Ett utmärkt veganrecept till Alla hjärtans dag!

 

Vaniljhjärtan

 

Deg:

  • 200 g margarin
  • 45 g florsocker
  • 5 dl vetemjöl special
  • 1 msk vatten
  • vaniljsocker till pudring

 

Blanda margarin och socker ordentligt. Tillsätt mjölet och rör sedan i vattnet. Låt vila kallt i en halvtimme eller mer.

 

Vaniljkräm:

  • 1 1/2 dl havremjölk alt 1/4 dl sojagrädde och 3/4 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk socker
  • 1 msk margarin

 

Blanda mjölk och potatismjöl i en kastrull. Sätt på medelvärme. Rör hela tiden, tills en kräm bildats. Det är viktigt att inte avbryta rörandet, för då kan klumpar lätt bildas, särskilt i början, innan allt potatismjöl fått krämen börjat tjockna.

Tag av från plattan, rör i salt, socker och vanilj. Rör i margarinet. Låt svalna. Om du har bråttom kan du ställa kastrullen i ett vattenbad i diskhon.

 

Hjärtan:

Skålformade hjärtformar behövs. De finns i välsorterade butiker för kökstillbehör.

Kavla degen tunt (2-3 mm) och lägg en liten lapp som täcker hjärtformens botten och hänger över kanterna. Tryck mjukt ner degen i formen.

Klicka i vaniljkräm så att formen nästan fylls.

Tag ett lock av samma tjocklek och lägg ovanpå. Genom att nypa med fingrarna på kanten av hjärtanformen får du bort den överflödiga degen och förseglar hjärtat.

Grädda i c:a 12 min i 225 graders värme.

Stjälp upp på smörpapper och låt svalna. Pudra över extra vaniljsocker.

 

Läsarkommentarer

 


Kommentar av ??
12 september 2012

Ett vegarecept med smör/margarin som ingrediens,..? Intressant..

Svar av Fred
23 september 2012

Men suck, finns ju mjölkfritt

Kommentar av Sussi
24 augusti 2012

Hej Hej! Jag undrar om vaniljhjärtan skulle kunna bakas i förväg och frysas in? Håller de i frysen samt att tinas upp igen?

Redaktionens kommentar
Ja, de brukar gå fint att frysa. Packa in noga. Tina sakta i kyl brukar vara bra.
Kommentar av osignerat
11 november 2009

väldigt många bra recept! lägg gärna upp bilder

Kommentar av julia
25 augusti 2010

men, margarin är inte veganskt?

Svar av as
29 augusti 2010

Men det finns mjölkfritt margarin..

Kommentar av Ninni
11 juli 2008

Ska det verkligen inte vara någon mandel i?

Redaktionens kommentar
Nej, inte i detta receptet. :)


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Chokladkakor

Rött i chokladen

En riktigt god chokladkaka kan rädda en dålig dag. Kanske en mörk, rödvinsdoftande variant?

bakakaka.se

Glutenfritt

Glutenfria småkakor som alla gillar!

Allt fler väljer bort gluten och vi bakar såklart glutenfria kolakakor!

glutenfriarecept.se


Mjölkfritt

Smakfullt mjölkfritt

Huvudrätt, dessert eller bakverk? Det finns många mjölkfria alternativ. Prova en uppfriskande citronsorbet till efterrätt!

Självklart ska du inte avstå från godsaker för att du inte tål mjölk. Det är lätt att baka mjölkfria scones eller varför inte en klassisk kladdkaka? Bjud gästerna på krämig potatisgratäng eller frossa i kokosvåfflor. Smaklig mjölkfri måltid!

 mjölkfriarecept.se