Ett utmärkt veganrecept till Alla hjärtans dag!

 

Vaniljhjärtan

 

Deg:

  • 200 g margarin
  • 45 g florsocker
  • 5 dl vetemjöl special
  • 1 msk vatten
  • vaniljsocker till pudring

 

Blanda margarin och socker ordentligt. Tillsätt mjölet och rör sedan i vattnet. Låt vila kallt i en halvtimme eller mer.

 

Vaniljkräm:

  • 1 1/2 dl havremjölk alt 1/4 dl sojagrädde och 3/4 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk socker
  • 1 msk margarin

 

Blanda mjölk och potatismjöl i en kastrull. Sätt på medelvärme. Rör hela tiden, tills en kräm bildats. Det är viktigt att inte avbryta rörandet, för då kan klumpar lätt bildas, särskilt i början, innan allt potatismjöl fått krämen börjat tjockna.

Tag av från plattan, rör i salt, socker och vanilj. Rör i margarinet. Låt svalna. Om du har bråttom kan du ställa kastrullen i ett vattenbad i diskhon.

 

Hjärtan:

Skålformade hjärtformar behövs. De finns i välsorterade butiker för kökstillbehör.

Kavla degen tunt (2-3 mm) och lägg en liten lapp som täcker hjärtformens botten och hänger över kanterna. Tryck mjukt ner degen i formen.

Klicka i vaniljkräm så att formen nästan fylls.

Tag ett lock av samma tjocklek och lägg ovanpå. Genom att nypa med fingrarna på kanten av hjärtanformen får du bort den överflödiga degen och förseglar hjärtat.

Grädda i c:a 12 min i 225 graders värme.

Stjälp upp på smörpapper och låt svalna. Pudra över extra vaniljsocker.

 

Läsarkommentarer

 


Kommentar av ??
12 september 2012

Ett vegarecept med smör/margarin som ingrediens,..? Intressant..

Svar av Fred
23 september 2012

Men suck, finns ju mjölkfritt

Kommentar av Sussi
24 augusti 2012

Hej Hej! Jag undrar om vaniljhjärtan skulle kunna bakas i förväg och frysas in? Håller de i frysen samt att tinas upp igen?

Redaktionens kommentar
Ja, de brukar gå fint att frysa. Packa in noga. Tina sakta i kyl brukar vara bra.
Kommentar av osignerat
11 november 2009

väldigt många bra recept! lägg gärna upp bilder

Kommentar av julia
25 augusti 2010

men, margarin är inte veganskt?

Svar av as
29 augusti 2010

Men det finns mjölkfritt margarin..

Kommentar av Ninni
11 juli 2008

Ska det verkligen inte vara någon mandel i?

Redaktionens kommentar
Nej, inte i detta receptet. :)


Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Lasagne

Varm vego!

Håll värmen uppe med en varm, vegetarisk lasagne i kylan!

lasagne.nu

Bröd till jul

Julens bästa bröd

Kryddigt, mustigt julbröd passar inte bara på julbordet. Njut hela december av julens bästa bröd!

hembakatbrod.se


Frukostbullar

Vakna mjukt!

Att vakna på rätt sida är en bragd. Med mjuka frukostbröd är du en bra bit på väg.

Frasiga frallor i all ära, men ibland behöver man vakna riktigt mjukt! Tunna, mjuka vetekakor med ost kan aldrig vara fel! Den som vill äta lite luftigare bakar tekakor. Sedan finns alltid nyponbullar, mjuka hålkakor eller kanske ett gott franskbröd. Mjuka gifflar smakar förresten utmärkt med smör, ost och lite citrusmarmelad! God morgon!

 frukostbullar.se