Böngryta med kokosmjölkFärgglad gryta full med godsaker som dessutom är nyttiga. Bättre blir det inte! En gryta som passar även till lite festligare tillfällen. Du behöver
Gör så här:Skala och hacka lök och vitlök. Skär skalet av pumpan eller squashen och tärna den grovt. Fräs pumpa och lök i olivoljan tillsammans med currypastan i cirka 5-10 minuter, rör om då och då. Tillsätt linser, vatten, kokosmjölk, grönsaksbuljong och tomatpuré. Koka upp och låt puttra tills linserna nästan är mjuka, cirka 20-25 minuter. Tillsätt därefter bönor, broccolibuketter och tomaterna i klyftor. Smaka av med salt och eventuellt lite råsocker. Servera med matvete eller bulgur. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Marcus
8 november 2015
Underbart, enkelt och gott recept!! Tack! Känns väldigt fräscht och nyttigt =) Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Jane
5 oktober 2015
Hej. Första gången jag lagar veganmat. Detta receptet var jättegott o fick klart godkänd av alla som åt. Kommer göra om det. Tack. Kommentar av
Wille
14 oktober 2013
Detta är ett skapligt recept näringsmässigt. Dock så saknas några viktiga näringsämnen men det förmodar jag att man är medveten om. Det jag reagerar på mest är den låga energimängden. Man kanske kompenserar med bröd eller någon söt dryck men jag skulle istället öka fettmängden. Detta generellt i de flesta recept. Nu när man friskrivit fett som orsak till hjärtsjukdom (och flyttat över skulden till snabba kolhydrater) så tycker jag att ni som gör recept inte ska hålla igen på livsnödvändigt fett. Testa lite för att se om Quality of Life ökar. Lycka till!
Redaktionens kommentar
Hej Wille! Vi har inte näringsberäknat våra recept. Här handlar det om att rekommendera det vi tycker är god mat, sedan får läsarna själva ta ansvar för sitt näringsintag. Det handlar också om vad man äter över en hel dag - i detta recept finns inte heller någon angivelse för antal portioner. Jag tror också att många av våra recept är bra alternativ. När det gäller detta med fett har vi inte tagit någon ståndpunkt, frågan är mycket komplex. Som du ser rekommenderas matvete eller bulgur att serveras till denna rätt, självklart är det något du väljer själv!
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! RisottoSnabbt med stil!Smakrikt och med en härlig krämighet – en riktig risotto är långt från torrt ris med djupfrysta ärtor. Med rätt sorts ris och några väl valda smaksättare lagar du lätt risotto med kantareller och bacon, eller med champinjoner. Kryddig risotto på salami eller en härligt gul saffransrisotto passar fint till helgen. Den som vill variera provar en otto på mathavre och plommontomater. |
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Hej. Det blev mkt gott! Jag undrar vad man kan ha i istället för linser och tomat? Jag tänkte bjuda ngn som är allergiskt mot just det samt kikärter