Grön tomatgrytaEn läcker höstgryta där även de tomater som inte hunnit mogna helt kommer till sin rätt! Servera med din favoritpasta och en god sallad. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och tärna lök och morötter fint. Fräs dem några minuter i olja i en kastrull stor nog att rymma grytan. Lägg i linserna och låt fräsa med ytterligare några minuter på låg värme. Tillsätt ingefäran och rosmarin. Pressa ner vitlöken. Skär äpplet i klyftor, strimla paprikan och skär tomaten i tärningar. Tillsätt hälften av de gröna tomaterna och alla andra grönsaker och späd med havredryck eller vatten. Rör ner tomatpurén. Låt grytan koka upp och sedan småputtra under lock i 15 minuter. Alla grönsaker ska bli riktigt mjuka. Smaka av med salt, peppar och råsocker. Tillsätt resten av de gröna tomaterna. Späd med mera vatten eller havredryck om grytan är för tjock. Låt grytan stå på svag värme 10-15 minuter, gärna längre, så växer smaken fram. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KrutongerTillbehören som lyfter matenRätt tillbehör förvandlar vardagsmat till fest. Läckra krutonger lyfter soppan, salladen eller grytan! QuesadillasVardagstacosTill helgen står tacos på menyn i många svenska hem - varför inte en vanlig vardag? Quesadillas med keso och härligt rökig smak blir gott till soppa eller som matigt mellanmål. Gott till utflykten!Sportlovsdags
Det känns extra bra att ha något värmande till hands i skidbacken. Slät paprikasoppa går utmärkt att ha med i termosen. Komplettera med några mättande pestosnurror, fyllda med mozzarella och skinka, och ingen går hungrig. |
|