![]() ![]() Grön tomatgrytaEn läcker höstgryta där även de tomater som inte hunnit mogna helt kommer till sin rätt! Servera med din favoritpasta och en god sallad. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och tärna lök och morötter fint. Fräs dem några minuter i olja i en kastrull stor nog att rymma grytan. Lägg i linserna och låt fräsa med ytterligare några minuter på låg värme. Tillsätt ingefäran och rosmarin. Pressa ner vitlöken. Skär äpplet i klyftor, strimla paprikan och skär tomaten i tärningar. Tillsätt hälften av de gröna tomaterna och alla andra grönsaker och späd med havredryck eller vatten. Rör ner tomatpurén. Låt grytan koka upp och sedan småputtra under lock i 15 minuter. Alla grönsaker ska bli riktigt mjuka. Smaka av med salt, peppar och råsocker. Tillsätt resten av de gröna tomaterna. Späd med mera vatten eller havredryck om grytan är för tjock. Låt grytan stå på svag värme 10-15 minuter, gärna längre, så växer smaken fram. ![]() ![]() ![]()
|
|