Peanut butter cookies

Helt oemotståndliga små spröda kakor som bakas med osötat jordnötssmör.

Du behöver

  • 1 dl osötat jordnötssmör, crunchy
  • 1 dl rårörsocker
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 krm äkta vaniljpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ev en nypa salt

Gör så här:

ca 15-20 stycken

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda jordnötssmör, rårörsocker, sirap och olja i en skål. Blanda vetemjöl, vaniljpulver och bakpulver och arbeta sedan ihop med jordnötssmörsblandningen till en deg. Smaka eventuellt av med salt. Forma matskedsstora bollar av degen, platta ut i handen och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i cirka 12-15 minuter, tills kakorna fått fin färg.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Lilla my
28 juni 2021

Mina blev perfekta och supergoda!

Tack för det receptet!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Anna och Maria
10 maj 2018

Smakmässigt bra! Degen höll dock tyvärr inte ihop. Vi tillsatte MYCKET olja för att få den arbetbar men ändå blev den väldigt smulig i konsistensen. Antagligen är det bättre att tillsätta något bindande, som t.ex. kikärter.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
13 december 2015

testade men det blev inte bra, torra och smuliga.


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Lasagne

Varm vego!

Håll värmen uppe med en varm, vegetarisk lasagne i kylan!

lasagne.nu

Tranbär, rönnbär, äpplen och päron

Alla höstens bär

Ingen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad!

kokasylt.se


Småkakor

Knapriga småkakor till finfikan!

Störst är inte alltid bäst. Klassiska småkakor är svårslagna på kakfatet, prova spröda mandelkakor med russin!

Chocolate chip cookies i all ära, men ibland är det bra att gå tillbaka till klassikerna för att njuta rena, goda smaker till fikat. Ett välfyllt kakfat med enkla småkakor är en garanterad njutning för alla livsnjutare. Välkända kakor som schackrutor, chokladbröd, kolakakor eller syltkakor fyllda med din favoritsylt. Kanske några spröda kringlor, doppade i pärlsocker? Eller finska pinnar? Själva gillar vi klassiska smaker med russin och mandel i spröda mandelkakor!
De flesta småkakor är lika lättbakade som de är lätta att äta. Som tur är passar de att baka många och frysa in – de tinar på några minuter och är perfekt att ta fram när det plötsligt är läge för finfika! Kanske är det läge att baka en plåt just idag?

 smakakor.se