Peanut butter cookiesHelt oemotståndliga små spröda kakor som bakas med osötat jordnötssmör. Du behöver
Gör så här:ca 15-20 stycken Sätt ugnen på 175 grader. Blanda jordnötssmör, rårörsocker, sirap och olja i en skål. Blanda vetemjöl, vaniljpulver och bakpulver och arbeta sedan ihop med jordnötssmörsblandningen till en deg. Smaka eventuellt av med salt. Forma matskedsstora bollar av degen, platta ut i handen och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i cirka 12-15 minuter, tills kakorna fått fin färg. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Anna och Maria
10 maj 2018
Smakmässigt bra! Degen höll dock tyvärr inte ihop. Vi tillsatte MYCKET olja för att få den arbetbar men ändå blev den väldigt smulig i konsistensen. Antagligen är det bättre att tillsätta något bindande, som t.ex. kikärter. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
13 december 2015
testade men det blev inte bra, torra och smuliga. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostLyxigt nybakat!Sparka igång dagen med stil! Hembakta frallor vinner över vilket morgonhumör som helst. Fika på trappanSolig fika på trappanDet är dags att plocka fram kakfatet i våningar och fylla med hembakade kakor av olika sorter. De mjuka kakorna har förstås hedersplatsen och bland dem är en riktig favorit den saftiga sockerkakan, som är bakad med mycket smör och är riktigt hållbar. Vill man inte baka när solen lyser är det förstås också perfekt att ladda frysen en molnig dag! I kakfatets topp hittar vi gärna syltkakor, om någon orkar efter att ha ätit tigerkaka förstås. |
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Mina blev perfekta och supergoda!
Tack för det receptet!