Finns det veganmargarin?

Min bror är vegan och fyller snart år.

Då är vi några som tänkte ha en festmiddag med honom men vi vet inte riktigt vad man kan laga för mat, tårta eller vilket fika man sen kan baka.

Har du några tips?

Jag hittade sk. vegankanelbullar här men i receptet stod det margarin och då undrar jag vad är det för veganmargarin?

- Therese

Ja, det finns margarin som är helt fritt från animaliska produkter. Titta på mjölkfria margariner i butiken, finns flera märken. De är märkta med "mjölkfritt" och i innehållet ska det stå tydligt att det är vegetabiliskt fett.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Jenny
2 september 2014

Vissa mjölkfria innehåller gelatin eller D-vitamin gjort på fårull. Så inte fullt veganska.

Kommentar av jeanette
22 maj 2012

mjölkfritt är inte detsamma som vegan....milda mjölkfritt innehåller d-vitamin från bla. djur...det finns veganska margarin...på goodstore bla... men inte i vanliga mataffärere iaf

Kommentar av allu
23 augusti 2011

Margariner är ett av våra absoluta sämsta livsmedel läs hur tillverkningen går till och att det innehåller palmolja !!!!

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av EJ.
8 maj 2015

Tillverkning av margarin och soja är en katastrof, både miljömässigt och näringsmässigt. Bara för att mat inte innehåller animaliska produkter betyder det inte att det är nyttigt eller miljövänligt. Det finns mycket bättre alternativ.

Kommentar av vegankocken.wordpress.com
14 december 2010

Hej Therese!

Det finns ett vegansk margarin i mataffären och det heter Carlshamns mjölkfria margarin. Finns både som bordförpackning och som "bak"-förpackning och även som flytande margarin.

Det finns andra mjölkfria margariner (Milda, Becel etc) men dessa är INTE veganska då de innehåller ullfett vilket är animaliskt och icke veganskt.

Mvh

Maria - vegankocken.wordpress.com




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Quesadillas

Vardagstacos

Till helgen står tacos på menyn i många svenska hem - varför inte en vanlig vardag? Quesadillas med keso och härligt rökig smak blir gott till soppa eller som matigt mellanmål.

tacorecept.nu

Fars dag 10 november

Frukost på sängen till far

Glöm de hårda presenterna, far vill vakna mjukt på Fars dag på söndag! Då är det hembakade honungsgifflar som smakar allra bäst.

bakabullar.se


Brownies

Chokladrutor med stil

Brownies åt folket! Framförallt brownies med mörk choklad...

Små, chokladstinna kakor kan aldrig bli fel. Brownies kan bakas i en mängd varianter som passar på allt från eftermiddagsfika till bröllop. Gör enkla brownies med solroskärnor eller bakade med muscovadosocker. Eller baka brownies med mandelbotten. Redaktionen faller för nya brownies med mörk choklad. Serverade med grädde eller vaniljglass är de den perfekta efterrätten eller värsta lyxfikan.

 browniesrecept.se