Är quorn veganskt?

Jag har nyligen bestämt mig för att prova äta veganskt och är lite vilsen. Jag har sökt runt för att lära mig mer. En sak jag trodde man kunde äta var quorn (ex. färs), men jag hittar inga recept baserat på detta när jag kollar veganrecept. Är inte quorn veganskt?

- Andrea

Nej, du har rätt. Quorn innehåller ägg och är inte veganskt.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av dobson
24 januari 2012

Potatis är, i motsats till vad många tror, ett ryggradsdjur. Det rör sig dock väldigt långsamt, kanske är det därför det ofta misstas för en rotfrukt.

Appropå Quorn så har tillverkaren nyligen lanserat veganska Quornprodukter i USA, kanske kommer de till europa snart också :)

Kommentar av yg
10 april 2010

kan man äta potatis om man ska prova äta vegan

Svar av Namn/signatur
16 januari 2011

Inte en chans!

Svar av Ava
2 juni 2011

Varför inte?




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Lättlagat

Snabbmat

Snabblagat måste inte vara halvfabrikat. Gör en snabb omelett och du har middag på nolltid.

omelettrecept.se

Bakabullar

Nybakat

Vad sägs om en nybakad kanelbulle till helgfikat? I stället för en mikrad från frysen...

bakabullar.se


Efterrätter

Krydda kakan!

En god kaka till kaffet är aldrig fel. Prova en Ingerfärs- och kardemummakaka till efterrätt eller fika!

Ingefära är en spännande och användbar krydda. Denna smakrika rot som stammar från Kina passar fint i matlagninen. I det asiatiska köket har den använts långt tillbaka i tiden och är en viktig krydda.

Dessutom har den också använts som läkeväxt, bland annat för sina antiinflammatoriska egenskaper.

Men ingefära passar också fint som smaksättare i kakor av olika slag, de välkända pepparkakorna vi bakar varje jul är ett bra exempel. Tillsammans med kardemumma ger ingefäran också fin smak åt sockerkakan. Prova ett nytt recept på Ingerfärs- och kardemummakaka till fikat. Ett enkelt och annorlunda sätt att smaksätta kakan. Servera med vispad grädde eller vaniljglass och du har en kaka som passar lika bra som efterrätt som till eftermiddagsfika!

Smaklig och kryddig fika!

 efterratter.se