Är quorn veganskt?

Jag har nyligen bestämt mig för att prova äta veganskt och är lite vilsen. Jag har sökt runt för att lära mig mer. En sak jag trodde man kunde äta var quorn (ex. färs), men jag hittar inga recept baserat på detta när jag kollar veganrecept. Är inte quorn veganskt?

- Andrea

Nej, du har rätt. Quorn innehåller ägg och är inte veganskt.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av dobson
24 januari 2012

Potatis är, i motsats till vad många tror, ett ryggradsdjur. Det rör sig dock väldigt långsamt, kanske är det därför det ofta misstas för en rotfrukt.

Appropå Quorn så har tillverkaren nyligen lanserat veganska Quornprodukter i USA, kanske kommer de till europa snart också :)

Kommentar av yg
10 april 2010

kan man äta potatis om man ska prova äta vegan

Svar av Namn/signatur
16 januari 2011

Inte en chans!

Svar av Ava
2 juni 2011

Varför inte?




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Morotskaka

Lätt och god

Lättbakad och saftig - men också mager. Prova ett gott recept på morotskaka utan onödiga kalorier.

morotskaka.com

Bakakaka

Mera muffins!

Muffins är mums! Baka ett nytt recept på blåbärsmuffins med graham.

bakakaka.se


Glutenfri paj

Baka bäst glutenfritt

Att baka glutenfritt måste inte vara svårt eller tråkigt. Tvärtom! Prova en glutenfri hallonpaj och du förstår varför!

Du måste inte använda vanligt mjöl för att lyckas med bakningen. Med kokosmjöl och mandelmjöl blir pajdegen både spröd och full av smak. Baka en glutenfri björnbärspaj med citronrasp i fyllningen och du kommer att märka hur kokos– och mandeltonerna i degen lyfter fyllningen! Eller baka glutenfri hallonpaj med vanilj och mandelmassa, perfekt efterrätt eller lyxfika till helgen.
Gillar du mandel är en glutenfri smulpaj med äpple ett bra tips. Sen finns förstås chokladkaka av det riktigt maffiga slaget – med massor av mörk choklad. Eller kanske en klassisk kladdkaka? Fast glutenfri då…
 

 glutenfriarecept.se