Fylld gul paprikaEn färgglad rätt till påskbordet! (4 port)
Koka ris, buljong och linser tillsammans i cirka 30 minuter. Låt svälla på eftervärmen om det finns någon vätska kvar. Skala och hacka löken och moroten i små bitar. Fräs i oljan på svag värme, bland med ris- och linsröran. Skiva de gröna oliverna och blanda ner även dem. Skär bort stjälkfästet på paprikorna, vrid till och dra ut fröhuset. Skölj ur resten av kärnorna. Kolla om paprikorna kan stå upp. Annars kan du skära bort bara toppen på paprikan så att den får bättre balans. Undvik att skära in i frukten. Koka dem i två, tre minuter i saltat vatten (1/2 tsk salt per ½ l vatten). Ta upp dem och placera i en ugnsfast form. Klicka i fyllningen till brädden på paprikorna. Blanda oregano, svartpeppar och salt med tomatjuicen. Häll runt paprikorna. Gratinera i 175 graders värme i cirka 25 minuter.
Läsarkommentarer
Kan man inte fixa så att de som testat och gjort recepten kan (om de vill) ta bilder på rätten och lägga upp? MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Bästa fisken i ugnTorsk med timjanAtt ta ugnen till hjälp är en lätt väg till god fisk. Torsk med timjansås på bulgurbädd kan bara inte bli fel! FrukostbullarFrukostbullarna som får dagen att lyfta!Nybakat på morgonen är en skön start på dagen. Prova lättbakade rågbullar till morgonkaffet. Gott och bekvämtKrämig paprika–risotto
Risotto som sakta koka samman är bekvämmat av högsta klass. Enkel att lyckas med, lätt att passa och framförallt lätt att variera. |
|
nice ;)