Fylld gul paprika

En färgglad rätt till påskbordet!

(4 port)

 

  • 1 dl ris, gärna med inslag av svart vildris
  • 4 dl vatten
  • 1 dl röda linser
  • 1 gul lök
  • 1 liten morot
  • 1 msk olja
  • 2-3 tsk buljongpulver
  • ev 1 dl gröna oliver
  • 4 gula paprikor
  • 3 dl tomatjuice
  • 1 msk olja
  • 2 tsk oregano
  • svartpeppar
  • salt
  • sesamfröer till dekoration

 

Koka ris, buljong och linser tillsammans i cirka 30 minuter. Låt svälla på eftervärmen om det finns någon vätska kvar.

Skala och hacka löken och moroten i små bitar. Fräs i oljan på svag värme, bland med ris- och linsröran.

Skiva de gröna oliverna och blanda ner även dem.

Skär bort stjälkfästet på paprikorna, vrid till och dra ut fröhuset. Skölj ur resten av kärnorna. Kolla om paprikorna kan stå upp. Annars kan du skära bort bara toppen på paprikan så att den får bättre balans. Undvik att skära in i frukten. Koka dem i två, tre minuter i saltat vatten (1/2 tsk salt per ½ l vatten). Ta upp dem och placera i en ugnsfast form.

Klicka i fyllningen till brädden på paprikorna. Blanda oregano, svartpeppar och salt med tomatjuicen. Häll runt paprikorna. Gratinera i 175 graders värme i cirka 25 minuter.

 

Läsarkommentarer


Kommentar av osignerat
9 januari 2013

nice ;)

Kommentar av KNET
5 april 2009

Kan man inte fixa så att de som testat och gjort recepten kan (om de vill) ta bilder på rätten och lägga upp?

Redaktionens kommentar
En trevlig tanke! Tyvärr är det ingenting vi kan göra i dagsläget...


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bakakaka

Kex till osten

Riktig god ost kräver goda kex. Baka goda havrekex som garanterat passar till favoritosten!

bakakaka.se

Enkel festmat

Viltskav till mer än bara grytor!

Färdigt renskav är den lätta vägen till lyxiga vilträtter på några minuter. Allt från renskavspytt till klassisk viltgryta passar både helgkväll som vardag!

viltskav.se


Lakritskladdkaka

Älskad kladdkaka – nu med lakritssmak!

Baka en av våra mest älskade fika-favoriter och smaksätt den med lakrits i en lakritskladdkaka!

Kladdkakan har länge varit en av våra älsklingskakor. Snabb och lättbakad är den svårslagen när det är bråttom eller som första kaka att öva på i köket. Dessutom är det svårt att inte gilla en krämig chokladkaka, gärna med en klick grädde!
Har du 20 minuter på dej kan du trolla fram både klassisk kladdkaka, kladdkaka med choklad, kladdkaka med nötter eller bakad i långpanna för att räckta till många.
Eller så gillar du som vi lakrits och bakar en god lakritskladdkaka! Bjud på en enkel lakrits-kladdkaka eller en kladdkaka med lakrits och choklad. Allra godas just nu tycker vi vårt nya recept på lakritskladdkaka i rutor är. Servera med vispad grädde för en perfekt fika eller efterrätt!

 kladdkakor.se