Dosering på agar agar?

Jag bor i abu-dhabi o vill göra pannacota utan gelatin ( finns ej att köpa här det kommer ju från gris. har hört om agar agar men vet ej hur man anväder det,i recepetn står det gelatnblad hur mycket motsvarar 1 gelatin i agar agar flingor/pulvet/hel.

- abu-dhabi wivi

Agar agar är ett vegetabiliskt alternativ till gelatin. Det finns både som pulver och flingor. 1 tsk pulver motsvarar 1 msk flingor. Om du vill ha en fast gelé så bör två teskedar passa till 5 dl vatten. Vispa ner flingorna i vätskan, koka upp och småsjud i 10-15 minuter. Låt svalna och stå kallt tills den stelnat.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
14 januari 2020

Om jag ska göra en broccoli pannacotta för två hur mycket agar agar tror du jag behöver till 2 1/2 dl soja grädde pluss broccoli




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Formbröd

Baka lätt med form

Att jäsa bröd i form gör det lätt att lyckas. Enkelt rågbröd är en snabb väg till nybakat bröd!

hembakatbrod.se

Soppa

Vardag med stil

Tillbaka till vardagen efter alla helger. Starta upp med soppa och hembakat knäckebröd!

sopprecept.se


Bakabullar

Nybakat

Vad sägs om en nybakad kanelbulle till helgfikat? I stället för en mikrad från frysen...

Doften av nybakade kanelbullar som fyller köket kan göra både vuxna och barn helt saliga. Och locka fram helt oanade förmågor när det gäller hur många bullar vi kan stoppa i oss...

Själv bakar jag gärna en omgång klassiska kanelbullar, med eller utan pärlsocker, och njuter dem varma till latte eller svart te.

Kanelbullen är så självklar som fikabröd att den ibland kommer bort bland alla andra kakor. Eller så plågar vi våra smaklökar och äter den först efter att den varit fryst och uppvärmd... Nej, bjud dig själv på det enkla men goda, njut bullen helt nybakad!

Oavsett om du vill baka klassiska kanelbullar eller väljer någon annan variant så får du bra tips inför bullbaket på bakabullar.se.

Klassisk och god fika! Önskar pepparochsalt.se.

 bakabullar.se