Inlagda kikärtor
Lägg alla torra kryddor i en skål eller kopp och häll över det kokande vattnet. Låt svalna. Lägg kikärtorna i en glasburk, häll över kryddor, krossade tomater och vinäger. Om så behövs kan du hälla på lite extra vatten tills alla kikärtor är täckta. Ställ i kylskåpet och låt dra ett dygn. Inlagda kikärtor passar till att komplettera en måltid med något mättande, eller för att göra en sallad eller lunchmacka mer matig. Gör gärna en större sats, kikärtorna håller minst några dagar i kylskåpet.
Läsarkommentarer
gott recept
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Röda, svarta och vita vinbärSemestertid med vinbärsplockningSvarta och röda vinbär skiljer sig distinkt åt när det gäller smak, men båda blir goda i vinbärskakor - eller till sylt förstås! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatetInget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster. VetebullarÄppelbullar
Mjukt vetebröd, smörig fyllning och en mild smak av kanel eller vanilj – det är svårt att motstå nybakade bullar. Prova att fylla vetebrödet med äpple nästa gång och du har en smak som riktigt gifter sig med de andra. |
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
"1 burk" kikärtor och krossade tomater. Hur mycket ska "1 burk" innehålla? :) Mvh