Inlagda kikärtor

  • 1 burk kikärtor eller 2 dl kokta kikärtor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk basilika
  • 1 msk buljongpulver, gärna lantbuljong
  • 1 msk socker, gärna rårörssocker
  • 1 knivsudd chilipulver
  • 1 tsk ingefärspulver
  • 1–2 msk äppelcidervinäger
  • 2 dl kokande vatten

 

Lägg alla torra kryddor i en skål eller kopp och häll över det kokande vattnet. Låt svalna.

Lägg kikärtorna i en glasburk, häll över kryddor, krossade tomater och vinäger. Om så behövs kan du hälla på lite extra vatten tills alla kikärtor är täckta. Ställ i kylskåpet och låt dra ett dygn.

Inlagda kikärtor passar till att komplettera en måltid med något mättande, eller för att göra en sallad eller lunchmacka mer matig. Gör gärna en större sats, kikärtorna håller minst några dagar i kylskåpet.

 

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Annie
26 augusti 2015

"1 burk" kikärtor och krossade tomater. Hur mycket ska "1 burk" innehålla? :) Mvh

Kommentar av ddd
2 mars 2009

gott recept

 

 

 


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Rabarber

Rabarbertider

Nu sträcker de slanka röda stjälkarna på sig i trädgården. Dags att njuta av rabarber, kanske i muffins?

smulpaj.se

Laxlasagne

Laxen gillar pasta

Lax och pasta är som gjorda för varandra. Laxlasagne är självklar helgmat!

lasagne.nu


Hallon

Hallonår hela året

När man kämpat sig genom snåret och fintat hallonmaskarna är det bara ren njutning kvar. Tårta fylld med halloncurd, någon?

Hallon är det kanske mest användbara bäret i bakning. Med choklad till hallonkladdkaka eller med lakrits i en marängtårta bidrar de med härlig arom. I skafferiet kan man titta belåtet på rader av flaskor och burkar med hallonsylt och hallonsaft. Halloncurd är väldigt användbar - den passar i rulltårta, tårtor, på glass, till pannkakor eller våfflor. Tyvärr är hållbarheten begränsad men å andra sidan brukar den gå snabbt att äta upp.

 bakatårta.se