Inlagda kikärtor

  • 1 burk kikärtor eller 2 dl kokta kikärtor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk basilika
  • 1 msk buljongpulver, gärna lantbuljong
  • 1 msk socker, gärna rårörssocker
  • 1 knivsudd chilipulver
  • 1 tsk ingefärspulver
  • 1–2 msk äppelcidervinäger
  • 2 dl kokande vatten

 

Lägg alla torra kryddor i en skål eller kopp och häll över det kokande vattnet. Låt svalna.

Lägg kikärtorna i en glasburk, häll över kryddor, krossade tomater och vinäger. Om så behövs kan du hälla på lite extra vatten tills alla kikärtor är täckta. Ställ i kylskåpet och låt dra ett dygn.

Inlagda kikärtor passar till att komplettera en måltid med något mättande, eller för att göra en sallad eller lunchmacka mer matig. Gör gärna en större sats, kikärtorna håller minst några dagar i kylskåpet.

 

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Annie
26 augusti 2015

"1 burk" kikärtor och krossade tomater. Hur mycket ska "1 burk" innehålla? :) Mvh

Kommentar av ddd
2 mars 2009

gott recept

 

 

 


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kyckling till helgen

Smakfylld kyckling

Fira helgen med kyckling i ugn! Prova filéer fyllda med kryddig salsiccia.

kycklingrecept.nu

Fisksoppa

Värmande fisksoppa!

Fisk är nyttigt. Men det hindrar inte att en värmande fisksoppa smakar gott!

fisksoppa.se


Enkel festmat

Viltskav till mer än bara grytor!

Färdigt renskav är den lätta vägen till lyxiga vilträtter på några minuter. Allt från renskavspytt till klassisk viltgryta passar både helgkväll som vardag!

Viltkött har ofta mycket smak och lagar du renskav behöver du sällan krydda med örtkryddor. Låt istället råvarorna hjälpa varandra och locka fram de enkla smakerna.
En klassisk viltskavsgryta med enbär, svamp och lingon värmer och är enkel festmat som passar när man vill ha rejäl, varm mat. Men viltskav från frysen passar lika bra i en pasta carbonara eller i en risotto som får fint mustig smak.
Tillsammans med rotfrukter blir viltskav en god viltskavspytt, eller en renskavspytt som en vildare variant av pyttipanna.
Serverad du renskav med rödbetor och timjan har du en lyxig helgrätt som passar fint med grönsallad och hembakat bröd!
Äter inte alla i sällskapet kött? Det går faktiskt att göra en vegetarisk variant – vegetarisk renskavsgryta på Quorn, som smakar vilt och riktigt bra!

 viltskav.se