Istället för mjöl?

Ska laga mat med mjöl, typ pannkakor, till min kille, men: han är diabetiker och går på strikt gi-diet, nöt-&mandelallergiker samt blir matförgiftad (jag skojar inte, har själv erfarit det) av linser och quinoa. Cous-cous, bulgur etc fullständigt uteslutet, likaså bovetemjöl och dinkel. Sojamjöl tål han inte heller. Finns det något alternativ överhuvudtaget?

- mammamu

Det var ingen lätt sak att lösa. Om han äter fullkornsmjöl finns möjligheten att göra pannkakor på råg. Hur är det med havre? Havremjöl är möjligt att laga pannkakor på - men det är tveksamt hur lågt GI de får.Hirs brukar gå att mixa och använda, tål han det?



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av osignerat
27 maj 2012

Om han tål rismjöl, så funkar det fint, Risenta t ex har det i sitt sortiment.




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Pajrecept

Fetaostpaj

Någon som gillar fetaost? Kalamata-oliver? Tomater? Här är receptet för er!

pajrecept.se

Bästa fisken i ugn

Torsk med timjan

Att ta ugnen till hjälp är en lätt väg till god fisk. Torsk med timjansås på bulgurbädd kan bara inte bli fel!

fiskrecept.nu


Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

Alla som någon gång haft höns förstår varför vi äter ägg just till Påsk... Det är nu som äggen kommer! Och även om du kanske inte har egna höns så finns ekologiska ägg att köpa i snart sagt varje butik.

Ägg ingår ju i många av våra vanligaste bakverk. Tänk dig en solgul sockerkaka, fortfarande varm... Eller våra älskade pannkakor!

Koka inte alla ägg i påsk utan spara några och laga en härlig fruktmaräng som avslutning på en riktigt påskmiddag! Mjuk maräng som täcke till frukt eller bär lyfter fram smaken på en fint sätt. En utmärkt efterrätt som passar fint till helgen!

Glad påsk önskar pepparochsalt.se!

 efterratter.se