Istället för mjöl?

Ska laga mat med mjöl, typ pannkakor, till min kille, men: han är diabetiker och går på strikt gi-diet, nöt-&mandelallergiker samt blir matförgiftad (jag skojar inte, har själv erfarit det) av linser och quinoa. Cous-cous, bulgur etc fullständigt uteslutet, likaså bovetemjöl och dinkel. Sojamjöl tål han inte heller. Finns det något alternativ överhuvudtaget?

- mammamu

Det var ingen lätt sak att lösa. Om han äter fullkornsmjöl finns möjligheten att göra pannkakor på råg. Hur är det med havre? Havremjöl är möjligt att laga pannkakor på - men det är tveksamt hur lågt GI de får.Hirs brukar gå att mixa och använda, tål han det?



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av osignerat
27 maj 2012

Om han tål rismjöl, så funkar det fint, Risenta t ex har det i sitt sortiment.




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kyckling i curry

Långkok blir mustigt värmande grytor!

Glöm grytan på spisen och bjud på riktigt mustig currygryta!

grytrecept.se

Efterrätter

Favorit choklad

Någon mer än jag som gillar choklad? Baka chokladkakan som slår de mesta i efterrättsväg!

efterratter.se


Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

Småkakor i butikshyllan är ett sorgligt kapitel. Speciellt om det handla om fyllda bitar. Tillsatserna haglar och smaken lyser med sin frånvaro. Men det är lätt att göra egna mazariner. Smörjer du bara formarna noga kan du baka klassiska mazariner eller goda äppelmazariner utan större besvär. Oavsett om du river egen mandel eller utgår från mandelmassa får du bakverk långt godare än de plastiga butikskakorna.

 bakakaka.se