![]() ![]()
Istället för mjöl?
![]() Ska laga mat med mjöl, typ pannkakor, till min kille, men: han är diabetiker och går på strikt gi-diet, nöt-&mandelallergiker samt blir matförgiftad (jag skojar inte, har själv erfarit det) av linser och quinoa. Cous-cous, bulgur etc fullständigt uteslutet, likaså bovetemjöl och dinkel. Sojamjöl tål han inte heller. Finns det något alternativ överhuvudtaget?
- mammamu
![]() Det var ingen lätt sak att lösa. Om han äter fullkornsmjöl finns möjligheten att göra pannkakor på råg. Hur är det med havre? Havremjöl är möjligt att laga pannkakor på - men det är tveksamt hur lågt GI de får.Hirs brukar gå att mixa och använda, tål han det? ![]() ![]() ![]()
|
|
Om han tål rismjöl, så funkar det fint, Risenta t ex har det i sitt sortiment.