Rejuvelac (vetegroddsjos) kan användas i stället för filmjölk. Det tar fem dagar att göra och är vanligt bland de som äter levande föda. Receptet är inskickat av Ylva. Tack för hjälpen! Du behöver
Gör så här:Blötlägg vetet över natten. Slå bort vattnet och låt grodda 2 dygn. Täck med nytt vatten, låt stå 2 dygn i rumstemperatur, en jäsprocess startar. Ev kan man hjälpa den med några droppar lönnsirap eller nåt annat sött, t ex russin. Men det brukar gå bra utan. Fyll på nytt vatten när du tagit av den och processen fortsätter som en surdeg. En groddsats håller bra kvalitet i flera dagar. Lukta och smaka av, när den inte längre har syrningssmak börjar den bli dålig och bör gå i komposten. Gör gärna i ordning frukosttallriken på kvällen så har müsslin sugit i sig och smaken av filmjölk och müssli blir ännu mer framträdande och müsslin mer lättsmält. Rejuvelac är lika nyttigt som surkål och mjölksyrade grönsaker. Det används mycket inom levande föda. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LyxfikaBästa bakelsetipsenSnabbaste bakelsen kan vara den godaste! Rulltårta fylld med romrussin blir lyxig helgfika. FisksoppaLaga godaste fisksoppan hemma!Hemlagad fisksoppa är himmelskt gott och riktig festmat. Servera med hembakat bröd och aioli! Glutenfri pajBaka bäst glutenfritt
Du måste inte använda vanligt mjöl för att lyckas med bakningen. Med kokosmjöl och mandelmjöl blir pajdegen både spröd och full av smak. Baka en glutenfri björnbärspaj med citronrasp i fyllningen och du kommer att märka hur kokos– och mandeltonerna i degen lyfter fyllningen! Eller baka glutenfri hallonpaj med vanilj och mandelmassa, perfekt efterrätt eller lyxfika till helgen. |
|
Ska testas! :)