Rejuvelac (vetegroddsjos) kan användas i stället för filmjölk. Det tar fem dagar att göra och är vanligt bland de som äter levande föda. Receptet är inskickat av Ylva. Tack för hjälpen! Du behöver
Gör så här:Blötlägg vetet över natten. Slå bort vattnet och låt grodda 2 dygn. Täck med nytt vatten, låt stå 2 dygn i rumstemperatur, en jäsprocess startar. Ev kan man hjälpa den med några droppar lönnsirap eller nåt annat sött, t ex russin. Men det brukar gå bra utan. Fyll på nytt vatten när du tagit av den och processen fortsätter som en surdeg. En groddsats håller bra kvalitet i flera dagar. Lukta och smaka av, när den inte längre har syrningssmak börjar den bli dålig och bör gå i komposten. Gör gärna i ordning frukosttallriken på kvällen så har müsslin sugit i sig och smaken av filmjölk och müssli blir ännu mer framträdande och müsslin mer lättsmält. Rejuvelac är lika nyttigt som surkål och mjölksyrade grönsaker. Det används mycket inom levande föda. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KladdkakorVarianterHöstmörker är ett utmärkt skäl för att baka kladdkaka! Klassikern eller nyskrivna recept? PastapyttLättlagad svamplyxVi är mitt uppe i svampälskarnas årstid och skogen är fylld med fin svamp. Svamp ger fin smak åt en rad rätter. Och det behöver inte ta lång tid att lyckas – en lätt svampsoppa eller stuvning till crepes går fort. Likaså en god viltpaj eller viltgryta. Att laga vardagspasta med festsmak gör du lätt i en svamppytt med tortellini, kyckling och skogssvamp. Garanterad svamplycka för alla! |
|
Ska testas! :)