NöttårtaAprikos och banan blir en god fyllning i denna nötiga tårta! Du behöverReceptet är för 6 personer. Botten
Fyllning
Garnering
Gör så här:Smörj en kakform som rymmer minst en liter med olja eller matfett. Strö i grahamsgrynen. Hacka nötterna och blanda ner i en skål med vetemjölet, sojamjölet, bakpulvret och de hackade dadlarna. Rör matfettet och sockret poröst i en annan skål och tillsätt rumsvarm havremjölk till denna. Blanda samman bunkarnas innehåll och häll i den smorda och ströade formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, i cirka 45 minuter med 175 graders värme. Låt kakan stelna något innan den tas ur sin form. Låt svalna. Dela i två bitar med en brödkniv. Fyllningen: Mosa bananen och blanda med aprikosmarmeladen. Bred fruktmoset på den nedre bottnen. Lägg på den övre bottnen och garnera med vispad sojagrädde och hela vindruvor. Strössla över hasselnötskrosset. Kommentar av
P.K
23 januari 2009
Oh yeah oh yeah! Svar av Namn/signatur
1 maj 2012
Eller hur! x3 MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SquashreceptSquash i överflödNär squashen mognar i trädgården blir mången odlare panikslagen. Vad gör man med överflödet? Tja, kanske paj? PannkakorTortillasPannkakor är långt mer än en efterrätt med grädde och sylt! Med grövre mjöl i smeten och rätt tillbehör blir pannkakor en bra och nyttig middag. De flesta har väl provat crepês? Otroligt gott, lättgjort och enkelt att variera. Vanliga pannkakor blir nyttigare med till exempel grahamsmjöl och den som vill ha matiga pannkakor ska prova smakrika dinkelpannkakor. Gör du egna tortillas av majsmjöl kan du fylla dem med vad du för tillfället har hemma och är sugen på. Och vill du vara säker på att bli mätt finns förstås ugnspannkakan! God och mättande pannkaksmiddag! |
|
ska prova denna nu, dock med annan torkad frukt än dadel