Gelé utan att koka?

Jag letar efter veganskt geleringsämne som inte behöver kokas (agar agar måste ju kokas för att fungera), har du några tips?

- Nina

Hej Nina!

Ojdå... det var värre det! Jag vet inte riktigt vad det skulle vara. Jag känner inte till någonting som går att lösa kallt och sedan tjocknar av sig själv. Alla sorters stärkelse som går att få tjocka/ geléartade kräver ju kokning/ uppvärmning.

Nu vet jag inte riktigt vad du ska använda gelén till, kanske går det att hitta en annan lösning?

/

Magnus



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av wivi
6 juli 2011

hej jag bor i abu-dhabi o vill göra pannacota utan gelatin(finns ej att köpa det är ju från gris).hjälp mig, hörde om agar agar men vet ej hur mycket jag ska använda? om det står 1 gelatin blad i recepten hur mycket motsvarar det i agar agar flingor/pulver/hel tacksam för svar mvh wivi




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Gratängrecept

Goda gratänger värmer

Mat i ugn är bekvämt. En god gratäng sköter sig själv och mättar många!

gratäng.se

Pasta

Pasta allt-i-ett för trötta gourmeter!

Snabb pasta blir ofta räddaren i köksnöden. Men pasta med champinjoner och rökt lax är riktig fredagsmysmat!

pastarecept.se


Gröt

Nya bättre frukostvanor

Skrädmjölsgröt görs på rostat havremjöl som blir välkommen omväxling till havregrynsgröten.

Vi är ganska så bestämda när det gäller våra frukostvanor och har svårt att ändra oss. Fil, mackor, kokt ägg, och så gröt... Glamourös kan man inte kalla grötskålen men den har en särskild plats i våra hjärtan. Skaffa försiktigt nya vanor med blötlagd gröt som får tuggmotstånd av solrosfrön och torkade aprikoser, eller prova slät skrädmjölsgröt som smakar härligt nötigt. Vinn ny mark på frukostfronten!

 gröt.com