Gelé utan att koka?

Jag letar efter veganskt geleringsämne som inte behöver kokas (agar agar måste ju kokas för att fungera), har du några tips?

- Nina

Hej Nina!

Ojdå... det var värre det! Jag vet inte riktigt vad det skulle vara. Jag känner inte till någonting som går att lösa kallt och sedan tjocknar av sig själv. Alla sorters stärkelse som går att få tjocka/ geléartade kräver ju kokning/ uppvärmning.

Nu vet jag inte riktigt vad du ska använda gelén till, kanske går det att hitta en annan lösning?

/

Magnus



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av wivi
6 juli 2011

hej jag bor i abu-dhabi o vill göra pannacota utan gelatin(finns ej att köpa det är ju från gris).hjälp mig, hörde om agar agar men vet ej hur mycket jag ska använda? om det står 1 gelatin blad i recepten hur mycket motsvarar det i agar agar flingor/pulver/hel tacksam för svar mvh wivi




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bakakaka

Mandel, banan och choklad

Passa på att baka någonting riktigt gott till helgen. Prova ett nytt recept på chokladkaka med banan och god mandelsmak!

bakakaka.se

Frukostbullar

Nygräddat till frukost

Låt frukostbullarna jäsa över natten och njut av nybakade grahamsbullar utan att behöva stiga upp tidigt.

frukostbullar.se


Mos och marmelad på äpple

Fyll hyllorna med äpplen!

Vi tycker om att fylla förråden inför vintern! Med så många äppelträd i landet finns det många goda skäl att koka mos och marmelad.

Äppelsorter skiljer sig mycket åt i smak och konsistens. Prova att koka äppelmos på ett syrligt, fast äpple och ett lösare, sött äpple så får du se! Det är alltså inte så dumt att koka flera satser. Vill du ändå smaksätta moset är kanelkryddat mos alltid gott! Squash- och äppelmarmeladen får smak av flera goda kryddor och passar kanske på en ostbricka framåt jul - eller på rostat bröd till frukost.

 kokasylt.se