Gelé utan att koka?

Jag letar efter veganskt geleringsämne som inte behöver kokas (agar agar måste ju kokas för att fungera), har du några tips?

- Nina

Hej Nina!

Ojdå... det var värre det! Jag vet inte riktigt vad det skulle vara. Jag känner inte till någonting som går att lösa kallt och sedan tjocknar av sig själv. Alla sorters stärkelse som går att få tjocka/ geléartade kräver ju kokning/ uppvärmning.

Nu vet jag inte riktigt vad du ska använda gelén till, kanske går det att hitta en annan lösning?

/

Magnus



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av wivi
6 juli 2011

hej jag bor i abu-dhabi o vill göra pannacota utan gelatin(finns ej att köpa det är ju från gris).hjälp mig, hörde om agar agar men vet ej hur mycket jag ska använda? om det står 1 gelatin blad i recepten hur mycket motsvarar det i agar agar flingor/pulver/hel tacksam för svar mvh wivi




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Baka med äpplen

Äppellängd med honung!

Äpplen passar till mer än paj eller mos. Prova vetelängd med honung och mandel!

bakakaka.se

Kola

Lyxigaste lördagsgodiset!

Sötsuget tar inte slut med påsken, och hemlagad kola till lördagsgodis kan väl inte vara så farligt?

kolarecept.se


Picknick till 6 juni

Fira nationaldagen med en härlig picknick!

Svenskare än vår svenska natur kan det väl inte bli? Fira 6 juni och allemansrätten, packa en härlig picknickkorg - kanske med fyllda baguetter med brie och aprikos!

Utflyktsmaten ska vara lättlagad och enkel att äta med händerna. Då passar det bra med baguetter med olika fyllningar som brieost och aprikoser eller mozzarella och grillad paprika. Kalla pannkakor är en favorit som många minns från skolutflykterna. Ta med fyllning, antingen söt eller salt, och låt alla fylla sina egna pannkakor. Något sött behövs på slutet, eller hur? Rulltårta med arraksmörkräm är oemotståndligt, om än lite kladdigt, till termoskaffet.

 utflyktsmat.se