Sås på grönsaker?
Jag undrar om ni har recept på någon god sås som bara är gjord på grönsaker och kryddor. Helst inte med olja i heller.
- Mattias Jacobsson
Det finns många sätt att få bra såser på grönsaker. Här är några lätta tips: Ånga finhackad lök med färsk vitlök. Tillsätt färska, skalade tomater och koka samman. Toppa med basilika och mixa slätt. Förväll skogssvamp tillsammans med schalottenlök. Mixa slätt och krydda med soya och timjan. Ugnsrosta lök, morötter, palsternacka och svamp i lite olja i ugnen. Koka tillsammans med kryddpeppar och lagerblad under lock till du får en buljong. Koka samman, krydda och red med maizena. Koka samman linser, lök och curry. Smaka av med vinäger, råsocker och salt. Mixa slät och servera varm eller kall. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Baka med äpplenÄppellängd med honung!Äpplen passar till mer än paj eller mos. Prova vetelängd med honung och mandel! FruktfestÄppel, päppel... paj!
Den första äppelpajen ger försmak på en lång, god höst. Vi börjar med efterrätten! FikaklassikerFavoritfika – sockerkakor med choklad eller citron!
Sockerkakan är en trygg natur som sällan gör oss besvikna. Lättbakad och tål att både frysas och ligga i framme någon dag. Och så är den lätt att variera i det oändliga. Inte konstigt att den fortfarande är en av våra absoluta fikafavoriter! |
|