Gelatin för veganer?

Finns det gelatin för veganer?

- Marica

Hej Marica!

Just gelatin är animaliskt. Men det finns ett vanligt geléämne som heter agar-agar och som utvinns ur alger.

Detta ämne används ofta i stället för gelatin.

Agar-agar brukar finnas i hälsokostbutiker.

MVH

/

Magnus



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av osignerat
20 maj 2011

Hejsan, jag har köpt agar agar men kan inte hitta hur mycket agar agar jag ska använda.

Jag ska göra en Pannacotta som ska vara i en vanlig form med avtagbara kanter.

Jag har hittat recept där man ska ha en liter vatten och 2 msk agar agar men hur mycket "annat" ska man ha då?

Kommentar av Arisu
23 februari 2011

Det finns även Melatin, vilket är utvunnen ur rödalger... men denna behövs också kokas upp i lite vätska innan den används (har prövat till en blodbål för en vegan)




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Dressing

Salladens bästa vän

Det är dressingen som får salladen att lyfta! Sno ihop en rhodeislandsås som skickar den färdiga varianten till skamvrån.

dressingrecept.se

Pannkakor

Pannkakor är svaret!

Slut på middagsidéer mitt i veckan? Vispa ihop en pannkakssmet vetja!

pannkakor.se


Surdegsbröd

Hembakat med klass

Känslan av att ha bakat eget, riktigt gott bröd är fantastisk. Med bara mjöl, vatten, salt och lite jäst lyckas du med ljust surdegsbröd!

Surdegsbakandet stannade inte vid att bli en våg. Det är en alldeles för bra metod för att glömmas bort! Vi hjälper dig komma igång med din egen surdeg så du kan baka allt från grovt rågbröd med russin till ljust formbröd.

Experimentera gärna med dinkel eller havre för att hitta din favorit till frukosten. För dig som inte har degblandare eller starka armar rekommenderar vi knådfritt dinkelbröd helt utan jäst. Välkommen till en värld av gott bröd!

 surdegsbrod.se