I stället för import?
Soja och linser är vanliga proteintillskott, men importerade. Finns det något annat att ersätta kött med som inte är importerat? Som exempelvis går att få tag på hos lokal bonde?
- - Johanna
Jadå, det finns, men det är lite svårare att hitta. Först och främst kan man leta efter bönor av olika slag. Brytbönor, bondbönor, vaxbönor... Sedan vill jag slå ett slag för ärtorna. Vanliga gula ärtor finns svenskodlade och ekologiska. De går att använda i stället för kikärtor i till exempel biffar och till röror. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatetInget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster. SoppreceptKlassiska sopporNär det är grått ute värmer en soppa. Laga klassisk gulaschsoppa eller vegetariskt! SconesPizzasconesDet är inte alltid man har lust eller tid att svänga ihop en pizzadeg. Hoppa över jäsningen och gör en enkel pizza på sconesbotten . Snabbt, lätt och gott. Lägg till en skål god sallad och servera en kall öl till - succen är given! |
|
Hej!
Man kan odla sina egla bönor, linser, m.m i en vanlig balkonglåda eller kruka. Bönor är enklast, sedan kan man experimentera med annat. Vitsen är att man köper första påsen men sedan förblir all odling lokal.
Annars kan man utöka protein-intaget genom att gro groddar, man kan göra det i princip med vilka frön som helst.