Hirsbiffar

Hirs är perfekt till biffar! Lättlagade och smakliga.

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 2 1/2 dl hirs
  • 1 tsk salt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 gul lök
  • 2 msk majsmjöl
  • 1/2 dl oliv- eller rapsolja

Gör så här:

Koka upp vattnet och tillsätt hirs och salt. Låt koka under lock i cirka 15 minuter. Tag bort från plattan och låt svälla under lock i 10 minuter.

Finhacka löken och pressa vitlöken. Blanda ner lök, vitlök, vitpeppar och majsmjöl i hirsen. Blanda noga och forma till små biffar.

Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme till de får fin färg.

Servera nystekta med bulgur eller potatis och grönsaker.

 

Tips! Om det är svårt att få biffarna att hålla ihop kan kokt, mosad potatis blandas ner i smeten.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Lasagne

Varm vego!

Håll värmen uppe med en varm, vegetarisk lasagne i kylan!

lasagne.nu

Naketkorn

Nordiskt ris

Ris i all ära, men naketkorn är både gott och klart annorlunda!

veganrecept.se


Fisksoppa

Fisk ger smaken

Få rätter är så tacksamma som fisksoppa. Mycket smak för liten insats!

Fisksoppa är bra mat. Lätt och snabb att laga, enkel att variera och ett bra sätt att ta tillvara rester i stället för att de slängs. Det behöver inte vara fin eller dyr fisk, även frysta filéer av sej, alaska eller torsk går bra: Prova en enkel fisksoppa eller en variant med halloumiost. Kanske en soppa med kokosmjölk? Till helgen kan man unna sig en lyxigare fisksoppa med saffran... Självklart väljer du fisk som inte hotas av överfiskning!

 fisksoppa.se