Kikärtor med dill, citron och vitlökRättframma smaksättare gör dessa marinerade kikärtor till ett tillbehör som fungerar till det mesta. Du behöver
Gör så här:Skala och finhacka vitlöken. Blanda med olja, citronsaft, dill och salt i en burk med tillhörande lock. Rör samman och tillsätt kikärtorna, vänd runt dem. Låt dra i kylskåp. Håller sig i kylen några dagar. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Sallad till buffénSomrig sallad till buffénNej, nytt är det inte, men så gott! Klassikern grekisk sallad med salta oliver, välmogna tomater och fetaost tar sin välförtjänta plats på buffén. KladdkakorKladdkaka med hallonVariera favoritfikat och sätt smak på kladdisen! Kladdkaka med hallon är enkel lyxfika. SmåkakorFrön som sätter smakFrön och nötter ger smak åt de flesta bakverk. Använd skalade solrosfrön för att baka nötiga limpor och grova surdegsbröd. Rosta dem i en het panna och strö fröna över salladen. Eller använd dem som smakhöjare och bas i läckra solrosbollar. Till fikat passar lättbakade småkakor alltid bra! En variant på russinkakor med solrosfrön och grahamsmjöl ger härligt nötig smak. Helt utan nötter. |
|