Inlagd svamp
Skiva svampen och förväll den i en stor kastrull, låt vätskan vara kvar. Koka ihop vatten, socker och ättikssprit, sila av vätskan från svampen och blanda i lagen. Varva lök, svamp, kryddpeppar och dill i burkar tills de är helt fulla. Häll över den varma lagen och låt vila minst ett dygn innan de serveras.
LäsarkommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Färsk pastaHemlagad cannelloniFärdig färsk pasta från butiken är räddaren i nöden. Gör cannelloni i största formen och packa lunchlådor om det blir något över. Lingon till mat och bakningSyrligt och sött med lingonLingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och? GlutenfrittGlutenfritt helt enkeltFärdig glutenfri mjölmix behöver inte vara lösningen! Till brunchen smakar scones bäst, rykande heta. Vissa rätter är naturligt glutenfria, som risotto med smak av saffran. En krispig pizzabotten gjord på polenta räddar fredagsmyset och till efterrätt serveras förstås en tunn skiva lyxig chokladkaka tillsammans med grädde och färska bär... |
|
Det här receptet måste vara fel. 5 ml ättikssprit? Borde väl vara 10 gånger så mycket, dvs 5 cl. Om man ska ha normala inläggningsproportioner