Inlagd svamp
Skiva svampen och förväll den i en stor kastrull, låt vätskan vara kvar. Koka ihop vatten, socker och ättikssprit, sila av vätskan från svampen och blanda i lagen. Varva lök, svamp, kryddpeppar och dill i burkar tills de är helt fulla. Häll över den varma lagen och låt vila minst ett dygn innan de serveras.
LäsarkommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Sylt och saft av jordgubbarJuni månads bästa: jordgubbarna!Vårt paradbär nummer ett är moget! Dags att koka hinkvis med jordgubbssylt. PannkakorCrêpesFyllda pannkakor är en läckerhet som gjord för köksexperiment. Prova nya, goda recept på crêpes! Baka med rabarberÄlskade rabarber!Rabarberns uppfriskande syra bryter fint i söta desserter. Smulpaj är snabbaste vägen till njutning, och varför anstränga sig mer när det blir så gott med så enkla medel? Smaksättningen varierar vi gärna med kardemumma. Rabarberpaj med havretäcke blir en välkommen variation som många föredrar framför den vanliga smulpajen. Oslagbart när man vill bjuda många är att använda långpannan och göra en härlig rabarberkaka. Till det serverar vi förstås vaniljsås! |
|
Det här receptet måste vara fel. 5 ml ättikssprit? Borde väl vara 10 gånger så mycket, dvs 5 cl. Om man ska ha normala inläggningsproportioner