Inlagd svamp

 

  • 500 g färska champinjoner eller sopp
  • 1-2 gula lökar
  • 10 krossade kryddpepparkorn
  • dill
  • 1 1/2 dl vatten
  • 5 ml ättiksprit (12%)
  • 1 dl socker

 

Skiva svampen och förväll den i en stor kastrull, låt vätskan vara kvar.

Koka ihop vatten, socker och ättikssprit, sila av vätskan från svampen och blanda i lagen.

Varva lök, svamp, kryddpeppar och dill i burkar tills de är helt fulla.

Häll över den varma lagen och låt vila minst ett dygn innan de serveras.

 

Läsarkommentarer


Kommentar av Patrik
11 augusti 2011

Det här receptet måste vara fel. 5 ml ättikssprit? Borde väl vara 10 gånger så mycket, dvs 5 cl. Om man ska ha normala inläggningsproportioner


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Färsk pasta

Hemlagad cannelloni

Färdig färsk pasta från butiken är räddaren i nöden. Gör cannelloni i största formen och packa lunchlådor om det blir något över.

pastarecept.nu

Lingon till mat och bakning

Syrligt och sött med lingon

Lingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och?

bärrecept.se


Glutenfritt

Glutenfritt helt enkelt

Peppar&Salt har glutenfria recept och inspiration till alla måltider! Din egen müsliblandning med mandel och quinoapuffar kan förgylla den gråaste vintermorgon.

Färdig glutenfri mjölmix behöver inte vara lösningen! Till brunchen smakar scones bäst, rykande heta. Vissa rätter är naturligt glutenfria, som risotto med smak av saffran. En krispig pizzabotten gjord på polenta räddar fredagsmyset och till efterrätt serveras förstås en tunn skiva lyxig chokladkaka tillsammans med grädde och färska bär...

 glutenfriarecept.se