Ett fint recept från en av våra läsare! Tack Sara för recepet!

Kanelbullar

Deg:

 

  • 5 dl saft (t ex svartvinbär eller hallonsaft går bra)
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 50 g jäst
  • 1-1 1/2 dl socker
  • kardemumma (mycket, cirka 2-3 tsk eller efter smak)
  • 1/2 krm salt
  • ca 14 dl vetemjöl

 

Fyllning:

  • margarin
  • socker
  • kanel
  • (alternativt t.ex. mandelmassa eller sylt)


Till pensling:

  • saft
  • pärlsocker

 

Smält margarinet. Häll i saften (styrka enligt smak) i kastrullen så den blir ljummen (ca 37 grader) och smula ner jästen. Rör ner socker, kardemumma och salt. Tillsätt mjölet lite i taget, tills degen är fast. Knåda degen i minst 5-10 minuter och låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Kavla sedan ut degen på mjölat bakbord. Bred på margarin, strö över socker och kanel. Rulla ihop den utkavlade degen till en rulle och skär i bitar. Lägg upp på plåt och låt jäsa i ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. pensla bullarna med saft och strö pärlsocker över. Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter tills bullarna fått fin färg.

Läsarkommentarer


Kommentar av osignerat
20 mars 2014

Hej! Undrar över Kanelbullereceptet- är det koncentrerad eller utspädd saft som gäller?

MVH Eva

Redaktionens kommentar
Utspädd saft får det vara.
Kommentar av osignerat
2 januari 2011

Det går också att byta saften mot soja mjölk.

Kommentar av eli.p
16 juli 2009

hej, detta värkar som en grej jag skulle vilja testa på. jag har nyligen bestämt mig för att testa på den vegana "livsstilen". men jag trodde att man inte åt smör och änndå är det margarin i. är det änndå vegan bullar då?

Redaktionens kommentar
Det ska vara helt vegetabiliskt (mjölkfritt) margarin.
Svar av Namn/signatur
21 juli 2011

margarin är gjort på växtoljor och smör på komjölk

Svar av Namn/signatur
6 februari 2012

Jag är lite orolig för att det inte specificeras vilket vegetarisk fett som används. Är väldigt skeptiskt till all pamloljaproduktion. Någon som har tips på vad man ska köpa för margarin??

Svar av Namn/signatur
4 oktober 2012

Jag har använt mig av rapsolja istället för margarin i något annat recept. Kanske kan funka?

Kommentar av Valentina
21 april 2010

Oj, det här verkar ju jätte gott!

Måste testas!

Kommentar av osignerat
5 september 2010

Ska det vara koncentrerad eller späd saft i degen?


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Mors dag

Klassiska kakor till Mors dag

På söndag, i slutet av blommande maj firar vi Mors dag med klassiska bakverk som chokladsmakande drömrulltårta, fylld med härlig smörkräm.

bakakaka.se

Hallon

Hallonår hela året

När man kämpat sig genom snåret och fintat hallonmaskarna är det bara ren njutning kvar. Tårta fylld med halloncurd, någon?

bakatårta.se


Bärlyx!

Smak av sommar

Bär är sommarlyx hela året! Tjuvstarta sommaren med paj med blåbär och hallon.

Kanske har du frysen full av trädgårdens och skogens skörd? Annars hittar du bären i frysdisken året om.

Ta mellanmålet till nya höjder med en härlig hallonsmoothie, eller koka kräm på dina egna favoritbär!

Köpevarianten kan aldrig mäta sig med din egen nyponsoppa en kylig morgon...

 bärrecept.se