Ett fint recept från en av våra läsare! Tack Sara för recepet! KanelbullarDeg:
Fyllning:
Smält margarinet. Häll i saften (styrka enligt smak) i kastrullen så den blir ljummen (ca 37 grader) och smula ner jästen. Rör ner socker, kardemumma och salt. Tillsätt mjölet lite i taget, tills degen är fast. Knåda degen i minst 5-10 minuter och låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Kavla sedan ut degen på mjölat bakbord. Bred på margarin, strö över socker och kanel. Rulla ihop den utkavlade degen till en rulle och skär i bitar. Lägg upp på plåt och låt jäsa i ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. pensla bullarna med saft och strö pärlsocker över. Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter tills bullarna fått fin färg. Läsarkommentarer
Det går också att byta saften mot soja mjölk. hej, detta värkar som en grej jag skulle vilja testa på. jag har nyligen bestämt mig för att testa på den vegana "livsstilen". men jag trodde att man inte åt smör och änndå är det margarin i. är det änndå vegan bullar då? margarin är gjort på växtoljor och smör på komjölk Jag är lite orolig för att det inte specificeras vilket vegetarisk fett som används. Är väldigt skeptiskt till all pamloljaproduktion. Någon som har tips på vad man ska köpa för margarin?? Jag har använt mig av rapsolja istället för margarin i något annat recept. Kanske kan funka? Oj, det här verkar ju jätte gott! Måste testas! Ska det vara koncentrerad eller späd saft i degen? MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Tårta i långpannaTårta till alla!Studenterna springer ut, sommarens fester drar närmre. Baka tårta i långpanna till många! Färsk pastaHemlagad cannelloniFärdig färsk pasta från butiken är räddaren i nöden. Gör cannelloni i största formen och packa lunchlådor om det blir något över. Läcker puddingSmakfull squash
Nu är säsongen för squash och den som provat att odla dessa snabbväxande jättefrukter vet att de finns i mängder av varianter och kan bli enorma. |
|
Hej! Undrar över Kanelbullereceptet- är det koncentrerad eller utspädd saft som gäller?
MVH Eva