Ett fint recept från en av våra läsare! Tack Sara för recepet!

Kanelbullar

Deg:

 

  • 5 dl saft (t ex svartvinbär eller hallonsaft går bra)
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 50 g jäst
  • 1-1 1/2 dl socker
  • kardemumma (mycket, cirka 2-3 tsk eller efter smak)
  • 1/2 krm salt
  • ca 14 dl vetemjöl

 

Fyllning:

  • margarin
  • socker
  • kanel
  • (alternativt t.ex. mandelmassa eller sylt)


Till pensling:

  • saft
  • pärlsocker

 

Smält margarinet. Häll i saften (styrka enligt smak) i kastrullen så den blir ljummen (ca 37 grader) och smula ner jästen. Rör ner socker, kardemumma och salt. Tillsätt mjölet lite i taget, tills degen är fast. Knåda degen i minst 5-10 minuter och låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Kavla sedan ut degen på mjölat bakbord. Bred på margarin, strö över socker och kanel. Rulla ihop den utkavlade degen till en rulle och skär i bitar. Lägg upp på plåt och låt jäsa i ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. pensla bullarna med saft och strö pärlsocker över. Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter tills bullarna fått fin färg.

Läsarkommentarer


Kommentar av osignerat
20 mars 2014

Hej! Undrar över Kanelbullereceptet- är det koncentrerad eller utspädd saft som gäller?

MVH Eva

Redaktionens kommentar
Utspädd saft får det vara.
Kommentar av osignerat
2 januari 2011

Det går också att byta saften mot soja mjölk.

Kommentar av eli.p
16 juli 2009

hej, detta värkar som en grej jag skulle vilja testa på. jag har nyligen bestämt mig för att testa på den vegana "livsstilen". men jag trodde att man inte åt smör och änndå är det margarin i. är det änndå vegan bullar då?

Redaktionens kommentar
Det ska vara helt vegetabiliskt (mjölkfritt) margarin.
Svar av Namn/signatur
21 juli 2011

margarin är gjort på växtoljor och smör på komjölk

Svar av Namn/signatur
6 februari 2012

Jag är lite orolig för att det inte specificeras vilket vegetarisk fett som används. Är väldigt skeptiskt till all pamloljaproduktion. Någon som har tips på vad man ska köpa för margarin??

Svar av Namn/signatur
4 oktober 2012

Jag har använt mig av rapsolja istället för margarin i något annat recept. Kanske kan funka?

Kommentar av Valentina
21 april 2010

Oj, det här verkar ju jätte gott!

Måste testas!

Kommentar av osignerat
5 september 2010

Ska det vara koncentrerad eller späd saft i degen?


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Efterrätter

Krydda kakan!

En god kaka till kaffet är aldrig fel. Prova en Ingerfärs- och kardemummakaka till efterrätt eller fika!

efterratter.se

Fjärde oktober är kanelbullens dag

Fira kanelbullens dag!

Nu kavlar vi upp ärmarna och firar kanelbullens dag med en mäktig butterkaka!

bakabullar.se


Pajrecept

Fetaostpaj

Någon som gillar fetaost? Kalamata-oliver? Tomater? Här är receptet för er!

Vissa smaker passar helt enkelt kusligt bra ihop. Har de en gång ätit fetaost tillsammans med oliver så förstår du det. Lägg till smaken av varm tomat och krydda försiktigt med rosmarin och några tag med pepparkvarnen...

Nu finns ett nyskapat recept på fetaostpaj för alla pajälskare!

Servera med sallad, balsamvinäger och nybakat bröd. Helt enkelt och bara godast!

 pajrecept.se