![]() ![]()
Ett fint recept från en av våra läsare! Tack Sara för recepet! KanelbullarDeg:
Fyllning:
Smält margarinet. Häll i saften (styrka enligt smak) i kastrullen så den blir ljummen (ca 37 grader) och smula ner jästen. Rör ner socker, kardemumma och salt. Tillsätt mjölet lite i taget, tills degen är fast. Knåda degen i minst 5-10 minuter och låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Kavla sedan ut degen på mjölat bakbord. Bred på margarin, strö över socker och kanel. Rulla ihop den utkavlade degen till en rulle och skär i bitar. Lägg upp på plåt och låt jäsa i ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. pensla bullarna med saft och strö pärlsocker över. Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter tills bullarna fått fin färg. Läsarkommentarer
Det går också att byta saften mot soja mjölk. hej, detta värkar som en grej jag skulle vilja testa på. jag har nyligen bestämt mig för att testa på den vegana "livsstilen". men jag trodde att man inte åt smör och änndå är det margarin i. är det änndå vegan bullar då? margarin är gjort på växtoljor och smör på komjölk Jag är lite orolig för att det inte specificeras vilket vegetarisk fett som används. Är väldigt skeptiskt till all pamloljaproduktion. Någon som har tips på vad man ska köpa för margarin?? Jag har använt mig av rapsolja istället för margarin i något annat recept. Kanske kan funka? Oj, det här verkar ju jätte gott! Måste testas! Ska det vara koncentrerad eller späd saft i degen? ![]() ![]() ![]()
|
|
Hej! Undrar över Kanelbullereceptet- är det koncentrerad eller utspädd saft som gäller?
MVH Eva