Pizzabullar

Perfekt till utflykten. Går att servera varma eller kalla, allt efter smak!

25 st

Du behöver

Deg

  • 5 dl ljummet vatten
  • 3 msk olivolja
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 11 dl specialvetemjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl

Fyllning

  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 dl vatten + 1 dl vatten till de soltorkade tomaterna
  • 1/2 msk oregano
  • 1/2 msk basilika eller 1 msk av oreganon
  • 1 liten lök
  • 1 msk olja
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar eller en knivsudd chilipeppar
  • 1 dl hackade soltorkade tomater
  • 1 dl svarta och/eller gröna oliver, utan kärna

Gör så här:

Deg:

Blanda det ljumma vattnet med olja, jäst, salt och socker. Rör om tills jästen löst sig och rör i rågmjölet. Arbeta in 10 deciliter av vetemjölet och knåda länge. Gärna 10 minuter med maskin. Låt jäsa till dubbel storlek (30-45 minuter beroende på vilken temperatur luften runt degen har).

Fyllning:

Hacka de soltorkade tomaterna fint. Häll dem i en tekopp eller liten skål och häll det kokande vattnet över. Låt stå och svälla.

Skala och hacka löken fint. Fräs den mjuk i lite matolja.

Koka upp 2 deciliter vatten och blanda i tomatpurén och resten av ingredienserna. Rör även i de soltorkade tomaterna och låt koka ihop några minuter till en tjock sås.

Stjälp upp degen på bakbordet. Knåda den så att luften går ur och dela i två bitar. Kavla ut till var sin rektangel, stor som en bakplåt ungefär. Bred på fyllningen. Pensla lite vatten på ena långsidan, detta kommer att fungera som lim när du rullar ihop degen. Rulla ihop degen som en rulltårta.

Dela varje rulle i 2 till 3 centimeter breda skivor. Lägg dem på bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i 225 grader mitt i ugnen i 10-12 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Anna
20 juli 2021

13 eller 10 dl mjöl, det är en viss skillnad, knappast 3dl till utbakningen och det står heller inte Vad är tanken?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av NEEJ
7 april 2016

MUMSIGT:-)

Kommentar av Jonas
2 april 2011

Provar nu, och hoppas det blir bra!

Kommentar av osignerat
28 januari 2010

visa gärna bilder till

Kommentar av veganen
17 februari 2009

mums!!!!!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Squashrecept

Squash i överflöd

När squashen mognar i trädgården blir mången odlare panikslagen. Vad gör man med överflödet? Tja, kanske paj?

vegetariskarecept.se

Nudelwok

Snabb nudelwok till vardag och fest

Kryddig kycklingwok på nudlar eller kanske en nudelsallad med lax?

kycklingrecept.nu


Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

Småkakor i butikshyllan är ett sorgligt kapitel. Speciellt om det handla om fyllda bitar. Tillsatserna haglar och smaken lyser med sin frånvaro. Men det är lätt att göra egna mazariner. Smörjer du bara formarna noga kan du baka klassiska mazariner eller goda äppelmazariner utan större besvär. Oavsett om du river egen mandel eller utgår från mandelmassa får du bakverk långt godare än de plastiga butikskakorna.

 bakakaka.se