PizzabullarPerfekt till utflykten. Går att servera varma eller kalla, allt efter smak! 25 st Du behöverDeg
Fyllning
Gör så här:Deg: Blanda det ljumma vattnet med olja, jäst, salt och socker. Rör om tills jästen löst sig och rör i rågmjölet. Arbeta in 10 deciliter av vetemjölet och knåda länge. Gärna 10 minuter med maskin. Låt jäsa till dubbel storlek (30-45 minuter beroende på vilken temperatur luften runt degen har). Fyllning: Hacka de soltorkade tomaterna fint. Häll dem i en tekopp eller liten skål och häll det kokande vattnet över. Låt stå och svälla. Skala och hacka löken fint. Fräs den mjuk i lite matolja. Koka upp 2 deciliter vatten och blanda i tomatpurén och resten av ingredienserna. Rör även i de soltorkade tomaterna och låt koka ihop några minuter till en tjock sås. Stjälp upp degen på bakbordet. Knåda den så att luften går ur och dela i två bitar. Kavla ut till var sin rektangel, stor som en bakplåt ungefär. Bred på fyllningen. Pensla lite vatten på ena långsidan, detta kommer att fungera som lim när du rullar ihop degen. Rulla ihop degen som en rulltårta. Dela varje rulle i 2 till 3 centimeter breda skivor. Lägg dem på bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i 225 grader mitt i ugnen i 10-12 minuter. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
NEEJ
7 april 2016
MUMSIGT:-) Kommentar av
Jonas
2 april 2011
Provar nu, och hoppas det blir bra! Kommentar av
osignerat
28 januari 2010
visa gärna bilder till Kommentar av
veganen
17 februari 2009
mums!!!!! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FikaklassikerFavoritfika – sockerkakor med choklad eller citron!Ibland vill man tillbaka till grunden i berg av muffins och cupcakes. Vi slår ett slag för en hederlig sockerkaka till eftermiddagsfikan. BakabullarÄppelbullarIngenting går upp mot varma bullar... Baka äppelbullar och lyft fikat till oanade höjder! KantarellerSnabblagad svamplyckaAtt svampen smakar bäst fräst i lite smör är ingen hemlighet. Tillagar du den rätt räcker det med en mindre mängd svamp för att smaksätta en måltid. Fräs lite kantarell och blanda i västerbottenostpajen och du har en smakrik kantarellpaj. Till risotton är svampen sjävklar och i frasiga kantarellknyten lyfter mördegen fram smaken på snabbaste och lyxigaste sätt. Blandar du smörstekta kantareller med mango och honung fixar du en härlig kantarellpasta där mangons söta smak lockar fram svampsmaken. Perfekt sommarmat helt enkelt! |
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
13 eller 10 dl mjöl, det är en viss skillnad, knappast 3dl till utbakningen och det står heller inte Vad är tanken?