Pizzabullar

Perfekt till utflykten. Går att servera varma eller kalla, allt efter smak!

25 st

Du behöver

Deg

  • 5 dl ljummet vatten
  • 3 msk olivolja
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 11 dl specialvetemjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl

Fyllning

  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 dl vatten + 1 dl vatten till de soltorkade tomaterna
  • 1/2 msk oregano
  • 1/2 msk basilika eller 1 msk av oreganon
  • 1 liten lök
  • 1 msk olja
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar eller en knivsudd chilipeppar
  • 1 dl hackade soltorkade tomater
  • 1 dl svarta och/eller gröna oliver, utan kärna

Gör så här:

Deg:

Blanda det ljumma vattnet med olja, jäst, salt och socker. Rör om tills jästen löst sig och rör i rågmjölet. Arbeta in 10 deciliter av vetemjölet och knåda länge. Gärna 10 minuter med maskin. Låt jäsa till dubbel storlek (30-45 minuter beroende på vilken temperatur luften runt degen har).

Fyllning:

Hacka de soltorkade tomaterna fint. Häll dem i en tekopp eller liten skål och häll det kokande vattnet över. Låt stå och svälla.

Skala och hacka löken fint. Fräs den mjuk i lite matolja.

Koka upp 2 deciliter vatten och blanda i tomatpurén och resten av ingredienserna. Rör även i de soltorkade tomaterna och låt koka ihop några minuter till en tjock sås.

Stjälp upp degen på bakbordet. Knåda den så att luften går ur och dela i två bitar. Kavla ut till var sin rektangel, stor som en bakplåt ungefär. Bred på fyllningen. Pensla lite vatten på ena långsidan, detta kommer att fungera som lim när du rullar ihop degen. Rulla ihop degen som en rulltårta.

Dela varje rulle i 2 till 3 centimeter breda skivor. Lägg dem på bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i 225 grader mitt i ugnen i 10-12 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Anna
20 juli 2021

13 eller 10 dl mjöl, det är en viss skillnad, knappast 3dl till utbakningen och det står heller inte Vad är tanken?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av NEEJ
7 april 2016

MUMSIGT:-)

Kommentar av Jonas
2 april 2011

Provar nu, och hoppas det blir bra!

Kommentar av osignerat
28 januari 2010

visa gärna bilder till

Kommentar av veganen
17 februari 2009

mums!!!!!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Fredagsmys

Äntligen fredagstacos!

Älskade fredag! Vi sparkar igång helgen med tacokväll hemma.

tacorecept.nu

Mos och marmelad på äpple

Fyll hyllorna med äpplen!

Vi tycker om att fylla förråden inför vintern! Med så många äppelträd i landet finns det många goda skäl att koka mos och marmelad.

kokasylt.se


Fikaklassiker

Favoritfika – sockerkakor med choklad eller citron!

Ibland vill man tillbaka till grunden i berg av muffins och cupcakes. Vi slår ett slag för en hederlig sockerkaka till eftermiddagsfikan.

Sockerkakan är en trygg natur som sällan gör oss besvikna. Lättbakad och tål att både frysas och ligga i framme någon dag. Och så är den lätt att variera i det oändliga. Inte konstigt att den fortfarande är en av våra absoluta fikafavoriter!
Prova ett enkelt grundrecept på lättbakad och billig sockerkaka. Smaksätt den efter eget tycke eller gör en god citronsockerkaka med nytt recept. Lätt att lyckas med, saftig och med en fin citronsmak.
Citron eller choklad? En god chokladsockerkaka är aldrig fel. Eller en vanlig, saftig sockerkaka som håller länge utan att bli torr.
Vill du prova någonting annorlunda bakar du en gammaldags sockerkaka, utan fett och med lika delar ägg, socker och mjöl. Roligt och riktigt gott.
Glutenfritt? Javisst! Det går fint att baka glutenfri sockerkaka. Här är ett nytt recept med mandel och chokladtäcke!
Ha en riktigt skön fikastund!

 sockerkakor.se