Pizzabullar

Perfekt till utflykten. Går att servera varma eller kalla, allt efter smak!

25 st

Du behöver

Deg

  • 5 dl ljummet vatten
  • 3 msk olivolja
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 11 dl specialvetemjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl

Fyllning

  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 dl vatten + 1 dl vatten till de soltorkade tomaterna
  • 1/2 msk oregano
  • 1/2 msk basilika eller 1 msk av oreganon
  • 1 liten lök
  • 1 msk olja
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar eller en knivsudd chilipeppar
  • 1 dl hackade soltorkade tomater
  • 1 dl svarta och/eller gröna oliver, utan kärna

Gör så här:

Deg:

Blanda det ljumma vattnet med olja, jäst, salt och socker. Rör om tills jästen löst sig och rör i rågmjölet. Arbeta in 10 deciliter av vetemjölet och knåda länge. Gärna 10 minuter med maskin. Låt jäsa till dubbel storlek (30-45 minuter beroende på vilken temperatur luften runt degen har).

Fyllning:

Hacka de soltorkade tomaterna fint. Häll dem i en tekopp eller liten skål och häll det kokande vattnet över. Låt stå och svälla.

Skala och hacka löken fint. Fräs den mjuk i lite matolja.

Koka upp 2 deciliter vatten och blanda i tomatpurén och resten av ingredienserna. Rör även i de soltorkade tomaterna och låt koka ihop några minuter till en tjock sås.

Stjälp upp degen på bakbordet. Knåda den så att luften går ur och dela i två bitar. Kavla ut till var sin rektangel, stor som en bakplåt ungefär. Bred på fyllningen. Pensla lite vatten på ena långsidan, detta kommer att fungera som lim när du rullar ihop degen. Rulla ihop degen som en rulltårta.

Dela varje rulle i 2 till 3 centimeter breda skivor. Lägg dem på bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i 225 grader mitt i ugnen i 10-12 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av NEEJ
7 april 2016

MUMSIGT:-)

Kommentar av Jonas
2 april 2011

Provar nu, och hoppas det blir bra!

Kommentar av osignerat
28 januari 2010

visa gärna bilder till

Kommentar av veganen
17 februari 2009

mums!!!!!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Glutenfritt

Glutenfria småkakor som alla gillar!

Allt fler väljer bort gluten och vi bakar såklart glutenfria kolakakor!

glutenfriarecept.se

Lakritskaka

Svart som lakrits

En kladdkaka utan choklad? Smaksätt med lakrits och du har en lakritskladdkaka!

kladdkakor.se


Frukostbullar

Mjuka gifflar

Nybakade, mjuka gifflar med smör, marmelad och ost är riktig lyx. Baka några plåtar med morgonglädje!

Nybakat bröd ger morgonen guldkant. Och det är inte svårt att lyckas med bullbaket, oftast krävs bara lite tid och noggrannhet.

Att inte ta för mycket mjöl och att knåda och jäsa degen ordentligt är ofta vägen till fina frukostbröd.

Prova ett nytt recept på mjuka vetegifflar! De smakar fantastiskt nygräddade, med smör och marmelad - eller tillsammans med favoritosten.

Mjölken gör gifflarna mjuka, och den lite söta smaken passar utmärkt både till kaffe, te eller ungarnas chokladmjölk.

Ett tips för en smaklig morgon!

 frukostbullar.se