SquashsoppaEtt lättlagat recept med mild och god smak! Squashsoppan blir fint krämig och får en vacker färg med både gul och grön squash, tack vare att den mixas slät. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Ansa och tärna squashen. Hacka löken och fräs den mjuk i oljan i en kastrull stor nog att rymma soppan. Tillsätt squashen och låt den få lite färg. Pressa ner vitlöken, lägg i rosmarin. Späd med buljong och rör ner tomatpurén. Låt soppan koka 15-20 minuter under lock. Mixa sedan soppan helt slät i en mixer eller med en stavmixer. Låt koka upp på nytt och späd eventuellt med mera buljong eller vatten. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt soppan stå på svag värme ytterligare 10 minuter. Serveras gärna med stekt svamp som varje gäst själv kan lägga i sin tallrik. Och bjud ett gott bröd till! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatetInget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster. FrukostbullarBaka själv de bästa frukostbullarnaVill du ha nybakat till frukost på bara 10 minuter? Prova snabba frukostbullarna som du jäser över natten! FrukostbullarBaka tre sorters bullar av samma deg!
Doften av nybakat bröd gör det lättare att vakna. Och hjälper säkert om du skulle ha vaknat på fel sida… |
|
194 kalorier per portion. Lite över 200 om du äter stekt svamp till.
- Inget D och B12, Retinol (form av A)
- För lite av Selen, Zink, Kalcium, Järn, kalium, magnesium, B6, B2, B1, protein (3,9 gram) och folsyra.
- C är det enda som klarar gränsen för en lunchmåltid.
Glöm inte din mineral/vitamintablett!