Baconlindad kycklingfilé med ugnsbakad rotfrukter... prova ett recept som är lätt att lyckas med och smakar fantastiskt!
Det är lätt att lyckas bra när man lagar mat med kyckling. Köttet är både magert och saftigt och det går lätt att variera rätterna.
Prova baconlindad kycklingfilé med dragon och du får en helgrätt som går att laga både med tanke på miljö och plånbok. I dag finns både kyckling och bacon som är ekologiskt producerat, och de flesta rotfrukter går fint att hitta kravmärkta.
Att krydda kyckling med örtkryddor ger ofta en fin smak, lindar du den i bacon får du dessutom till en bra brytning mellan örterna, den milda kycklingen och det kraftiga i baconet.
Servera med matvete och örtkryddade, ugnsbakade morötter och rödbetor så har du en festmiddag av det robustare slaget, som smakar betydligt mer än du behövt anstränga dig!
Snabbt, lätt och väldigt gott!
Trevlig mathelg önskar pepparochsalt.se!
kycklingrecept.nu
Tre favoriter:
1.) Creme ost finns att köpa i de flesta större matbutiker. Finns i naturell men också med vitlök och örter.
2.) Fejkad ost-sås till lasagnen. Ta naturell soya yoghurt + några matskedar av ovanstående förslag, rör ner.
3.) "Riktig" och god "ost", utan att gå genvägen genom en ko. Att ha på smörgåsen. "Creamy Smooth" från Tofutti. Det är 8 ostskivor, förpackade seperat i en hel förpackning. Finns på en del Ica butiker. Annars fråga dessa om de kan ta hem det. Kostar runt 32 kr per hel förpackning.
Lycka till!
/Karin