![]() ![]() Falafel![]() Hemgjorda falaflar är lätta att göra. Och mycket goda! Servera med couscous, bröd eller bulgur. Du behöver
Gör så här:Använder du konserverade kikärtor sköljer du dem i kallt vatten. Skala och dela löken och vitlöken. Mixa kikärtorna tillsammans med kryddor och lök tills du får en jämn smet. Men mixa inte för länge, den ska inte vara helt slät. Om det behövs kan lite vatten tillsättas. Smaka av med salt och peppar. Forma nu smeten till små bollar som plattas till biffar. Det är gott och enkelt att panera falaflarna, gärna i sesamfrön och grahamsmjöl eller mannagryn. Panering kan även få falaflarna att hålla ihop bättre. Hetta upp rikligt med olja i en stor stekpanna. Stek falaflarna på medelhög värme tills de fått fin färg. Vänd och stek färdigt på lägre värme. Servera nystekta tillsammans med grönsaker, sallad, bulgur eller i pitabröd. Tips: Om det är mycket svårt att få falaflarna att hålla ihop kan en kokt potatis mixas med smeten. ![]() ![]() ![]()
|
|
Var tog majsstärkelsen vägen?