Veganskt utan socker, vetemjöl och e-nummer?

Hej, jag har en dotter som är vegan men som också uteslutuit allt socker och allt vetemjöl och helst alla e nr, tacksam för tips på vart jag kan hitta recept

- pernilla

Det finns gott om sådana recept - se dig omkring på veganrecept.se! Vetemjöl kan ofta ersättas av dinkelsikt till bröd eller t o m kakor, även om resultatet blir annorlunda. Med socker, menas det vitt socker? Om hon äter råsocker är det en bra och smakrik ersättare. De flesta veganer undviker honung som annars är ett användbart sötningsmedel. E-nummer undviker man genom att utesluta halvfabrikat - läs på förpackningarna! Tänk på att e-nummer finns på oväntade ställen, som tillsats i vissa sorters mjöl till exempel.



Recept och foto: Peppar och salt



Kommentar av Adrian
15 mars 2013

Ett bra sötningsalternativ är annars dadelsirap! Billigt och veganskt, utan tillsatser!!! bara att rekommendera




Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Frukostbullar

Baka själv de bästa frukostbullarna

Vill du ha nybakat till frukost på bara 10 minuter? Prova snabba frukostbullarna som du jäser över natten!

frukostbullar.se

Enklaste - och godaste - pastan

Pasta på italienska

Ibland är den dyrbaraste ingrediensen tid. Så är fallet med hemlagad pasta som smakar fantastiskt men bara kräver ägg, mjöl och lite salt samt en del tid och kärlek.

pastarecept.nu


Glutenfri paj

Baka bäst glutenfritt

Att baka glutenfritt måste inte vara svårt eller tråkigt. Tvärtom! Prova en glutenfri hallonpaj och du förstår varför!

Du måste inte använda vanligt mjöl för att lyckas med bakningen. Med kokosmjöl och mandelmjöl blir pajdegen både spröd och full av smak. Baka en glutenfri björnbärspaj med citronrasp i fyllningen och du kommer att märka hur kokos– och mandeltonerna i degen lyfter fyllningen! Eller baka glutenfri hallonpaj med vanilj och mandelmassa, perfekt efterrätt eller lyxfika till helgen.
Gillar du mandel är en glutenfri smulpaj med äpple ett bra tips. Sen finns förstås chokladkaka av det riktigt maffiga slaget – med massor av mörk choklad. Eller kanske en klassisk kladdkaka? Fast glutenfri då…
 

 glutenfriarecept.se