Snabb wokEnkelt och gott! Perfekt mat när du vill bjuda på någonting riktigt värmande. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Finhacka löken och vitlöken. Skala och strimla morötterna. Rensa och skär svampen i skivor. Skär gärna en del av svampen i små bitar för att ge mera smak. Rensa och skär broccolin i bitar, eller tina om den är frusen. Hetta upp oljan i en stor kastrull eller wok. Fräs lök, morötter och svamp i omgångar. Använder du färsk broccoli kan du fräsa den också. (Fryst broccoli tinas och tillsätts tillsammans med nudlarna.) När alla grönsakerna fått lite färg läggs de tillsammans i woken och vatten och buljong slås på. Koka upp och krydda med lime eller citron, curry och råsocker. Rör ner kokosmjölken och tillsätt nudlarna. Låt koka tills nudlarna är färdiga. Tillsätt eventuellt kikärtor, låt dem bli varma och smaka av med salt och peppar. Varmhåll till serveringen och servera gärna tillsammans med rostade nötter. Kommentar av
Sandra R
28 januari 2014
Woken gick snabbt att göra och smakade himmelskt! Vi kommer att göra den fler gånger. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Julkakor i långpannaJulkakor till allaDela julsmakerna med fler - baka julig äppelkaka i långpanna! BakakakaKex till ostenRiktig god ost kräver goda kex. Baka goda havrekex som garanterat passar till favoritosten! SmulpajRabarberpaj med mandeltäckeHärligt friska rabarber dyker upp i trädgårdsland och butiker allt längre norrut i landet. En klassisk smulpaj förvandlar den syrliga stjälken till sommrig efterrätt. Variera pajen med havretäcke eller gör en god kardemummavariant som smakar lika bra kyld som ljummen. Pepparochsalt rekommenderar en nykomponerad smulpaj med mandelmassa i täcket och citron som smaksättare. Riktigt gott även för den som inte tål gluten. |
|
Sjukt gott!!!