Snabb wok

Enkelt och gott! Perfekt mat när du vill bjuda på någonting riktigt värmande.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 stora morötter
  • 400 g broccoli
  • 1 burk kokosmjölk
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk lime- eller citronsaft
  • 1 msk råsocker
  • 1 tsk curry
  • 250 g nudlar, okokta
  • 2 buljongtärningar, motsvarande 1 liter
  • 5 dl vatten
  • (350-400 g kokta kikärtor, ca 1 burk)
  • 2 msk matolja
  • salt och peppar

Gör så här:

Finhacka löken och vitlöken.

Skala och strimla morötterna.

Rensa och skär svampen i skivor. Skär gärna en del av svampen i små bitar för att ge mera smak.

Rensa och skär broccolin i bitar, eller tina om den är frusen.

Hetta upp oljan i en stor kastrull eller wok.

Fräs lök, morötter och svamp i omgångar. Använder du färsk broccoli kan du fräsa den också. (Fryst broccoli tinas och tillsätts tillsammans med nudlarna.)

När alla grönsakerna fått lite färg läggs de tillsammans i woken och vatten och buljong slås på. Koka upp och krydda med lime eller citron, curry och råsocker.

Rör ner kokosmjölken och tillsätt nudlarna. Låt koka tills nudlarna är färdiga.

Tillsätt eventuellt kikärtor, låt dem bli varma och smaka av med salt och peppar.

Varmhåll till serveringen och servera gärna tillsammans med rostade nötter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av buffalorasta.tumblr.com
13 februari 2014

Sjukt gott!!!

Kommentar av Sandra R
28 januari 2014

Woken gick snabbt att göra och smakade himmelskt! Vi kommer att göra den fler gånger.


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Julkakor i långpanna

Julkakor till alla

Dela julsmakerna med fler - baka julig äppelkaka i långpanna!

julkakor.se

Bakakaka

Kex till osten

Riktig god ost kräver goda kex. Baka goda havrekex som garanterat passar till favoritosten!

bakakaka.se


Smulpaj

Rabarberpaj med mandeltäcke

Första rabarberpajen för säsongen är den allra godaste. Smaksätt med citron!

Härligt friska rabarber dyker upp i trädgårdsland och butiker allt längre norrut i landet. En klassisk smulpaj förvandlar den syrliga stjälken till sommrig efterrätt. Variera pajen med havretäcke eller gör en god kardemummavariant som smakar lika bra kyld som ljummen. Pepparochsalt rekommenderar en nykomponerad smulpaj med mandelmassa i täcket och citron som smaksättare. Riktigt gott även för den som inte tål gluten.

 smulpaj.se