Snabb wok

Enkelt och gott! Perfekt mat när du vill bjuda på någonting riktigt värmande.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 stora morötter
  • 400 g broccoli
  • 1 burk kokosmjölk
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk lime- eller citronsaft
  • 1 msk råsocker
  • 1 tsk curry
  • 250 g nudlar, okokta
  • 2 buljongtärningar, motsvarande 1 liter
  • 5 dl vatten
  • (350-400 g kokta kikärtor, ca 1 burk)
  • 2 msk matolja
  • salt och peppar

Gör så här:

Finhacka löken och vitlöken.

Skala och strimla morötterna.

Rensa och skär svampen i skivor. Skär gärna en del av svampen i små bitar för att ge mera smak.

Rensa och skär broccolin i bitar, eller tina om den är frusen.

Hetta upp oljan i en stor kastrull eller wok.

Fräs lök, morötter och svamp i omgångar. Använder du färsk broccoli kan du fräsa den också. (Fryst broccoli tinas och tillsätts tillsammans med nudlarna.)

När alla grönsakerna fått lite färg läggs de tillsammans i woken och vatten och buljong slås på. Koka upp och krydda med lime eller citron, curry och råsocker.

Rör ner kokosmjölken och tillsätt nudlarna. Låt koka tills nudlarna är färdiga.

Tillsätt eventuellt kikärtor, låt dem bli varma och smaka av med salt och peppar.

Varmhåll till serveringen och servera gärna tillsammans med rostade nötter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av buffalorasta.tumblr.com
13 februari 2014

Sjukt gott!!!

Kommentar av Sandra R
28 januari 2014

Woken gick snabbt att göra och smakade himmelskt! Vi kommer att göra den fler gånger.


Rabarberpremiär

Frisk sylt av årets först rabarber!

Säsongens första rabarber är alltid den allra godaste. Njut den i en nygräddad paj eller som varm rabarbersylt med citrus!

Rabarber hör sommaren till och brukar vara något som odlas i den minsta av täppor. Så här års har de rödaktiga stjälkarna blivit stora nog att skördas i stora delar av landet.
Klassiska bakverk som smulpajen med smak av kolasmak eller kardemumma är ett måste till någon av vårens fikastunder.
Längre fram är rabarbersylt av alla slag eller rabarberchutney att spara i skafferiet till hösten något som är väl värt besväret.
Men prova redan nu att göra ett nytt recept på rabarbersylt med citrus – ett riktigt gott och friskt sätt att ta vara på de fina stjälkarna. Perfekt som scones eller kex! Och riktigt gott att servera ljummen på vaniljglass eller våfflor!

 kokasylt.se

Sallader med gryn

Grynen som gör det

Nu är våren här och det är dags att damma av picknickkorgen. Packa ner en matig kamutvetesallad med avocado och mozzarella!

salladsrecept.se

Buffé

Planera sommarens buffé

Buffé är en avslappnad bjudform som ger mycket valfrihet. Säsong för sparris - vi bjuder på buffévarianter som sparris med parmesan eller parmaskinka!

buffemat.se


Pizza

Hembakad fest!

Hoppa hämtpizzan i kväll! Din hembakade quattro stagioni smakar bättre...

En pizzakväll med familj eller vänner är alltid en bra idé. Och det är inte svårt att lyckas med pizzan. Välj en enkel pizzadeg eller knåda ihop en långjäst pizzadeg, så får du riktigt knapriga kanter och botten!

Med en bra botten kan du lätt variera påläggen efter smak. Experimentera med spännande resultat eller baka någon av de klassiska pizzorna. Kanske en enkel capricciosa eller varför inte en gorgonzola? Den som inte kan bestämma sig gör förstås en quattro stagioni!

Smaklig och trevlig pizzakväll!

 bakapizza.se