Snabb wok

Enkelt och gott! Perfekt mat när du vill bjuda på någonting riktigt värmande.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 stora morötter
  • 400 g broccoli
  • 1 burk kokosmjölk
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk lime- eller citronsaft
  • 1 msk råsocker
  • 1 tsk curry
  • 250 g nudlar, okokta
  • 2 buljongtärningar, motsvarande 1 liter
  • 5 dl vatten
  • (350-400 g kokta kikärtor, ca 1 burk)
  • 2 msk matolja
  • salt och peppar

Gör så här:

Finhacka löken och vitlöken.

Skala och strimla morötterna.

Rensa och skär svampen i skivor. Skär gärna en del av svampen i små bitar för att ge mera smak.

Rensa och skär broccolin i bitar, eller tina om den är frusen.

Hetta upp oljan i en stor kastrull eller wok.

Fräs lök, morötter och svamp i omgångar. Använder du färsk broccoli kan du fräsa den också. (Fryst broccoli tinas och tillsätts tillsammans med nudlarna.)

När alla grönsakerna fått lite färg läggs de tillsammans i woken och vatten och buljong slås på. Koka upp och krydda med lime eller citron, curry och råsocker.

Rör ner kokosmjölken och tillsätt nudlarna. Låt koka tills nudlarna är färdiga.

Tillsätt eventuellt kikärtor, låt dem bli varma och smaka av med salt och peppar.

Varmhåll till serveringen och servera gärna tillsammans med rostade nötter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av buffalorasta.tumblr.com
13 februari 2014

Sjukt gott!!!

Kommentar av Sandra R
28 januari 2014

Woken gick snabbt att göra och smakade himmelskt! Vi kommer att göra den fler gånger.


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Smulpaj

Solmogna bär i smulpaj

Den enklaste vägen till somrig fika stavas smulpaj. Under ett smuligt täcke är det gott med allt från syrliga krusbär till saftiga jordgubbar!

smulpaj.se

Quesadillas

Vardagstacos

Till helgen står tacos på menyn i många svenska hem - varför inte en vanlig vardag? Quesadillas med keso och härligt rökig smak blir gott till soppa eller som matigt mellanmål.

tacorecept.nu


Kycklingrecept

Grillat är godast!

Färdiggrillad kyckling i påse från butiken? Nej tack! Laga rödlöksfylld kyckling med yoghurt i stället!

Kyckling är festmat för många av oss. Och med rätt råvaror och lite tid är det onekligen en läckerhet!

Självklart föder du upp dina egna broilers för att säkra kvaliten och djurhållningen! Inte det? Som tur är finns det ofta bra kyckling att köpa i butiken, svensk och kravmärkt.

Att grilla en kyckling i ugn är lätt och resultatet brukar bli fantastiskt gott. Ett bra tips är att fylla kycklingen med gott innehåll. Lök, äpplen eller svamp ger fin smak. Fyllningen serveras tillsammans med steken och köttet tar också mycket smak från det du stoppar i.

Ett gott recept på grillad kyckling är rödlöksfylld kyckling. Servera rykande varm tillsammans med couscous, bulgur, ris eller ugnsstekta potatishalvor. Gärna lättkokta grönsaker eller en god sallad som sälskap. Med hembakat bröd, smör och ett gott glas rött så är du så långt från färdiggrillat i påse du någonsin kan komma!

Hemlagade hälsningar från pepparochsalt.se!

 kycklingrecept.nu