Snabb wok

Enkelt och gott! Perfekt mat när du vill bjuda på någonting riktigt värmande.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 stora morötter
  • 400 g broccoli
  • 1 burk kokosmjölk
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk lime- eller citronsaft
  • 1 msk råsocker
  • 1 tsk curry
  • 250 g nudlar, okokta
  • 2 buljongtärningar, motsvarande 1 liter
  • 5 dl vatten
  • (350-400 g kokta kikärtor, ca 1 burk)
  • 2 msk matolja
  • salt och peppar

Gör så här:

Finhacka löken och vitlöken.

Skala och strimla morötterna.

Rensa och skär svampen i skivor. Skär gärna en del av svampen i små bitar för att ge mera smak.

Rensa och skär broccolin i bitar, eller tina om den är frusen.

Hetta upp oljan i en stor kastrull eller wok.

Fräs lök, morötter och svamp i omgångar. Använder du färsk broccoli kan du fräsa den också. (Fryst broccoli tinas och tillsätts tillsammans med nudlarna.)

När alla grönsakerna fått lite färg läggs de tillsammans i woken och vatten och buljong slås på. Koka upp och krydda med lime eller citron, curry och råsocker.

Rör ner kokosmjölken och tillsätt nudlarna. Låt koka tills nudlarna är färdiga.

Tillsätt eventuellt kikärtor, låt dem bli varma och smaka av med salt och peppar.

Varmhåll till serveringen och servera gärna tillsammans med rostade nötter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av buffalorasta.tumblr.com
13 februari 2014

Sjukt gott!!!

Kommentar av Sandra R
28 januari 2014

Woken gick snabbt att göra och smakade himmelskt! Vi kommer att göra den fler gånger.


Gratänger

Värmande och matiga potatisgratänger

Enkel vardagsmat eller lyxigt tillbehör till helgsteken? En klassisk gratäng med potatis som bas är båda delar!

Bekväm mat går lätt att ha färdig i frysen eller kylen, passar vardag som fest och kan serveras ihop med de flesta tillbehör. Gratänger med potatis som bas är just bekvämt. Du kan smaksätta med vad du för tillfället råkar ha hemma. Och servera dem till det mesta!
Gör du potatisgratäng med zucchini har du en god vego–gratäng till bönsalladen. Väljer du din favoritkorv kan potatisgratängen med korv och färskost bli en riktig festrätt eller barnens älsklingsrätt! Tillsammans med en grönsallad är enkel potatisgratäng med lax en perfekt vardagsmiddag – medan samma gratäng blir festmat på buffén. Eller prova ännu ett nytt, gott recept på rotfruktsgratäng som smakar utmärkt till både söndagsstek eller ett kryddigt grillspett!

 gratäng.se

Baka med rabarber

Älskade rabarber!

Nu börjar rabarberstjälkarna sträcka sig stolt ur jorden och vi vill bjuda alla på rabarberkaka! Fram med långpannan bara.

smulpaj.se

Läcker pudding

Smakfull squash

Squash brukar växa så det brakar i augusti. En god pudding till efterrätt eller lunch kanske?

efterratter.se


Kyckling

Citrongrillad

Citron och timjan kan aldrig bli fel. Servera citronkyckling, där honung och timjan ger smak.

Helgrillad kyckling är för många en självklar helgrätt. I dag finns det både svenskuppfödd och kravmärkt kyckling att köpa på många orter. På så sätt kan du styra över kvalitén på djuruppfödning. Dessutom blir den så mycket godare än färdigköpt! Att laga kyckling i ugn är tacksamt och brukar bli bra. Laga helstekt kyckling med yoghurt eller prova ett gott recept på citronkyckling med timjan.

Den som inte har tid utan behöver kortare tid i ugn väljer ostgratinerad kyckling eller kanske baconlindad dragonkyckling.

Smakfull helg önskar pepparochsalt.se!

 kycklingrecept.nu