Randig paté

En annorlunda och färgglad rätt.

 

Vit fyllning

  • 4 dl palsternacka i bitar
  • 2 dl blomkål i små buketter
  • 1 dl hackad gul lök
  • 2 dl veganyoghurt
  • örtsalt

Gul fyllning

  • 4 dl morot i bitar
  • 2 dl potatis i bitar
  • 1 dl bovetemjöl
  • ½ tsk timjan

Grön fyllning

  • 3 dl spenat eller broccoli, i små buketter
  • 3 dl gröna ärtor
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 tsk körvel (kan ersättas med exempelvis timjan eller oregano)
  • 1 msk olja
  • vatten och buljongpulver

Tomatsås

  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 2 tsk oregano
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Koka alla grönsakerna mjuka i vatten och buljongpulverblandningen. Mixa dem enligt grupperna ovan.

Blanda i mjöl och kryddor samt yoghurt.

Smörj en avlång form, t.ex. en brödform med olja. Lägg i färserna, en i taget och släta till ytan emellan.

Täck med aluminiumfolie och grädda i 200 grader i 1 timme.

Låt svalna och stjälp upp.

Kan serveras med varm eller kall tomatsås.

 

Läsarkommentarer

 


Kommentar av Pärla
5 december 2012

Skulle vara kul med en bild, så man vet vad man ger sig in på.


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Fredagsmys

Äntligen fredagstacos!

Älskade fredag! Vi sparkar igång helgen med tacokväll hemma.

tacorecept.nu

Fruktfest

Äppel, päppel... paj!

Den första äppelpajen ger försmak på en lång, god höst. Vi börjar med efterrätten!

smulpaj.se


Frukostbullar

Mjuka gifflar

Nybakade, mjuka gifflar med smör, marmelad och ost är riktig lyx. Baka några plåtar med morgonglädje!

Nybakat bröd ger morgonen guldkant. Och det är inte svårt att lyckas med bullbaket, oftast krävs bara lite tid och noggrannhet.

Att inte ta för mycket mjöl och att knåda och jäsa degen ordentligt är ofta vägen till fina frukostbröd.

Prova ett nytt recept på mjuka vetegifflar! De smakar fantastiskt nygräddade, med smör och marmelad - eller tillsammans med favoritosten.

Mjölken gör gifflarna mjuka, och den lite söta smaken passar utmärkt både till kaffe, te eller ungarnas chokladmjölk.

Ett tips för en smaklig morgon!

 frukostbullar.se