Randig patéEn annorlunda och färgglad rätt.
Vit fyllning
Gul fyllning
Grön fyllning
Tomatsås
Koka alla grönsakerna mjuka i vatten och buljongpulverblandningen. Mixa dem enligt grupperna ovan. Blanda i mjöl och kryddor samt yoghurt. Smörj en avlång form, t.ex. en brödform med olja. Lägg i färserna, en i taget och släta till ytan emellan. Täck med aluminiumfolie och grädda i 200 grader i 1 timme. Låt svalna och stjälp upp. Kan serveras med varm eller kall tomatsås.
Läsarkommentarer
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HelgtipsetBroccolipajEn god paj passar lika bra till fredagmiddag som på buffébordet. Eller gör den klassiska broccolipajen med ädelost och packa ner i utflyktskorgen! Enkel festmatViltskav till mer än bara grytor!Färdigt renskav är den lätta vägen till lyxiga vilträtter på några minuter. Allt från renskavspytt till klassisk viltgryta passar både helgkväll som vardag! Färsk pastaHemlagad cannelloniHemgjord pasta är riktigt gott och inte svårt att lyckas med. Har du dessutom en pastamaskin blir resultatet proffsigt. Men till vardags kan det vara snålt med tiden och då får färdigköpta lasagneplattor duga. Prova cannelloni med ostfyllning eller en god variant på cannelloni med lax. Gör klassisk cannelloni med köttfärs eller ställ pastarullarna på höjden som pastastubbar. En riktigt krämigt god cannelloni med kyckling är annars en favorit som värmer och mättar många! |
|
Skulle vara kul med en bild, så man vet vad man ger sig in på.