JulgrötJulen är varm och kryddstark. Naturligtvis behövs även pepparkakor och en saffransbulle! Och julgröten, så klart! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Koka ihop riset och vattnet. Lägg i kanelstången och havremjölken och låt svälla på eftervärmen. Alternativt: koka tills gröten tjocknat. Tillsätt sojagrädden i slutet tillsammans med sockret. Servera med havremjölk.
Redaktionens kommentar
Havredryck tillverkad enbart av havre, vatten och salt är helt vegetabiliskt.
Kommentar av
Anonym
10 november 2010
Kan man göra julgröten utan kanelstång, sojagrädde och socker? MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Mos och marmelad på äppleFyll hyllorna med äpplen!Vi tycker om att fylla förråden inför vintern! Med så många äppelträd i landet finns det många goda skäl att koka mos och marmelad. FisksoppaVärmande fisksoppa!Fisk är nyttigt. Men det hindrar inte att en värmande fisksoppa smakar gott! SemlorDags för semlor!Över hela Sverige äter vi semlor just nu. Vad en riktigt bra semla är råder det delade meningar om. Vissa vill äta sin semla som en traditionell hetvägg med varm mjölk. Andra föredrar någon ny variant eller startar mjukt med mindre semlor för att inte få nog för tidigt. Passa på att njuta av en god svensk tradition! |
|
Hm, jag har lärt mig att veganer inte äter havre, men hör ingar havremjölk i recepten..
Fundersam