I stället för fisk?

Min dotter fyller år i helgen och vi skall laga fisk.

Nu är det så att 2 personer är veganer.

Vad kan jag göra som påminner om en fiskrätt med ost emellan fiskarna?

- Claes

Hej Claes!

Någonting som passar fint är ju Tofu, som görs av sojabönor och som påminner lite om ost i konsistensen.

Antingen köper du naturell och kryddar själv med olja, vinäger och örter, eller så finns det färdigmarinerad.

Jag kan tänka mig att du varvar tofu med svamp, som passar fint ihop. Gärna även andra grönsaker och rotfrukter - morot, palsernacka, lök och paprika?

Kanske en tomatsås eller en mjölkfri vitsås på? Eller bara pensla med olja eller marinad och sedan gratinera i ugnen.

Lycka till med middagen!

/

Magnus



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Anonym
11 augusti 2011

Det perfekta är faktiskt Aubergine som går att använda precis som fisk, skala den med en vanlig potatisskalare, dela den till lagom tjocka skivor. Så brukar vi göra när de äter fisk och vi vill ha något liknande.




Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Crêpes

Snabba pannkakor med god och matig fyllning

Pannkakor måste inte betyda sylt och grädde. Tvärtom. Gör matiga och goda crêpes med räkor som passar både vardag och helgkväll!

pannkakor.se

Lussekatter

Lussekatter och andra saffransbröd

Saftiga lussekatter till Lucia vill väl alla ha? Svaret är att baka lussekatter med kesella, säger vissa...

julkakor.se


Semlor

Dags för semlor!

Fettisdagen den 21 februari är en högtidsdag vi gärna tjuvstartar på! Nu längtar vi efter klassiska semlor med mandelmassa och grädde.

Över hela Sverige äter vi semlor just nu. Vad en riktigt bra semla är råder det delade meningar om. Vissa vill äta sin semla som en traditionell hetvägg med varm mjölk. Andra föredrar någon ny variant eller startar mjukt med mindre semlor för att inte få nog för tidigt. Passa på att njuta av en god svensk tradition!

 semlor.nu