I stället för fisk?

Min dotter fyller år i helgen och vi skall laga fisk.

Nu är det så att 2 personer är veganer.

Vad kan jag göra som påminner om en fiskrätt med ost emellan fiskarna?

- Claes

Hej Claes!

Någonting som passar fint är ju Tofu, som görs av sojabönor och som påminner lite om ost i konsistensen.

Antingen köper du naturell och kryddar själv med olja, vinäger och örter, eller så finns det färdigmarinerad.

Jag kan tänka mig att du varvar tofu med svamp, som passar fint ihop. Gärna även andra grönsaker och rotfrukter - morot, palsernacka, lök och paprika?

Kanske en tomatsås eller en mjölkfri vitsås på? Eller bara pensla med olja eller marinad och sedan gratinera i ugnen.

Lycka till med middagen!

/

Magnus



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Aurelie
3 februari 2020

Hej! En rätt jag alltid älskat är torks i äggsås, men har inte kunnat äta det de senaste åren då jag övergått till vegeterian. Har du något tips för vad man skulle kunna byta ut torksken till?

Kommentar av Anonym
11 augusti 2011

Det perfekta är faktiskt Aubergine som går att använda precis som fisk, skala den med en vanlig potatisskalare, dela den till lagom tjocka skivor. Så brukar vi göra när de äter fisk och vi vill ha något liknande.




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kyckling

Vardagsfest!

När det ska gå snabbt att ordna mat med festkänsla blir det ofta kyckling. Gratinerad kyckling i tomat är både lättlagat och gott.

kycklingrecept.nu

Snabba mat-pannkakor

Pannkaksfest med franska galetter!

Lyxa till vardagskvällen eller bara variera torsdagspannkakan? Franska bovetepannkakor, galetter med fyllning är värdig snabbmat!

pannkakor.se


Tranbär, rönnbär, äpplen och päron

Alla höstens bär

Ingen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad!

Det finns trots allt något mer än lingon och äpplen att koka sylt och mos av nu på hösten. Päronen har inte äpplenas hållbarhet men kokta till marmelad tillsammans med tranbär kan de stå på hyllan mycket längre. Tranbärens syrliga smak gör sig förresten bra till mycket, exempelvis för att sätta piff på små tranbärskakor tillsammans med lime. Fast rönnbären är mycket enklare att hitta och blir också vackra som marmelad eller gelé i burkar i långa rader ända fram till jul!

 kokasylt.se