I stället för fisk?

Min dotter fyller år i helgen och vi skall laga fisk.

Nu är det så att 2 personer är veganer.

Vad kan jag göra som påminner om en fiskrätt med ost emellan fiskarna?

- Claes

Hej Claes!

Någonting som passar fint är ju Tofu, som görs av sojabönor och som påminner lite om ost i konsistensen.

Antingen köper du naturell och kryddar själv med olja, vinäger och örter, eller så finns det färdigmarinerad.

Jag kan tänka mig att du varvar tofu med svamp, som passar fint ihop. Gärna även andra grönsaker och rotfrukter - morot, palsernacka, lök och paprika?

Kanske en tomatsås eller en mjölkfri vitsås på? Eller bara pensla med olja eller marinad och sedan gratinera i ugnen.

Lycka till med middagen!

/

Magnus



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Anonym
11 augusti 2011

Det perfekta är faktiskt Aubergine som går att använda precis som fisk, skala den med en vanlig potatisskalare, dela den till lagom tjocka skivor. Så brukar vi göra när de äter fisk och vi vill ha något liknande.




Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Bakakaka

Mandel, banan och choklad

Passa på att baka någonting riktigt gott till helgen. Prova ett nytt recept på chokladkaka med banan och god mandelsmak!

bakakaka.se

Pizza

Ny sajt!

Ännu en god nyhet i början på året: Pepparochsalt presenterar en ny sajt med bara pizzarecept !

bakapizza.se


Pizza

Sportlovsmiddag? Pizza!

I sportlovstider smakar maten extra bra efter en dag i snön - och alla hurrar när det vankas pizza till middag!

Pizzabotten, ost och ... tomatsås? Nej, på en vit pizza skippar vi tomatsåsen och får en riktigt krispig botten, penslad med olivolja. Potatis i lövtunna skivor tillsammans med vitlök och färskost blir en elegant, snabblagad pizza. Pizza ai funghi ska förstås toppas med en nypa torkad svamp och smörfrästa champinjoner som gör smaken mustigare. För den som är mindre vågad av sig går capricciosa alltid hem!

 bakapizza.se