I stället för fisk?
Min dotter fyller år i helgen och vi skall laga fisk. Nu är det så att 2 personer är veganer. Vad kan jag göra som påminner om en fiskrätt med ost emellan fiskarna?
- Claes
Hej Claes! Någonting som passar fint är ju Tofu, som görs av sojabönor och som påminner lite om ost i konsistensen. Antingen köper du naturell och kryddar själv med olja, vinäger och örter, eller så finns det färdigmarinerad. Jag kan tänka mig att du varvar tofu med svamp, som passar fint ihop. Gärna även andra grönsaker och rotfrukter - morot, palsernacka, lök och paprika? Kanske en tomatsås eller en mjölkfri vitsås på? Eller bara pensla med olja eller marinad och sedan gratinera i ugnen.Lycka till med middagen! / Magnus Kommentar av
Anonym
11 augusti 2011
Det perfekta är faktiskt Aubergine som går att använda precis som fisk, skala den med en vanlig potatisskalare, dela den till lagom tjocka skivor. Så brukar vi göra när de äter fisk och vi vill ha något liknande. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BlåbärstiderDet lyser blått i blåbärsskogen!Visst ska blåbärssylt kokas, men med alldeles färska blåbär i korgen gör vi blåbärssmoothie! KladdkakorNya kladdiga kakorProva en ny kladdkaka till fikat! Eller baka nåt gott till helgen. Nu finns nya recept på kladdkakor på kladdkakor.se. Vad sägs om kladdkaka med mörk choklad? Eller en variant med mint som smak? Härligt kladdigt och läckert! |
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Hej! En rätt jag alltid älskat är torks i äggsås, men har inte kunnat äta det de senaste åren då jag övergått till vegeterian. Har du något tips för vad man skulle kunna byta ut torksken till?