Glaserad frukttårtaEn riktig festtårta! Tar lite tid att baka då bottnar och fyllning ska vila över natten. Du behöverReceptet är för 6-8 personer. Tårtbotten
Vaniljkräm
Fyllning och garnering
Gör så här:Tips! När du bakar tårtbottnen kan du ta med skalet av en riven citron och någon matsked av vattnet med lite citronsaft. Dag ett: Smörj och ströa en form, gärna en spännbandsform, med grahamsgryn. Blanda alla torra ingredienser och nyp i margarinet eller rör i oljan. Tillsätt vattnet och rör tills smeten är slät. Häll i den smorda formen och grädda i 175 grader under cirka 30 minuter. Låt svalna. Blanda havremjölk och potatismjöl i en kastrull. Sätt på medelvärme. Rör hela tiden, tills en kräm bildats. Det är viktigt att inte avbryta rörandet, för då kan klumpar lätt bildas, särskilt i början. Tag av från plattan, rör i salt, socker och vanilj. Rör i margarinet. Låt svalna. Om du har bråttom kan du ställa kastrullen i ett vattenbad i diskhon. Dela tårtbottnen i tre tunna skivor. Tag den översta biten och lägg underst. Ös över hälften av fruktsaften på bottnen. Skala hälften av frukterna. Dela dem fint och garnera bottenskivan med dessa. Lägg på mellanskivan, bred på vaniljkrämen. Lägg på den övre biten och ös över resten av fruktsaften. Klä med plast och låt stå svalt till dagen efter. Dag två: Tag resten av frukten. Skala och dela i tunna skivor. Prova att dela bananerna i längsled om du vill. Garnera toppen med fruktskivorna. Rör ut agar-agar med vattnet och äppeljuicen och koka upp blandningen. Låt svalna så att den påminner om yoghurt i konsistensen. Klicka över frukten tills den är täckt. Ställ svalt 1-2 timmar före servering. Vispa sojagrädden så hårt det går. Om det är mycket varmt kan man hålla bunken i ett kallvattenbad för att få ökad stabilitet på grädden. Klä sidan av tårtan med grädden och strö nötter över. Ställ tårtan lite lutad med en skärbräda under ena ändan, så går det lättare att få nötterna att fästa på sidorna. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GrötNya bättre frukostvanorSkrädmjölsgröt görs på rostat havremjöl som blir välkommen omväxling till havregrynsgröten. LakritskakaSvart som lakritsDet är alltid läge för en kladdkaka! Kanske för att det finns en kladdkaka för alla tillfällen och för alla smaker. När du provat klassiska kladdkakor och lyxiga varianter är det dags att förnya. Skaffa en burk lakritspulver och laga lakritskladdkaka. Antingen med lakrits och chokladsmak eller enbart med lakrits. Servera med vaniljglass eller grädde och du har en garanterad favoritkaka för lakritsälskaren. |
|