![]() ![]() Piroger![]() Goda piroger som fungerar lika bra som fredagsmiddag tillsammans med sallad, som i utflyktskorgen. Du behöverReceptet är för 4 personer. Deg
Fyllning
Gör så här:Smält margarinet i en kastrull. Blanda i vattnet så att det blir fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och häll över vätskan. Rör i mjölet och arbeta degen smidig. Låt jäsa till dubbel storlek. Under tiden hackar du löken och tärnar moroten. Fräs i olivolja och när grönsakerna fått färg pressar du i vitlöken. Rör i tomatpurén och späd med vatten så att det blir en tjock sås. Låt koka ihop och krydda med oregano och andra örtkryddor. Smaka av med salt och peppar. Ställ undan fyllningen och låt den svalna. Blanda med råriset. Kavla under tiden ut degen till platta kakor, cirka 20 centimeter i diameter. Lägg en matsked av fyllningen i mitten och vik så att det bildas en halvmåne. Du kan pensla med vatten om det är svårt att få degen att fästa. Lägg pirogerna på bakplåtspapper och grädda i 225 grader i 12-15 minuter, beroende på storlek. ![]() ![]() 6 november 2011
Hur gott som helst! Jag hade i paprika och jordnötter och lite balsamvinäger i fyllningen, blev helt perfekt! ![]() ![]() ![]() 5 januari 2011
Underbart goda! Hade dock i quorn så helt veganskt blev det inte. ![]() ![]() ![]() ![]() 16 augusti 2009
VARFÖR skulle smöret vara med? fan. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 26 december 2009
margarin? det finns väl margarin utan mjölk? eller finns det inte? jag själ brukar aldrig använda margarin så jag har ingen aning. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 10 januari 2012
Jag köper Carlshamn, de ska vara helt veganska. Milda mjölkfritt innehåller däremot animaliskt D-vitamin. ![]() ![]() ![]() 22 april 2010
underbar hemsida, kärlek från ebba ![]() ![]() ![]() ![]() 25 december 2008
det låter jätte gott, jag ska prova den :D ![]() ![]() ![]() ![]() 23 december 2008
SJUKT GODA BLEV DE! Jag rekommenderar detta recept varmt och starkt! ![]() ![]() ![]() ![]() 11 december 2008
Tack för en underbar hemsida! ![]() ![]() ![]() ![]() 7 oktober 2010
Det behövs mer mjöl. Mina piroger jäser heller inte. ![]() ![]() Äldre kommentarer
|
1 |
2 |
![]() ![]() ![]()
|
|
Gjorde receptenligt. Mjölet räckte för att jästen skulle jäsa, inte till dubbel storlek på 45 min, men tillräckligt. Blev en god fyllning med salt, peppar, basilika och oregano, men smaken försvann lite i pirogerna med mindre fyllning. Tänker göra salsa och vitlökssås till nästa gång. Mitt tips är att tillsätta något mer smakrikt till fyllningen om ni gör enligt detta recept.