PirogerGoda piroger som fungerar lika bra som fredagsmiddag tillsammans med sallad, som i utflyktskorgen. Du behöverReceptet är för 4 personer. Deg
Fyllning
Gör så här:Smält margarinet i en kastrull. Blanda i vattnet så att det blir fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och häll över vätskan. Rör i mjölet och arbeta degen smidig. Låt jäsa till dubbel storlek. Under tiden hackar du löken och tärnar moroten. Fräs i olivolja och när grönsakerna fått färg pressar du i vitlöken. Rör i tomatpurén och späd med vatten så att det blir en tjock sås. Låt koka ihop och krydda med oregano och andra örtkryddor. Smaka av med salt och peppar. Ställ undan fyllningen och låt den svalna. Blanda med råriset. Kavla under tiden ut degen till platta kakor, cirka 20 centimeter i diameter. Lägg en matsked av fyllningen i mitten och vik så att det bildas en halvmåne. Du kan pensla med vatten om det är svårt att få degen att fästa. Lägg pirogerna på bakplåtspapper och grädda i 225 grader i 12-15 minuter, beroende på storlek. Kommentar av
Bella
6 november 2011
Hur gott som helst! Jag hade i paprika och jordnötter och lite balsamvinäger i fyllningen, blev helt perfekt! Kommentar av
Nils
5 januari 2011
Underbart goda! Hade dock i quorn så helt veganskt blev det inte. Kommentar av
ebba
16 augusti 2009
VARFÖR skulle smöret vara med? fan.
Redaktionens kommentar
Smör? Inget smör i detta recept!
Kommentar av
stina
26 december 2009
margarin? det finns väl margarin utan mjölk? eller finns det inte? jag själ brukar aldrig använda margarin så jag har ingen aning.
Redaktionens kommentar
Jodå, det finns margarin utan mjölk!
Svar av vego_rebel(at)hotmail.com
10 januari 2012
Jag köper Carlshamn, de ska vara helt veganska. Milda mjölkfritt innehåller däremot animaliskt D-vitamin. Kommentar av
osignerat
22 april 2010
underbar hemsida, kärlek från ebba Kommentar av
Pippi
25 december 2008
det låter jätte gott, jag ska prova den :D Kommentar av
LAAK
23 december 2008
SJUKT GODA BLEV DE! Jag rekommenderar detta recept varmt och starkt! Kommentar av
Keitas tjej
11 december 2008
Tack för en underbar hemsida! Kommentar av
Emelie
7 oktober 2010
Det behövs mer mjöl. Mina piroger jäser heller inte. Äldre kommentarer
|
1 |
2 |
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PastaPasta allt-i-ett för trötta gourmeter!Snabb pasta blir ofta räddaren i köksnöden. Men pasta med champinjoner och rökt lax är riktig fredagsmysmat! LaxlasagneLaxen gillar pastaLax och pasta är som gjorda för varandra. Laxlasagne är självklar helgmat! lyxspagetti4 X Carbonara!Vi älskar pasta! En riktigt klassisk carbonara hänger på ingredienserna. Välj din favoritspagetti, en god skinka eller bacon och fin parmesanost. Vi lovar att middan blir lyckad! Elegant och kryddigt blir carbonara med chorizo och ruccola. Och vill du göra det lätt en vardag är enkla carbonaran med skinka fint! Eller så lagar du oststinn pasta carbonara med färskost och basilika. Helt rätt till helgen! |
|
Gjorde receptenligt. Mjölet räckte för att jästen skulle jäsa, inte till dubbel storlek på 45 min, men tillräckligt. Blev en god fyllning med salt, peppar, basilika och oregano, men smaken försvann lite i pirogerna med mindre fyllning. Tänker göra salsa och vitlökssås till nästa gång. Mitt tips är att tillsätta något mer smakrikt till fyllningen om ni gör enligt detta recept.