Tårtbotten utan ägg?

Hur får man till en fluffig och lätt tårtbotten utan ägg?

Har provat med NoEgg, bakpulver, utan, ja jag har provat en del men får aldrig riktigt till det.

Hjälp mig! :)

- Louise

Ja, det är inte lätt att få en tårtbotten utan ägg - som ska påminna om en botten bakad med ägg. Det är som du säger svårt att få till en luftig botten.

Det går att baka en sockerkaka utan ägg och använda havremjölk som vätska. Den blir god men inte så luftig som du kanske önskar?

Kanske är det bättre att göra en annan typ av botten och tårta - en havreflarnsbotten eller mandelbotten? Eller en kladdkakebotten - men då är den såklart inte luftig.



Recept och foto: Peppar och salt



Kommentar av Anci
7 mars 2013

Hej.

Jag bakar min tårtbotten utan, använder istället för 1 ägg = 1 tsk bakpulver + ½dl apelsinjuice. Det blir suveräna tårtor, muffins och bullar. Har bakat o lagat mat utan ägg i över 20 år nu.

Kommentar av Helena
13 februari 2013

Kolla in karolina tegelars på kakboken.se. I de böckerna finn helt oslagbara recept. Bättre än alla äggracept du kan tänka dig!!!




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Sockerkakor

Klassisk kaka står sig genom trender.

Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit!

sockerkakor.se

Kladdkakor

Kladdkakorna som alla älskar!

Vår nya, glutenfria kladdkaka är en kaka de flesta tål. Och som alla gillar!

kladdkakor.se


Lingon till mat och bakning

Syrligt och sött med lingon

Lingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och?

Vackert röda lingon tittar fram lite här och var och passar med sin syrliga smak både till matlagning och som ett uppfriskande tillskott i bakningen. Variera husmansrätten köttbullar med lingonsylt och laga köttbullarna på viltfärs, för att uppleva lingonens förmåga att ta fram den vilda smaken, precis som till vildsvinsskav. Till efterrätt passar en lingondessert med kanel- och kardemummagrädde - kryddor som är smakkompisar till lingon. För all del, lingonpaj passar fint det också, välj själv!

 bärrecept.se