Tårtbotten utan ägg?

Hur får man till en fluffig och lätt tårtbotten utan ägg?

Har provat med NoEgg, bakpulver, utan, ja jag har provat en del men får aldrig riktigt till det.

Hjälp mig! :)

- Louise

Ja, det är inte lätt att få en tårtbotten utan ägg - som ska påminna om en botten bakad med ägg. Det är som du säger svårt att få till en luftig botten.

Det går att baka en sockerkaka utan ägg och använda havremjölk som vätska. Den blir god men inte så luftig som du kanske önskar?

Kanske är det bättre att göra en annan typ av botten och tårta - en havreflarnsbotten eller mandelbotten? Eller en kladdkakebotten - men då är den såklart inte luftig.



Recept och foto: Peppar och salt



Kommentar av Anci
7 mars 2013

Hej.

Jag bakar min tårtbotten utan, använder istället för 1 ägg = 1 tsk bakpulver + ½dl apelsinjuice. Det blir suveräna tårtor, muffins och bullar. Har bakat o lagat mat utan ägg i över 20 år nu.

Kommentar av Helena
13 februari 2013

Kolla in karolina tegelars på kakboken.se. I de böckerna finn helt oslagbara recept. Bättre än alla äggracept du kan tänka dig!!!




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Fisksoppa

Fisk + tomat och halloumi

Fisksoppa kan vara både lättlagat och enkelt. Gör en läcker soppa med tomat och tärnad halloumi. En vardagssoppa som smakar fest!

fisksoppa.se

Bagels

Frukt eller choklad

Finns det någonting läckrare än nybakade bagels? Gör söta eller salta bröd efter smak!

bagelsrecept.se


Formbröd

Kom i form med hembakat bröd!

Ibland behöver man stöd i livet. Inte minst i köket. En form räddar ofta brödbaket och förvandlar den vekaste deg till härligt formbröd!

Vägen till ett gott bröd är ofta att vara försiktig med mjölmängden. För mycket mjöl ger torra bröd som inte jäser upp som de ska. Men degen blir lätt vek (lös) med mindre mjöl och om man använder grovt mjöl eller mycket rågmjöl och då kan en form vara lösningen.
Baka klassiska fullkornsbröd med surdeg och massor av hela korn – perfekt till ost, kallskuret och till inlagd sill. Gör gott och enkelt rågbröd till frukostmackorna eller gör ett surdegsbröd med mycket råg, russin och pumpafrön. Eller till brytbrödet på morgonen.
Men inte bara grova bröd mår bra av stöd. Även ljusa och luftiga brödtyper blir bättre i for-men. En focaccia görs av en vek deg som jäser fina luftbubblor i en långpanna, prova en variant med ost eller med oliver! Och till det godaste rostbrödet krävs också en form – hembakat toastbröd är en oslagbar frukost. Håll formen helt enkelt, eller snarare – låt formen hålla din deg!

 hembakatbrod.se