I stället för ägg?

Ska bjuda en vegan på middag, kikärtsbiffar med ägg i.Vad tar man istället för ägg, så att det håller ihop?

- Eva C

Jag skulle använda sojamjöl, majsmjöl, majsstärkelse eller potatismjöl.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av E.S
30 oktober 2015

Har ett bakverk som innehåller ägg och vill byta ut äggen mot något annat. Om jag ska ersätta äggen med sojamjöl, majsmjöl, majsstärkelse eller potatismjöl, hur mycket ska jag använda? Receptet behöver två ägg.

Kommentar av Helene
14 januari 2011

Jag har använt en mosad banan istället för ägg i linsbiffar, fungerade perfekt!

Kommentar av vegankocken.wordpress.com
14 december 2010

Hej!

Kokt potatis funkar bra som äggersättning.

Mvh

Maria - vegankocken.wordpress.com




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Surdegsbröd

Hembakat med klass

Känslan av att ha bakat eget, riktigt gott bröd är fantastisk. Med bara mjöl, vatten, salt och lite jäst lyckas du med ljust surdegsbröd!

surdegsbrod.se

Viltfärslimpa

Vilt ger smaken

Färs förvandlas alltför oftast till pastasås. Men viltfärslimpa passar både som varmrätt och till snittar.

helgmenyn.se


Efterrätter

Baka en cocoskaka i helgen!

Prova ett nytt recept i helgen! En smakrik och saftig cocoskaka, bakad på grahamsmjöl och täckt med choklad.

Cocos passar fint i en mängd olika rätter, från grytor och soppor till drinkar eller kakor. Smaken är lite sötaktig och går bra att kombinera med olika typer av smaker.

Nu finns ett helt nyskapat recept på en god

cocoskaka som passar fint både som efterrätt och till fika. Servera i tunna skivor till ett gott te, eller varför inte tillsammans med glass och fruktsallad till efterrätten?

Dessutom blir den bara godare när den fått vila över natten!

 efterratter.se