Kaka utan mandelmassa?
Hej! Jag ska baka en glutenfri och nötfri kaka. Grunden i kakan är mandelmassa. Kan man byta ut mandelmassan mot något annat tror du? Mvh Matilda
- Matilda
Det är svårt när jag inte vet så mycket om kakan. Men ibland kan man byta mandel mot solrosfrön eller pumpafrön, som mixas tillsammans med socker och eventuellt vatten. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! ViltfärslimpaVilt ger smakenFärs förvandlas alltför oftast till pastasås. Men viltfärslimpa passar både som varmrätt och till snittar. Grön bufféGrön buffé till Kristi himmelfärdsdagSpäd grönska smakar fantastiskt även om det är ogräs vi skördar. Nässelblad blir till en fantastisk nässelsoppa som gärna serveras med ägghalvor. Färskost är enkelt att göra och kan smaksättas med någon sprittande färsk, vild ört som ramslöken med dess milda vitlökssmak. Enklaste sparrisen kokas lätt och lindas om med parmaskinka. Se, där har vi en buffé! |
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Du vet väl att mandel inte är en nöt det är en kärna och nötallergiker tål med andra ord mandel. Jag är själv nötallergiker och älskar mandelmassa.