Kaka utan mandelmassa?
Hej! Jag ska baka en glutenfri och nötfri kaka. Grunden i kakan är mandelmassa. Kan man byta ut mandelmassan mot något annat tror du? Mvh Matilda
- Matilda
Det är svårt när jag inte vet så mycket om kakan. Men ibland kan man byta mandel mot solrosfrön eller pumpafrön, som mixas tillsammans med socker och eventuellt vatten. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SconesOst- och olivsconesOst- och olivscones blir en matig fika! Eller ett gott tilltugg till salladen. TårtorTårtor för alla tillfällen
Gräddtårtan förknippas starkt med kalas, prova en ovanligt god variant med lemon curd i fyllningen! När de färska bären börjar komma lyfts de fram fint i en härlig pannkakstårta. |
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Du vet väl att mandel inte är en nöt det är en kärna och nötallergiker tål med andra ord mandel. Jag är själv nötallergiker och älskar mandelmassa.