![]() ![]() PepparkakorJulreceptet framför alla! Du behöver
Gör så här:Blanda bikarbonaten och hälften av mjölet. Koka samman socker och vatten tills sockret smält. Tag av spisen och tillsätt alla kryddor, fett och sirap. Låt svalna. Rör ner mjölblandningen och knåda. Häll i mer mjöl tills degen håller ihop och du kan välta ut den på ett mjölat bakbord och knåda i resten av mjölet. Lägg i en bunke, strö över lite mjöl och låt vila svalt i minst 12 timmar. Kavla ut till 1-2 mm tjocklek och stansa ut pepparkakor direkt på plåten. Tag bort överflödig deg. Grädda i 5 minuter i mitten av ugnen på 200-225 graders värme. Tag ut och tag bort från plåten direkt. Låt vila på ugnsgaller tills de svalnat. ![]() ![]() Alldeles sant, 1-2 millimeter ska det förstås vara! ![]() ![]() ![]()
|
|
12mm tjocklek låter ganska tjockt