PepparkakorJulreceptet framför alla! Du behöver
Gör så här:Blanda bikarbonaten och hälften av mjölet. Koka samman socker och vatten tills sockret smält. Tag av spisen och tillsätt alla kryddor, fett och sirap. Låt svalna. Rör ner mjölblandningen och knåda. Häll i mer mjöl tills degen håller ihop och du kan välta ut den på ett mjölat bakbord och knåda i resten av mjölet. Lägg i en bunke, strö över lite mjöl och låt vila svalt i minst 12 timmar. Kavla ut till 1-2 mm tjocklek och stansa ut pepparkakor direkt på plåten. Tag bort överflödig deg. Grädda i 5 minuter i mitten av ugnen på 200-225 graders värme. Tag ut och tag bort från plåten direkt. Låt vila på ugnsgaller tills de svalnat.
Redaktionens kommentar
Alldeles sant, 1-2 millimeter ska det förstås vara! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! CheesecakeFruktig fikaCheesecake är en populär fikakaka där varianterna är många. Baka en god variant med bär! VegetarisktNyttigt utan nötterNötter och mandel är gott och nyttigt. Och en viktig del av kosten för den som äter vegetariskt. Men det går att laga god, vegomat utan nötter. Vegeratiska solrosbollar passar fint i stället för köttbullar och passar såväl vardagens potatismos som helgens klyftpotatis. Variera med goda hirsbiffar och du har vegobiffar med nötig smak som passar både i pitabröd, till vegoburgare och risrätter. |
|
12mm tjocklek låter ganska tjockt