Veganska biffar

Borlottibönor och goda kryddor ger finfina bönbiffar till vardagsmaten.

Du behöver

  • 4 dl kokta borlottibönor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2-1 tsk koriander
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2-3 tsk majsstärkelse, majsena
  • ev hackad slätbladig persilja
  • polenta
  • olja till stekning

Gör så här:

Cirka 15 stycken

Skala och hacka lök och vitlök. Lägg i en matberedare tillsammans med bönor, kryddor och majsena. Kör till en ganska jämn smet. Forma till små biffar och vänd dem i polenta (det går även bra med mannagryn). Stek på låg värme i oljan tills de fått fin färg på båda sidor.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Honung

Honung sätter smak

Jämfört med vitt socker smakar honung så mycket mer. Avgör själv med honungsbullar med aprikoser och pumpakärnor!

frukostbullar.se

Bagels

Fyllda bagels

Den som vill vakna mjukt i helgen räcker upp en hand! Hembakade bagels fyllda med färskost gör frukost till fest.

bagelsrecept.se


Viltfärslimpa

Vilt ger smaken

Färs förvandlas alltför oftast till pastasås. Men viltfärslimpa passar både som varmrätt och till snittar.

Visst kan det vara gott med en välgjord köttfärssås. Men du kan lätt använda färs för att locka fram andra smaker om du väljer kött från rådjur eller älg. Viltfärsbullar är gott både tillsammans med potatis och som tillbehör till soppa och ett gott bröd. Gör du viltfärslimpa höjder du nivån på köttfärslimpan och får en rätt som fungera fint både som varmrätt och kallskuren på buffén. Prova den tillsammans med kapris på hembakat knäckebröd!

 helgmenyn.se