Äggfri majonäs

 

Detta är en variant av ett populärt äggfritt majonäs-recept.

 

Du behöver:

  • 1 1/2 dl sojamjölk
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger eller 2 msk citronsaft
  • 1/2 klyfta vitlök
  • 1/2 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk senap, gärna söt
  • 1 tsk outspädd äppeljuice
  • 2-3 dl solrosolja

Gör så här:

Mixa samman alla ingredienserna utom oljan i en mixer eller vispa samman med elvisp på hög hastighet. Tillsätt oljan lite i taget. Häll i en tunn stråle och sluta när blandningen tjocknar. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor.

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Tveksam
14 mars 2016

Hej!

Det står ofta sojamjölk i recepten, men är det sötad eller osötad som menas? Ibland kan jag tycka att den söta gör maträtten för söt, medan att det kanske behövs i andra rätter.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
21 oktober 2015

senap innehåller ägg

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av ywonne
30 december 2016

inte alla sorter

Kommentar av BengHa
27 december 2014

Kan rekommendera avocado majonäs! Enkelt att göra och gott! Finns recept på nätet.

Kommentar av Nicole
22 december 2014

Min vägrar bli tjock?!

Kommentar av Kenneth
12 mars 2011

Hur gör om det inte bli tjocknar och innehåll blev varm?

Kommentar av Sofia Bennrup
21 juni 2009

Det finns även äggfria majonnäser från märket Plamil. Finns i välsorterade hälsokost affärer och vissa större livsmedelsbutiker.

Smaker rätt mycket ättika men om man blandar ut med lite havregrädde så blir den lite mildare.

Kommentar av Krabat
4 december 2008

Det finns annars färdig äggfri majonäs, om man vill köpa färdig så är det Kavlis fettfria majonäs.

Svar av Linslusen
15 december 2010

Kavli´s fettfria finns inte kvar längre, men däremot finns det en majonnäs av märket Coop Extra som är vegansk. Den finns i butiker som Coop Forum mm.


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Söndagsstek

Egen rostbiff

Skippa färdigköpt och laga från grunden. Egen rostbiff är lätt att lyckas med.

helgmenyn.se

Enklaste - och godaste - pastan

Pasta på italienska

Ibland är den dyrbaraste ingrediensen tid. Så är fallet med hemlagad pasta som smakar fantastiskt men bara kräver ägg, mjöl och lite salt samt en del tid och kärlek.

pastarecept.nu


Frukostbullar

Baka själv de bästa frukostbullarna

Vill du ha nybakat till frukost på bara 10 minuter? Prova snabba frukostbullarna som du jäser över natten!

Vem vill inte äta nybakade frukostbröd en grå vardagsmorgon? De flesta. Men vem hinner stå och knåda en deg, låta den jäsa länge för att till sist få njuta sin frukost? Inte så många. Men lösningen är att baka frukostbröden på kvällen och låta dem jäsa direkt på plåten under natten. Det är lättare än du tror! Knepet är att använda lite jäst och gärna vetemjöl special som får degen att hålla samman bra.
Prova lite grövre grahamsbullar eller smarta frukostbullar med både råg och vete. Eller baka vårt nya recept på lätta bullar med havre och vete. De är lätta att lyckas med, går snabbt att vänja sig vid och är svåra att sluta baka!

 frukostbullar.se