Äggfri majonäs

 

Detta är en variant av ett populärt äggfritt majonäs-recept.

 

Du behöver:

  • 1 1/2 dl sojamjölk
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger eller 2 msk citronsaft
  • 1/2 klyfta vitlök
  • 1/2 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk senap, gärna söt
  • 1 tsk outspädd äppeljuice
  • 2-3 dl solrosolja

Gör så här:

Mixa samman alla ingredienserna utom oljan i en mixer eller vispa samman med elvisp på hög hastighet. Tillsätt oljan lite i taget. Häll i en tunn stråle och sluta när blandningen tjocknar. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor.

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Tveksam
14 mars 2016

Hej!

Det står ofta sojamjölk i recepten, men är det sötad eller osötad som menas? Ibland kan jag tycka att den söta gör maträtten för söt, medan att det kanske behövs i andra rätter.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
21 oktober 2015

senap innehåller ägg

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av ywonne
30 december 2016

inte alla sorter

Kommentar av BengHa
27 december 2014

Kan rekommendera avocado majonäs! Enkelt att göra och gott! Finns recept på nätet.

Kommentar av Nicole
22 december 2014

Min vägrar bli tjock?!

Kommentar av Kenneth
12 mars 2011

Hur gör om det inte bli tjocknar och innehåll blev varm?

Kommentar av Sofia Bennrup
21 juni 2009

Det finns även äggfria majonnäser från märket Plamil. Finns i välsorterade hälsokost affärer och vissa större livsmedelsbutiker.

Smaker rätt mycket ättika men om man blandar ut med lite havregrädde så blir den lite mildare.

Kommentar av Krabat
4 december 2008

Det finns annars färdig äggfri majonäs, om man vill köpa färdig så är det Kavlis fettfria majonäs.

Svar av Linslusen
15 december 2010

Kavli´s fettfria finns inte kvar längre, men däremot finns det en majonnäs av märket Coop Extra som är vegansk. Den finns i butiker som Coop Forum mm.


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Tjuvstarta våffelfrossan

Tid för våfflor

Den 25:e mars firas Vårfrudagen, eller våffeldagen som den blivit i hungrig folkmun. För visst är våfflor fantastiskt gott?

vafflor.se

Morotskaka

Lätt och god

Lättbakad och saftig - men också mager. Prova ett gott recept på morotskaka utan onödiga kalorier.

morotskaka.com


Glutenfritt

Baka glutenfritt utan mjölmix!

Allt fler blir glutenintoleranta. Men det går att baka gott som alla kan äta utan att alltid använda mjölmix. Både pannkakor och kladdkaka!

Nyligen kom en rapport som visade att allt fler svenskar inte tål gluten. Glutenfritt, utan mjöl från våra vanligaste sädesslag, blir alltså viktigt för allt fler. Ofta ingår färdig, glutenfri mjölmix i recepten när man ska baka glutenfritt. Men det måste inte vara så. Inte sällan går det att använda mjöl av ris, majs, havre eller kokos. Glutenfri kladdkaka blir ännu bättre utan mix och pannkakor på havremjöl och bovete är både lättstekta och goda. Samma sak med scones. Eller en god glutenfri paj till efterrätt. Garanterat så god att den passar alla! Det går också att hoppa över mjölet helt och göra en chokladkaka med mandelmassa och ren choklad. Riktigt enkelt, riktigt gott och riktigt glutenfritt!

 glutenfriarecept.se