Äggfri majonäs

 

Detta är en variant av ett populärt äggfritt majonäs-recept.

 

Du behöver:

  • 1 1/2 dl sojamjölk
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger eller 2 msk citronsaft
  • 1/2 klyfta vitlök
  • 1/2 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk senap, gärna söt
  • 1 tsk outspädd äppeljuice
  • 2-3 dl solrosolja

Gör så här:

Mixa samman alla ingredienserna utom oljan i en mixer eller vispa samman med elvisp på hög hastighet. Tillsätt oljan lite i taget. Häll i en tunn stråle och sluta när blandningen tjocknar. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor.

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Tveksam
14 mars 2016

Hej!

Det står ofta sojamjölk i recepten, men är det sötad eller osötad som menas? Ibland kan jag tycka att den söta gör maträtten för söt, medan att det kanske behövs i andra rätter.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
21 oktober 2015

senap innehåller ägg

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av ywonne
30 december 2016

inte alla sorter

Kommentar av BengHa
27 december 2014

Kan rekommendera avocado majonäs! Enkelt att göra och gott! Finns recept på nätet.

Kommentar av Nicole
22 december 2014

Min vägrar bli tjock?!

Kommentar av Kenneth
12 mars 2011

Hur gör om det inte bli tjocknar och innehåll blev varm?

Kommentar av Sofia Bennrup
21 juni 2009

Det finns även äggfria majonnäser från märket Plamil. Finns i välsorterade hälsokost affärer och vissa större livsmedelsbutiker.

Smaker rätt mycket ättika men om man blandar ut med lite havregrädde så blir den lite mildare.

Kommentar av Krabat
4 december 2008

Det finns annars färdig äggfri majonäs, om man vill köpa färdig så är det Kavlis fettfria majonäs.

Svar av Linslusen
15 december 2010

Kavli´s fettfria finns inte kvar längre, men däremot finns det en majonnäs av märket Coop Extra som är vegansk. Den finns i butiker som Coop Forum mm.


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Tillbehör till grillfesten

Modiga tillbehör till grillen

Det är lätt att stirra sig blind på huvudrätten, men det är tillbehör som gör grillningen till fest! Tomatsalsa är vacker och passar till det mesta.

grillrecept.nu

Pastarecept

Bästa helgpastan

Älskade pasta! Byt vardagsmakaroner mot läcker cannelloni i helgen.

pastarecept.nu


Formbröd

Kom i form med hembakat bröd!

Ibland behöver man stöd i livet. Inte minst i köket. En form räddar ofta brödbaket och förvandlar den vekaste deg till härligt formbröd!

Vägen till ett gott bröd är ofta att vara försiktig med mjölmängden. För mycket mjöl ger torra bröd som inte jäser upp som de ska. Men degen blir lätt vek (lös) med mindre mjöl och om man använder grovt mjöl eller mycket rågmjöl och då kan en form vara lösningen.
Baka klassiska fullkornsbröd med surdeg och massor av hela korn – perfekt till ost, kallskuret och till inlagd sill. Gör gott och enkelt rågbröd till frukostmackorna eller gör ett surdegsbröd med mycket råg, russin och pumpafrön. Eller till brytbrödet på morgonen.
Men inte bara grova bröd mår bra av stöd. Även ljusa och luftiga brödtyper blir bättre i for-men. En focaccia görs av en vek deg som jäser fina luftbubblor i en långpanna, prova en variant med ost eller med oliver! Och till det godaste rostbrödet krävs också en form – hembakat toastbröd är en oslagbar frukost. Håll formen helt enkelt, eller snarare – låt formen hålla din deg!

 hembakatbrod.se