Svamp- och potatissoppa

Svamp är gott i soppa och passar fint tillsammans med potatis. Ut i skogen och plocka svamp eller använd den svamp du hittar i affären.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 350 g färsk svamp
  • 8 medelstora potatisar
  • 1 liten gul lök
  • ½ purjolök
  • 1/2 msk oliv- eller rapsolja
  • 1 l havredryck eller sojadryck (kokbar)
  • salt och peppar

Gör så här:

Skala och skiva potatisen. Koka skivorna i lättsaltat vatten tills de knappt är mjuka. Ställ dem åt sidan.

Finhacka löken och rensa och skär purjolöken i skivor. Skär svampen i mindre bitar. Fräs svamp och lök i lite olja i soppkastrullen.

Fyll på med havredryck och låt sjuda några minuter.

Lägg i potatisen och smaka av med salt och peppar. Servera gärna med nybakt bröd och valfritt pålägg.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av mamman
20 juli 2010

åh så godt det var!

Kommentar av "Veganen"
17 januari 2009

detta recept låter (är) gott tästa det ;D

Kommentar av Perdavid Nygren
16 oktober 2010

Detta blir mitt första recept jag följer som Vegan. Jag har blivit Vegan enbart för att djuren far så Fruktansvärt illa! Jag har inte blivit Vegan för något klimat-nonsens som de stora Drakarna kör i deras stora "drive" emot C02 som inte ens är en växthusgas!!!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Grönkål

Grönkål + pasta = sant

Nu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost.

lasagne.nu

Kycklingrecept

Dragon & bacon

Baconlindad kycklingfilé med ugnsbakad rotfrukter... prova ett recept som är lätt att lyckas med och smakar fantastiskt!

kycklingrecept.nu


Fjärde oktober är kanelbullens dag

Fira kanelbullens dag!

Nu kavlar vi upp ärmarna och firar kanelbullens dag med en mäktig butterkaka!

Kanelbullar finns det i många former. Den klassiska kanelbullen är fantastiskt god men med en rejäl dos kardemumma får vi istället minst lika goda kardemummabullar.

Butterkaka är en annan favorit som stått sig i längden, ja, namnet har den förstås från engelskans butter: smör, men innehåller också russin och vaniljkräm... Det är tid att sprida lite kärlek, omtanke och kaneldoft!

 bakabullar.se