Svamp- och potatissoppaSvamp är gott i soppa och passar fint tillsammans med potatis. Ut i skogen och plocka svamp eller använd den svamp du hittar i affären. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och skiva potatisen. Koka skivorna i lättsaltat vatten tills de knappt är mjuka. Ställ dem åt sidan. Finhacka löken och rensa och skär purjolöken i skivor. Skär svampen i mindre bitar. Fräs svamp och lök i lite olja i soppkastrullen. Fyll på med havredryck och låt sjuda några minuter. Lägg i potatisen och smaka av med salt och peppar. Servera gärna med nybakt bröd och valfritt pålägg. Kommentar av
"Veganen"
17 januari 2009
detta recept låter (är) gott tästa det ;D Kommentar av
Perdavid Nygren
16 oktober 2010
Detta blir mitt första recept jag följer som Vegan. Jag har blivit Vegan enbart för att djuren far så Fruktansvärt illa! Jag har inte blivit Vegan för något klimat-nonsens som de stora Drakarna kör i deras stora "drive" emot C02 som inte ens är en växthusgas!!! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostLyxigt nybakat!Sparka igång dagen med stil! Hembakta frallor vinner över vilket morgonhumör som helst. Varma sopporSnabb ärtsoppaMed en enkel mixer lagar du snabbt några riktigt goda soppor. På några minuter kan du sno ihop en krämig och smakrik morotssoppa till lunchen. Lika enkelt lagar du potatissoppan eller den släta svampsoppan som ska bli förrätt till söndagssteken. En god variant på grön ärtsoppa, med äppelcider och dragon passar utmärkt både till lunch och förrätt. Gott kan faktiskt vara snabbt! |
|
åh så godt det var!