Veganska matlådor?
Jag studerar och det är väldigt dyrt att köpa vegansk mat i skolan varje dag. Har du några bra tips på veganska matlådor som håller i ett par timmar?
- Klara
Hej Klara! Visst kan du spara pengar på att ta med egen mat! Kan du värma maten? Här är några enkla, kalla förslag: Sallader med bulgur, ris, hirs, pasta eller korngryn, smaksatta med vinäger, oljor, örtkryddor buljong eller salt. Tillsätt oliver, soltorkade tomater, kapris eller vitlök och gärna mjölksyrade grönsaker. Komplettera med baljväxter i form av ärtor, bönor, kikärtor etc. Svamp är gott, både färsk och inlagd. Och gärna grönt efter säsong, som sallad, mangold, gurka etc. En sådan "sallad" är både matig, lättvarierad och håller sig fint. Mattips som du kan värma: Pastarätter med sås/ gryta, typ linsgrytor, kikärtsbiffar. De håller sig bra och går fint att värma. Även lasagne är tacksamt att ha som lunchlåda. Sedan får man inte glömma kalla pannkakor! Eller kall pizza/ piroger. Lätt, billigt och hållbart! Lycka till med lunchlådorna! / Magnus MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KladdkakorKrispigtVarför ska alltid barnen ha ensamrätt till knasiga sötsaker? Baka en krispigt kladdig kaka med chokladpuffar! SockerkakorLättbakad sockerkakaIbland är det enkla det allra godaste. En lättbakad sockerkaka förgyller fikastunden i kulna januari. CrêpesSnabba pannkakor med god och matig fyllningCrêpes är bekvämmatens bekvämmat. Smidigt att ha färdigt i kylen när det är bråttom, lätt att frysa in direkt i ugnsformen, och en perfekt rätt att laga av pannkakor som blivit över. Crêpes är också lätt att fylla av det man för tillfället har hemma. Klassiska fyllningar som köttfärscrêpes, svampcrêpes eller kycklingcrêpes är gott som passar både vardag och på en buffé. Goda böncrêpes mättar fint, och lite lättare räkcrêpes, fyllda med räkstuvning, är enkel lyx som är lätt att laga även mitt i veckan. Med grönsaker, sallader och kanske en bit bröd räcker två crêpes per person långt en vardag. Och tillsammans med soppa passar de som varmt tillbehör. Snabb, lätt, billig och bekväm mat helt enkelt! |
|