Ett vegan-recept för Våffeldagen!

Visst går de att grädda våfflor utan ägg! Och goda blir de också.

 

Våfflor med vetemjöl

 

  • 9 dl vatten
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl sojamjöl
  • olivolja

 

Blanda allt mjöl. Rör ner hälften av vattnet och rör till en jämn smet. Rör i resten av vattnet. Grädda. Det går utmärkt att pensla våffeljärnet med olivolja eller någon annan matolja.

 

 

 

 

 

Prova också:

Veganvåfflor med grahamsmjöl

 

Läsarkommentarer

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Våfflan
31 juli 2015

Mitt recept som jag brukar använda är veganskt om man använder mjölkfritt margarin:

50% mjöl 50% vatten, en matsked bakpulver, 200gr smält magasin/smör och ev. Lite vaniljpulver

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Våfflan
31 juli 2015

... 5dl mjöl menar jag givetvis, men ja, det blir ju typ 50/50 ändå x)

Kommentar av JR
17 oktober 2013

Jag tog 25% mer mjölingredienser för att jag tyckte smeten såg lite tunn ut. Strö över lite socker på våfflorna, vispade soyagrädde med lite svartvinbärsslyt === Supergott :)

Kommentar av Mango
22 januari 2012

Jag har inte testat receptet ovan, men här kommer ett alternativ som jag tror liknar vanliga våfflor mer:

2 dl vetemjöl

2,5 dl havremjölk eller sojamjölk

50 g smält margarin

1 tsk bakpulver

1 msk socker

0,5 tsk salt

Redaktionens kommentar
Tack för ditt recept!
Kommentar av MMM
11 november 2010

Man ska känna sitt våffeljärn väl för att göra våfflor på dinkel... Mina kladdade bara ihop och fastnade i våffeljärnet, har aldrig hänt med vetemjöl.

Kommentar av Jessy
23 januari 2009

Måste man ha just dom där mjölsorterna , går det inte lika bra med dinkel eller vetemjöl??

Redaktionens kommentar
Det går att byta rismjölet, men sojamjölet bör du nog behålla för att få okej våfflor.
Kommentar av Sara
15 oktober 2010

Veganvåfflor får alltid en "papp" smak. Finns det något sätt att få bort den "hårdare" konsistensen?


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Fläskpannkaka

Matiga pannkakor

Varför steka pannkakor i stekpanna när det finns ugn? Ugnspannkaka är bekväm mat på nolltid.

pannkakor.se

Enkel festmat

Viltskav till mer än bara grytor!

Färdigt renskav är den lätta vägen till lyxiga vilträtter på några minuter. Allt från renskavspytt till klassisk viltgryta passar både helgkväll som vardag!

viltskav.se


Festgryta

Burgundisk köttgryta

Vin passar inte bara till maten. Gör en mustig burgundisk köttgryta till helgen!

Att låta rött vin ge smak åt grytor är ett väl beprövat sätt att skapa riktigt god festmat. Och det måste inte vara svårt att laga coq au vin, vinkokt ungtupp. Ett kraftigt rödvin, några enkla ingredienser och tid att låta grytan puttra är allt som krävs. Eller laga en riktigt god burgundisk köttgryta på nötkött. En fantastiskt mustig gryta som bara blir bättre av att lagas en dag i förväg. Du och gästerna kommer att jubla. Riktigt smaklig helg!

 helgmenyn.se