Ett vegan-recept för Våffeldagen!

Visst går de att grädda våfflor utan ägg! Och goda blir de också.

 

Våfflor med vetemjöl

 

  • 9 dl vatten
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl sojamjöl
  • olivolja

 

Blanda allt mjöl. Rör ner hälften av vattnet och rör till en jämn smet. Rör i resten av vattnet. Grädda. Det går utmärkt att pensla våffeljärnet med olivolja eller någon annan matolja.

 

 

 

 

 

Prova också:

Veganvåfflor med grahamsmjöl

 

Läsarkommentarer

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Våfflan
31 juli 2015

Mitt recept som jag brukar använda är veganskt om man använder mjölkfritt margarin:

50% mjöl 50% vatten, en matsked bakpulver, 200gr smält magasin/smör och ev. Lite vaniljpulver

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Våfflan
31 juli 2015

... 5dl mjöl menar jag givetvis, men ja, det blir ju typ 50/50 ändå x)

Kommentar av JR
17 oktober 2013

Jag tog 25% mer mjölingredienser för att jag tyckte smeten såg lite tunn ut. Strö över lite socker på våfflorna, vispade soyagrädde med lite svartvinbärsslyt === Supergott :)

Kommentar av Mango
22 januari 2012

Jag har inte testat receptet ovan, men här kommer ett alternativ som jag tror liknar vanliga våfflor mer:

2 dl vetemjöl

2,5 dl havremjölk eller sojamjölk

50 g smält margarin

1 tsk bakpulver

1 msk socker

0,5 tsk salt

Redaktionens kommentar
Tack för ditt recept!
Kommentar av MMM
11 november 2010

Man ska känna sitt våffeljärn väl för att göra våfflor på dinkel... Mina kladdade bara ihop och fastnade i våffeljärnet, har aldrig hänt med vetemjöl.

Kommentar av Jessy
23 januari 2009

Måste man ha just dom där mjölsorterna , går det inte lika bra med dinkel eller vetemjöl??

Redaktionens kommentar
Det går att byta rismjölet, men sojamjölet bör du nog behålla för att få okej våfflor.
Kommentar av Sara
15 oktober 2010

Veganvåfflor får alltid en "papp" smak. Finns det något sätt att få bort den "hårdare" konsistensen?


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

morotskaka.com

Lyxig risotto

Krämig räkrisotto

En krämig risotto är tveklöst helgmat. Koka egen fond och gör god räkrisotto!

risotto.nu


Lasagne

Ädelost

Kombinera grovt med grönt och gör en god fullkornslasagne!

Ofta lagar vi klassisk lasagne som badar i köttfärssås och ostsås. Men den värmande pastarätten kan lika gärna av en god vegetarisk fylld med grönsaker. Prova goda varianter som vegetarisk lasagne med parmesanost eller ett gott recept på vegetarisk lasagne med keso. Pepparochsalt.se föreslår gärna en god fullkornslasagne, fylld med zucchini och med god smak av ädelost som bryter fint mot grönsakerna. Lite nyttigare än klassisk lasagne, men minst lika god! Hinner du inte i kväll? Vi har recept på riktig snabblasagne också. Det går utmärkt att byta ut korven mot 150 gram fetaost i stället. Och gärna några oliver, så är kvällen räddad!

 lasagne.nu