Finns rättvisemärkt margarin?

Hej!

Finns det rättvisemärkt margarin? Alltså utan palmolja? Och var får man lättast tag på det?

- Caroline

Hej!

Den frågan lämnar jag gärna över till våra läsare, som säkert vet svar. Bästa tipset jag kan ge är att kolla i välsorterade ekobutiker (finns åtminstone i Göteborg och Stockholm men även många andra mindre städer) som ofta har även rättvisemärkta produkter.



Recept och foto: Peppar och salt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hilda
25 mars 2020

Vilka konspirerande nonsenskommentarer som kommit in här. Synd att de står oemotsagda. Margarin är ingen lyxprodukt direkt, men det är inte farligt eller onyttigt. Margarin utan palmolja finns, även om det är ovanligare. Fråga i din matbutik om de kan köpa in något av de märken som gör margarin utan palmolja, tex Zeta eller Naturli.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Matilda
6 december 2015

Hej! Vad jag vet finns inget rättvisemärkt margarin. Margarin kan inte vara margarin utan palmolja, eller raffinerad olja. Margarin är en vad jag bruka kalla "fake-produkt". Det är skapat för att hålla länge och kunna användas till allt, och är därför kraftigt processad(bearbetad). Pröva låta ett margarinpaket stå utanför kylen i några dagar så ska du se att de fortfarande ser likadant ut, bara lite varmare då, men de smälter inte som smör gör. Inte särskilt bra att stoppa i sig!

Kommentar av Wille
14 oktober 2013

Bra fråga. Är margarinernas ofta härdade eller omestrade fetter bra för ett foster eller ett växande barn hjärna?

Varför har alla bokstavskombinationer hos unga ökat sen vi fick råd om att ersätta naturliga fetter med konstgjorda molekylsammansättningar?

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Matilda
6 december 2015

Det är inte bra för något, speciellt inte foster eller barn som växer såklart. Ingen näring!




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Småkakor

Smått är gott!

Baka sju sorters småkakor och bjud på klassiskt kafferep. Börja med kolakakorna!

smakakor.se

Helgmenyn

Moussaka till helgen

En ångande moussaka är riktig helgmat, perfekt att laga åt många och lätt att göra!

helgmenyn.se


Kola

Lyxigaste lördagsgodiset!

Sötsuget tar inte slut med påsken, och hemlagad kola till lördagsgodis kan väl inte vara så farligt?

Riktigt bra ingredienser som vispgrädde, smör, äkta vanilj och kanske en nypa havssalt är kanske inte receptet på hälsokost, men väl på bästa sortens lördagsgodis: smörkola. När idéerna på bra gåbortspresenter sinar passar det bra att sätta kastrullen på värmen och sedan slå in kolorna i fint papper och cellofan. Klassiska kolor som chokladkola och gräddkola går garanterat hem hos de flesta. Hårda kolor? Se upp med tandlagningarna!

 kolarecept.se