Pastasås med sojakross

En enkel och snabb sås som passar till pastan när det är bråttom!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 2 dl sojakross
  • 4 dl vatten
  • 1?/2 tsk buljongpulver (vegetabiliskt)
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 1/2 msk olja
  • 2 tsk oregano
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 knivsudd chilipeppar
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk socker
  • salt efter smak

Gör så här:

Koka upp vattnet och tillsätt buljongen och sojakrosset. Låt koka i minst 5 minuter. Rör i övriga ingredienser. Späd med extra vatten om nödvändigt.

Låt koka ihop. Smaka av med saltet och servera med spagetti eller annan pasta.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Marta
16 augusti 2009

Jag har problem med att mitt sojakross aldrig mjuknar. Är det vanligt? Jag funderar på om jag borde blötlägga det innan...

Redaktionens kommentar
Konstigt... Prova att blötlägga den en stund i förväg!

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kladdkakor

Godaste kakan

En kladdkaka passar alltid fint! Prova ett recept på en god och smakrik kaka som bakas lätt i långpannan!

kladdkakor.se

Morotskakor

Kakor som håller i längden

Saftiga morotskakor med glasyr finns i många smaker. Baka morotskaksmuffins med apelsinsmak!

morotskaka.com


Koka sylt

Bär kvar i frysen?

Hemkokt sylt är ett fint sätt att ta tillvara säsongens frukt och bär. Dessutom smakar din egen sylt så mycket bättre än den du köper i butiken!

Det är lätt att koka sin egen sylt. Du kan variera dina recept och hitta egna smak-favoriter. Färska bär och frukt eller använd det du har i frysen.

På kokasylt.se finns recepten du behöver. Bara att ta fram syltgrytan och börja samla glasburkar!

 kokasylt.se