Pastasås med sojakross

En enkel och snabb sås som passar till pastan när det är bråttom!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 2 dl sojakross
  • 4 dl vatten
  • 1?/2 tsk buljongpulver (vegetabiliskt)
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 1/2 msk olja
  • 2 tsk oregano
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 knivsudd chilipeppar
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk socker
  • salt efter smak

Gör så här:

Koka upp vattnet och tillsätt buljongen och sojakrosset. Låt koka i minst 5 minuter. Rör i övriga ingredienser. Späd med extra vatten om nödvändigt.

Låt koka ihop. Smaka av med saltet och servera med spagetti eller annan pasta.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Marta
16 augusti 2009

Jag har problem med att mitt sojakross aldrig mjuknar. Är det vanligt? Jag funderar på om jag borde blötlägga det innan...

Redaktionens kommentar
Konstigt... Prova att blötlägga den en stund i förväg!

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Honung

Honung sätter smak

Jämfört med vitt socker smakar honung så mycket mer. Avgör själv med honungsbullar med aprikoser och pumpakärnor!

frukostbullar.se

Helgmenyn

Tacksam ugnsrätt

Aubergine trivs i ugnen! Gratinerade passar de perfekt för egen kryddning.

helgmenyn.se


Tranbär, rönnbär, äpplen och päron

Alla höstens bär

Ingen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad!

Det finns trots allt något mer än lingon och äpplen att koka sylt och mos av nu på hösten. Päronen har inte äpplenas hållbarhet men kokta till marmelad tillsammans med tranbär kan de stå på hyllan mycket längre. Tranbärens syrliga smak gör sig förresten bra till mycket, exempelvis för att sätta piff på små tranbärskakor tillsammans med lime. Fast rönnbären är mycket enklare att hitta och blir också vackra som marmelad eller gelé i burkar i långa rader ända fram till jul!

 kokasylt.se