Pastasås med sojakross

En enkel och snabb sås som passar till pastan när det är bråttom!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 2 dl sojakross
  • 4 dl vatten
  • 1?/2 tsk buljongpulver (vegetabiliskt)
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 1/2 msk olja
  • 2 tsk oregano
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 knivsudd chilipeppar
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk socker
  • salt efter smak

Gör så här:

Koka upp vattnet och tillsätt buljongen och sojakrosset. Låt koka i minst 5 minuter. Rör i övriga ingredienser. Späd med extra vatten om nödvändigt.

Låt koka ihop. Smaka av med saltet och servera med spagetti eller annan pasta.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Marta
16 augusti 2009

Jag har problem med att mitt sojakross aldrig mjuknar. Är det vanligt? Jag funderar på om jag borde blötlägga det innan...

Redaktionens kommentar
Konstigt... Prova att blötlägga den en stund i förväg!

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Pajrecept

Lättlagad fest!

Paj till helgen? Gör någon av de klassiska recepten eller en ny variant av paj med korv och champinjoner!

pajrecept.se

Långpannebröd

Bröd till maten

Ibland behövs ett riktigt snabbt och gott bröd till middagen. Kanske ett luftigt olivbröd i långpannan?

hembakatbrod.se


Efterrätter

Klassiskt!

En god efterrätt kan lyfta vilken måltid som helst! Varför inte en klassisk pudding?

Efterrätter kan vara stora konstverk, perfekt komponerade och fint dekorerade. Men en klassisk, rejäl efterrätt kan många gånger passa minst lika bra. Många äldre rätter är både lättlagade och fungerar bra till vardagsmaten.

Laga en god Ris a la malta som avslutning på middagen, eller prova den gammaldags efterrätten Änglamat till helgen.

Kanske en god Frukmaräng, en smakrik Saffranspannkaka eller en lättlagad Mannagrynspudding.

Klassisk och enkelt brukar sällan vara fel!

 efteratter.se