Pastasås med sojakross

En enkel och snabb sås som passar till pastan när det är bråttom!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 2 dl sojakross
  • 4 dl vatten
  • 1?/2 tsk buljongpulver (vegetabiliskt)
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 1/2 msk olja
  • 2 tsk oregano
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 knivsudd chilipeppar
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk socker
  • salt efter smak

Gör så här:

Koka upp vattnet och tillsätt buljongen och sojakrosset. Låt koka i minst 5 minuter. Rör i övriga ingredienser. Späd med extra vatten om nödvändigt.

Låt koka ihop. Smaka av med saltet och servera med spagetti eller annan pasta.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Marta
16 augusti 2009

Jag har problem med att mitt sojakross aldrig mjuknar. Är det vanligt? Jag funderar på om jag borde blötlägga det innan...

Redaktionens kommentar
Konstigt... Prova att blötlägga den en stund i förväg!

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Sockerkakor

Lättbakad sockerkaka

Ibland är det enkla det allra godaste. En lättbakad sockerkaka förgyller fikastunden i kulna januari.

sockerkakor.se

Kycklingrecept

Dragon & bacon

Baconlindad kycklingfilé med ugnsbakad rotfrukter... prova ett recept som är lätt att lyckas med och smakar fantastiskt!

kycklingrecept.nu


Frukostbullar

Mjuka gifflar

Nybakade, mjuka gifflar med smör, marmelad och ost är riktig lyx. Baka några plåtar med morgonglädje!

Nybakat bröd ger morgonen guldkant. Och det är inte svårt att lyckas med bullbaket, oftast krävs bara lite tid och noggrannhet.

Att inte ta för mycket mjöl och att knåda och jäsa degen ordentligt är ofta vägen till fina frukostbröd.

Prova ett nytt recept på mjuka vetegifflar! De smakar fantastiskt nygräddade, med smör och marmelad - eller tillsammans med favoritosten.

Mjölken gör gifflarna mjuka, och den lite söta smaken passar utmärkt både till kaffe, te eller ungarnas chokladmjölk.

Ett tips för en smaklig morgon!

 frukostbullar.se