![]() ![]()
Morotskaka
Till glasyren:
Smörj och bröa en form, gärna en spännbandsform. Rör försiktigt ner de övriga ingredienserna. Häll över till formen och grädda i 175 grader i cirka 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt svalna. Blanda ihop glasyren och bred ovanpå kakan. Strö över kokosflingorna.
Läsarkommentarer
Jättebra recept, riktigt god kaka! Ett tips är att pressa i lite citron i glasyren, det blev superbra! Blir lite syrligare och mer likt den glasyr som är på icke-veganska morotskakor. Jag gjorde dubbel sats och kanske pressade i en matsked, så en halv msk per sats är nog lagom. Hade dessutom i lite kardemumma! Tack för detta recept det var jätte gott Provade med 1 dl socker, det blev bra. Gärna något jag bakar igen. Tack för detta receptet. 1 dl socker räcker utmärkt, och jag valde en aningen mindre springform för att få lite höjd på kakan. Jag har testat att halvera sockermängden till 1dl, eftersom jag personligen tycker att kakan blir lite väl söt. Det fungerar utmärkt! Helt klart den godaste kaka jag någonsin smakat! Alla kategorier. Fantastisk! hoppas att den är god Jättesött, men jättegott! (: Orka O.o Kommer inte receptet från Terneborgs lyckliga kokbok dock? Otroligt dåligt att inte ange källan i såna fall! Kakan är det dock inga fel på, hur god som helst, blir bäst med lite mindre socker i smeten. Håller med. Receptet är exakt överrenstämmande med det i terneborgs lyckliga kokbok. ![]() ![]() ![]()
|
|
Hej, har precis bakat och smakat världens godaste morotskaka. Superbra recept