Morotskaka

  • 3 dl rivna morötter
  • 1/2 dl olja
  • 2 dl socker
  • 3/4 dl sojagrädde
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk kanel

Till glasyren:

  • 50 g veganmjukost naturell
  • 30 g margarin
  • 2 dl florsocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • kokosflingor (valfritt)

Smörj och bröa en form, gärna en spännbandsform.
Vispa ihop sojagrädde och socker.

Rör försiktigt ner de övriga ingredienserna.

Häll över till formen och grädda i 175 grader i cirka 40 minuter.

Stjälp upp kakan och låt svalna.

Blanda ihop glasyren och bred ovanpå kakan. Strö över kokosflingorna.

 

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Jytte
23 juni 2017

Hej, har precis bakat och smakat världens godaste morotskaka. Superbra recept

Kommentar av Maja
9 januari 2012

Jättebra recept, riktigt god kaka! Ett tips är att pressa i lite citron i glasyren, det blev superbra! Blir lite syrligare och mer likt den glasyr som är på icke-veganska morotskakor. Jag gjorde dubbel sats och kanske pressade i en matsked, så en halv msk per sats är nog lagom.

Hade dessutom i lite kardemumma!

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Namn/signatur
29 augusti 2015

Tack för detta recept det var jätte gott

Kommentar av Anna
19 juni 2011

Provade med 1 dl socker, det blev bra. Gärna något jag bakar igen. Tack för detta receptet.

Kommentar av FruMalm
22 april 2011

1 dl socker räcker utmärkt, och jag valde en aningen mindre springform för att få lite höjd på kakan.

Kommentar av Emilia
4 oktober 2009

Jag har testat att halvera sockermängden till 1dl, eftersom jag personligen tycker att kakan blir lite väl söt. Det fungerar utmärkt!

Kommentar av Ida, nybliven vegan
13 september 2009

Helt klart den godaste kaka jag någonsin smakat! Alla kategorier. Fantastisk!

Redaktionens kommentar
Härligt att höra!
Kommentar av osignerat
10 september 2009

hoppas att den är god

Kommentar av Thom
11 juli 2009

Jättesött, men jättegott! (:

Kommentar av Tonåring, hur ska 7 kakor gå???
18 juni 2009

Orka O.o

Kommentar av Veganflickan
12 januari 2010

Kommer inte receptet från Terneborgs lyckliga kokbok dock?

Otroligt dåligt att inte ange källan i såna fall!

Kakan är det dock inga fel på, hur god som helst, blir bäst med lite mindre socker i smeten.

Redaktionens kommentar
Beklagar misstaget! Detta recept har skickats in av en läsare, men signaturen har fallit bort! Och vi har inte märkt att det är saxat ur Terneborgs kokbok... Vi kommer att byta ut receptet inom kort.
Svar av Tant Sara
13 januari 2010

Håller med. Receptet är exakt överrenstämmande med det i terneborgs lyckliga kokbok.


Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

bakakaka.se

Glutenfria småkakor

Glutenfritt kalas med smaker för alla!

Att ordna riktigt god fika utan vanligt mjöl måste inte vara svårt. Hembakade chokladkakor är småkakor som alla kan njuta av!

glutenfriarecept.se


Lyxig risotto

Krämig räkrisotto

En krämig risotto är tveklöst helgmat. Koka egen fond och gör god räkrisotto!

Vägen till en lyckad risotto är att späda den med lite buljong i taget medan den koka samman. Den får aldrig koka torrt! Tänker du bara på det är det lätt att lyckas med både svamprisotto, saffransrisotto och risotto med salami. Eller varför inte risotto med fänkål och ruccola eller paprika och timjan?
Risotto med räkor är ett lätt sätt att ordna festmat. Vill du höja smaken ytterligare ett steg utgår du från hela räkor och kokar en fond av skalen som du sedan använder till risotton. Riktigt gott och väldigt lätt att lyckas med!

 risotto.nu