Morotskaka

  • 3 dl rivna morötter
  • 1/2 dl olja
  • 2 dl socker
  • 3/4 dl sojagrädde
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk kanel

Till glasyren:

  • 50 g veganmjukost naturell
  • 30 g margarin
  • 2 dl florsocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • kokosflingor (valfritt)

Smörj och bröa en form, gärna en spännbandsform.
Vispa ihop sojagrädde och socker.

Rör försiktigt ner de övriga ingredienserna.

Häll över till formen och grädda i 175 grader i cirka 40 minuter.

Stjälp upp kakan och låt svalna.

Blanda ihop glasyren och bred ovanpå kakan. Strö över kokosflingorna.

 

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Jytte
23 juni 2017

Hej, har precis bakat och smakat världens godaste morotskaka. Superbra recept

Kommentar av Maja
9 januari 2012

Jättebra recept, riktigt god kaka! Ett tips är att pressa i lite citron i glasyren, det blev superbra! Blir lite syrligare och mer likt den glasyr som är på icke-veganska morotskakor. Jag gjorde dubbel sats och kanske pressade i en matsked, så en halv msk per sats är nog lagom.

Hade dessutom i lite kardemumma!

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Namn/signatur
29 augusti 2015

Tack för detta recept det var jätte gott

Kommentar av Anna
19 juni 2011

Provade med 1 dl socker, det blev bra. Gärna något jag bakar igen. Tack för detta receptet.

Kommentar av FruMalm
22 april 2011

1 dl socker räcker utmärkt, och jag valde en aningen mindre springform för att få lite höjd på kakan.

Kommentar av Emilia
4 oktober 2009

Jag har testat att halvera sockermängden till 1dl, eftersom jag personligen tycker att kakan blir lite väl söt. Det fungerar utmärkt!

Kommentar av Ida, nybliven vegan
13 september 2009

Helt klart den godaste kaka jag någonsin smakat! Alla kategorier. Fantastisk!

Redaktionens kommentar
Härligt att höra!
Kommentar av osignerat
10 september 2009

hoppas att den är god

Kommentar av Thom
11 juli 2009

Jättesött, men jättegott! (:

Kommentar av Tonåring, hur ska 7 kakor gå???
18 juni 2009

Orka O.o

Kommentar av Veganflickan
12 januari 2010

Kommer inte receptet från Terneborgs lyckliga kokbok dock?

Otroligt dåligt att inte ange källan i såna fall!

Kakan är det dock inga fel på, hur god som helst, blir bäst med lite mindre socker i smeten.

Redaktionens kommentar
Beklagar misstaget! Detta recept har skickats in av en läsare, men signaturen har fallit bort! Och vi har inte märkt att det är saxat ur Terneborgs kokbok... Vi kommer att byta ut receptet inom kort.
Svar av Tant Sara
13 januari 2010

Håller med. Receptet är exakt överrenstämmande med det i terneborgs lyckliga kokbok.


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Påskgodis

Påskens bästa godis

Till påsk får vi släppa loss gottegrisen inom oss. Gör det med stil och laga syrlig citronfudge!

påskgodisrecept.se

Bakabullar

Äppelbullar

Ingenting går upp mot varma bullar... Baka äppelbullar och lyft fikat till oanade höjder!

bakabullar.se


Gott och bekvämt

Krämig paprika–risotto

En krämig risotto är riktig festmat. Trots att den är både snabblagad och sköter sig själv!

Risotto som sakta koka samman är bekvämmat av högsta klass. Enkel att lyckas med, lätt att passa och framförallt lätt att variera.
Smaksätt risotton med fänkål och ruccola eller champinjoner och ärtor och du har en god vegetarisk rätt som fungerar både som huvudrätt eller tillbehör.
Laga risotto med klassiska smaksättare som bacon eller salami. Eller gör en kryddig risotto med timjan och paprika som ger smak. Ett perfekt tillbehör till både kött och fågel. Eller helt enkelt som den är – serverad med en god sallad och bröd!

 risotto.nu