Morotskaka

  • 3 dl rivna morötter
  • 1/2 dl olja
  • 2 dl socker
  • 3/4 dl sojagrädde
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk kanel

Till glasyren:

  • 50 g veganmjukost naturell
  • 30 g margarin
  • 2 dl florsocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • kokosflingor (valfritt)

Smörj och bröa en form, gärna en spännbandsform.
Vispa ihop sojagrädde och socker.

Rör försiktigt ner de övriga ingredienserna.

Häll över till formen och grädda i 175 grader i cirka 40 minuter.

Stjälp upp kakan och låt svalna.

Blanda ihop glasyren och bred ovanpå kakan. Strö över kokosflingorna.

 

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Jytte
23 juni 2017

Hej, har precis bakat och smakat världens godaste morotskaka. Superbra recept

Kommentar av Maja
9 januari 2012

Jättebra recept, riktigt god kaka! Ett tips är att pressa i lite citron i glasyren, det blev superbra! Blir lite syrligare och mer likt den glasyr som är på icke-veganska morotskakor. Jag gjorde dubbel sats och kanske pressade i en matsked, så en halv msk per sats är nog lagom.

Hade dessutom i lite kardemumma!

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Namn/signatur
29 augusti 2015

Tack för detta recept det var jätte gott

Kommentar av Anna
19 juni 2011

Provade med 1 dl socker, det blev bra. Gärna något jag bakar igen. Tack för detta receptet.

Kommentar av FruMalm
22 april 2011

1 dl socker räcker utmärkt, och jag valde en aningen mindre springform för att få lite höjd på kakan.

Kommentar av Emilia
4 oktober 2009

Jag har testat att halvera sockermängden till 1dl, eftersom jag personligen tycker att kakan blir lite väl söt. Det fungerar utmärkt!

Kommentar av Ida, nybliven vegan
13 september 2009

Helt klart den godaste kaka jag någonsin smakat! Alla kategorier. Fantastisk!

Redaktionens kommentar
Härligt att höra!
Kommentar av osignerat
10 september 2009

hoppas att den är god

Kommentar av Thom
11 juli 2009

Jättesött, men jättegott! (:

Kommentar av Tonåring, hur ska 7 kakor gå???
18 juni 2009

Orka O.o

Kommentar av Veganflickan
12 januari 2010

Kommer inte receptet från Terneborgs lyckliga kokbok dock?

Otroligt dåligt att inte ange källan i såna fall!

Kakan är det dock inga fel på, hur god som helst, blir bäst med lite mindre socker i smeten.

Redaktionens kommentar
Beklagar misstaget! Detta recept har skickats in av en läsare, men signaturen har fallit bort! Och vi har inte märkt att det är saxat ur Terneborgs kokbok... Vi kommer att byta ut receptet inom kort.
Svar av Tant Sara
13 januari 2010

Håller med. Receptet är exakt överrenstämmande med det i terneborgs lyckliga kokbok.


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Hembakat

Baka bättre bröd!

Hembakat bröd lyfter middagen till en ny nivå. Prova grahamsbröd som får gästerna att jubla!

hembakatbrod.se

Kycklingrecept

Grillat är godast!

Färdiggrillad kyckling i påse från butiken? Nej tack! Laga rödlöksfylld kyckling med yoghurt i stället!

kycklingrecept.nu


Gott till utflykten!

Sportlovsdags

Nu är det dags för sportlov! Den som rör på sig behöver fylla på med energi, varför inte med hembakade bars laddade med solrosfrön, russin och kokos?

Det känns extra bra att ha något värmande till hands i skidbacken. Slät paprikasoppa går utmärkt att ha med i termosen. Komplettera med några mättande pestosnurror, fyllda med mozzarella och skinka, och ingen går hungrig.

Till varm choklad smakar det utmärkt med vaniljbullar... Ha en god stund i friska luften!

 utflyktsmat.se