Morotskaka

  • 3 dl rivna morötter
  • 1/2 dl olja
  • 2 dl socker
  • 3/4 dl sojagrädde
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk kanel

Till glasyren:

  • 50 g veganmjukost naturell
  • 30 g margarin
  • 2 dl florsocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • kokosflingor (valfritt)

Smörj och bröa en form, gärna en spännbandsform.
Vispa ihop sojagrädde och socker.

Rör försiktigt ner de övriga ingredienserna.

Häll över till formen och grädda i 175 grader i cirka 40 minuter.

Stjälp upp kakan och låt svalna.

Blanda ihop glasyren och bred ovanpå kakan. Strö över kokosflingorna.

 

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Jytte
23 juni 2017

Hej, har precis bakat och smakat världens godaste morotskaka. Superbra recept

Kommentar av Maja
9 januari 2012

Jättebra recept, riktigt god kaka! Ett tips är att pressa i lite citron i glasyren, det blev superbra! Blir lite syrligare och mer likt den glasyr som är på icke-veganska morotskakor. Jag gjorde dubbel sats och kanske pressade i en matsked, så en halv msk per sats är nog lagom.

Hade dessutom i lite kardemumma!

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Namn/signatur
29 augusti 2015

Tack för detta recept det var jätte gott

Kommentar av Anna
19 juni 2011

Provade med 1 dl socker, det blev bra. Gärna något jag bakar igen. Tack för detta receptet.

Kommentar av FruMalm
22 april 2011

1 dl socker räcker utmärkt, och jag valde en aningen mindre springform för att få lite höjd på kakan.

Kommentar av Emilia
4 oktober 2009

Jag har testat att halvera sockermängden till 1dl, eftersom jag personligen tycker att kakan blir lite väl söt. Det fungerar utmärkt!

Kommentar av Ida, nybliven vegan
13 september 2009

Helt klart den godaste kaka jag någonsin smakat! Alla kategorier. Fantastisk!

Redaktionens kommentar
Härligt att höra!
Kommentar av osignerat
10 september 2009

hoppas att den är god

Kommentar av Thom
11 juli 2009

Jättesött, men jättegott! (:

Kommentar av Tonåring, hur ska 7 kakor gå???
18 juni 2009

Orka O.o

Kommentar av Veganflickan
12 januari 2010

Kommer inte receptet från Terneborgs lyckliga kokbok dock?

Otroligt dåligt att inte ange källan i såna fall!

Kakan är det dock inga fel på, hur god som helst, blir bäst med lite mindre socker i smeten.

Redaktionens kommentar
Beklagar misstaget! Detta recept har skickats in av en läsare, men signaturen har fallit bort! Och vi har inte märkt att det är saxat ur Terneborgs kokbok... Vi kommer att byta ut receptet inom kort.
Svar av Tant Sara
13 januari 2010

Håller med. Receptet är exakt överrenstämmande med det i terneborgs lyckliga kokbok.


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Pajrecept

Nya goda pajer

Paj är lätt att lyckas med. Laga en god ostpaj på chevre!

pajrecept.se

Lättlagat

Snabbmat

Snabblagat måste inte vara halvfabrikat. Gör en snabb omelett och du har middag på nolltid.

omelettrecept.se


Lyxfika

Bästa bakelsetipsen

Snabbaste bakelsen kan vara den godaste! Rulltårta fylld med romrussin blir lyxig helgfika.

Gott till helgfika eller kanske lite vardagslyx? Det finns bra knep för att piffa upp de enklaste kakorna. Klassiska havreflarn med glass, smörkräm eller sylt mellan blir de riktiga minibakelser. Rulltårta i snygga skivor, gärna med lite spritsad grädde eller bär på är snabbakelsen framför andra. Gärna smaksatt med arrakssmörkräm eller romrussin… Nybakade choklad– och nötmuffins eller mjuka vinbärsmuffins… Lite spritsad grädde eller vaniljglass på toppen – Lagom mycket krångel, snyggt och gott!
För att inte tala om franska våfflor, nästan för gott för att serveras…
 

 bakakaka.se