Morotskaka
Till glasyren:
Smörj och bröa en form, gärna en spännbandsform. Rör försiktigt ner de övriga ingredienserna. Häll över till formen och grädda i 175 grader i cirka 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt svalna. Blanda ihop glasyren och bred ovanpå kakan. Strö över kokosflingorna.
Läsarkommentarer
Jättebra recept, riktigt god kaka! Ett tips är att pressa i lite citron i glasyren, det blev superbra! Blir lite syrligare och mer likt den glasyr som är på icke-veganska morotskakor. Jag gjorde dubbel sats och kanske pressade i en matsked, så en halv msk per sats är nog lagom. Hade dessutom i lite kardemumma! Tack för detta recept det var jätte gott Provade med 1 dl socker, det blev bra. Gärna något jag bakar igen. Tack för detta receptet. 1 dl socker räcker utmärkt, och jag valde en aningen mindre springform för att få lite höjd på kakan. Jag har testat att halvera sockermängden till 1dl, eftersom jag personligen tycker att kakan blir lite väl söt. Det fungerar utmärkt! Helt klart den godaste kaka jag någonsin smakat! Alla kategorier. Fantastisk! hoppas att den är god Jättesött, men jättegott! (: Orka O.o Kommer inte receptet från Terneborgs lyckliga kokbok dock? Otroligt dåligt att inte ange källan i såna fall! Kakan är det dock inga fel på, hur god som helst, blir bäst med lite mindre socker i smeten. Håller med. Receptet är exakt överrenstämmande med det i terneborgs lyckliga kokbok. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Grön bufféGrön buffé till Kristi himmelfärdsdagLånghelg eller bara en ledig dag? Ta chansen att bjuda på enkel vårbuffé med smakrika och överraskande primörer, varför inte ogräspaj med kirskål! Laga mer fisk!Mat med gott rykteInte bara nyttiga utan dessutom fulla med smak. Bjud på klassiskt dillkryddade laxkotletter! PajreceptViltpaj som värmerPaj är både fest- och vardagsmat. Inte konstigt: En rätt som både är lättlagad, går att variera så mycket och dessutom kan smaka helt underbart är ju svårslagbar. Till vardags lagar vi gärna standardpajerna, de recept vi gjort många gånger. Visste du att ett av de absolut mest populära recepten på paj är just köttfärspaj? Prova att förnya den uppskattade pajen och gör en god variant på viltfärs i stället! Laga viltpaj med skogssvamp eller champinjon från frysen eller butiken. Eller har du kanske torkad svamp kvar? Enbär ger god krydda och du får en paj med både mer och vildare smak än den vanliga. God helg önskar pepparochsalt.se! |
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Hej, har precis bakat och smakat världens godaste morotskaka. Superbra recept