Morotssoppa

God och lättlagad soppa som värmer en hungrig veganmage!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 4-5 morötter
  • 1 gul lök
  • 1-2 palsternackor
  • 1 l grönsaksbuljong, av tärning eller pulver
  • 1 dl quinoa
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk timjan
  • olivolja

Gör så här:

Skala rotfrukterna. Tärna morötter, lök och palsternackor. Fräs rotfrukterna i oljan och pressa i vitlöken. När löken börjar få färg tillsätts buljongen och quinoan.

Låt koka upp och sjuda i 15-20 minuter. Servera gärna med nybakat bröd och kikärtspasta.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
19 januari 2016

sämst, även dåliga instruktioner

Kommentar av osignerat
31 augusti 2012

Skippa buljongen! Massa Natriumglutamat och skit!!

Redaktionens kommentar
Ja, eller välj en ekologisk buljong fri från natriumglutamat. Eller ännu bättre: koka egen!
Kommentar av Dracula
19 januari 2009

Om man tycker om mixade soppor är ett bra tips att istället för pressad vitlök lägga i valfritt antal hela vitlöksklyftor strax innan morötterna kokat färdigt och sedan mixa hela härligheten. Vitlökssmaken blir extra god och ganska påtaglig... perfekt för vitlöksälskare.


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Pajrecept

Viltpaj som värmer

Prova ett gott recept på viltpaj och upptäck en god variant av den populära köttfärspajen!

pajrecept.se

Laxlasagne

Laxen gillar pasta

Lax och pasta är som gjorda för varandra. Laxlasagne är självklar helgmat!

lasagne.nu


Läcker pudding

Smakfull squash

Squash brukar växa så det brakar i augusti. En god pudding till efterrätt eller lunch kanske?

Nu är säsongen för squash och den som provat att odla dessa snabbväxande jättefrukter vet att de finns i mängder av varianter och kan bli enorma.
När du ätit dej mätt på squashsoppa kan du prova att göra en variant med squash och svamp. Att fylla och ugnsbaka squash är en läcker rätt som passar många. Eller använd den istället för aubergin i en klassisk moussaka.
En enkel squashpudding passar både efterrätt eller som lättare kvällsrätt. Servera med frukt och lite vispad grädde!

 efterratter.se