I stället för mjölk och kött
Det är inte alltid man hinner eller orkar laga mat som man vill, från grunden. Men i dag finns en rad halvfabrikat att ta till. Några av dem är bra, andra mest en räddare i nöden, när tiden inte räcker till.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BakabullarHeja kanelbullen!Fira en brungräddad fikafavorit! Den 4 oktober är det kanelbullens dag! SockerkakorKlassisk kaka står sig genom trender.Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit! RabarberRabarbertiderRabarberns syrliga smak lyfts fram fint av sötma. Passa på att lagra ett stycke försommar till gråare dagar i form av chutney eller sylt! Fast allra godast är rabarbern förstås just nu i en rabarberpaj. Med kardemumma, kolasmak eller havretäcke kanske? Och så kan du se fram emot att göra rabarber- och jordgubbssaft, när den tiden kommer... |
|