![]() ![]()
Basartiklar hemma?
![]() Jag har för en tid sedan bestämt mig för att äta vegansk mat istället för vegetarisk. Jag skulle behöva några råd om basartiklar som alltid bör vara hemma. Gärna varor med långt bäst-före-datum.
- J
![]() Hej! En bra idé att ha ett lager av basmat hemma! Vad du ska välja beror förstås lite på vad du gillar att äta :) Här följer några förslag på bra saker som jag gärna har i skåpet för att laga grön mat Mjöler och gryner, gärna grova fullkornsprodukter. Dinkel, råg, bovete, men också vete och havregryn. Potatismjöl, majsstärkelse, rismjöl. Pasta -fullkorn, dinkel, bulgur, couscous, quinoa och hirs. Linser - röda - gröna - svarta, kikärtor, bönor av alla slag. Linfrön och sesamfrön. Nötter av alla slag, torkad frukt, russin Socker, råsocker, (kakao, te, kaffe) Vegetabilisk buljong, örtkryddor och pepparsorter. Havredryck (behöver inte stå kallt), konserver med tomatpuré, krossade tomater, kokosmjölk. Torkad svamp, vinäger och oljor av olika slag. (Oliv, raps, majs, linfrö,) Ja, det var några förslag - lycka till med att själv bygga upp ett bra lager av basmat hemma! / Magnus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Hej!
Jag tycker Magnus missar de eminenta torkade sojaprodukterna som numera finns både i hälsokostaffärer och på mataffärer.
Torkade sojaprodukter (grytbitar, strimlor, filéer osv) har lång hållbarhet eftersom de är torkade, de är dessutom billiga.
Torkade sojaprodukter liknar väldigt mycket kött/kyckling i utseende och är utan smak, dvs lätta att krydda till vad man än vill att de ska smaka. Dessutom fullpacka med protein.
Ett måste i varje veganskt kök!
Mvh
Maria - vegankocken.wordpress.com