![]() ![]()
Bönbiffar som håller?
![]() Jag är vegetarian och ammar min son som är äggallergiker. Har försökt göra bönbiffar utan ägg, men ännu inte varit så framgångsrik. Det blir mest stekt böngegga av det. Hur gör jag för att göra bönbiffar som håller ihop under stekningen?
- Liselotte
![]() Hej Liselotte! Att göra biffar utan ägg kan ju vara lite knepigt ibland. Jag brukar använda någonting annat som bindemedel. Till exempel är kokt potatis bra, sojamjöl, majsmjöl, potatismjöl. Ett sätt är att koka polenta och blanda ner i smeten. Att mixa bönorna ganska släta med kryddor, lök och skorpmjöl och sedan tillsätta lite vätska tills smeten går att forma, är ett sätt som jag tycker fungerar. Havregryn fungerar också bra att lägga i smeten. Det går även att använda kokt havregrynsgröt i smeten för att hålla ihop den bättre. Prova någonting av detta och lycka till med biffarna! / Magnus ![]() ![]() 22 augusti 2011
Ha de i ugnen i stället för att steka, jätte gott o nyttigt! ![]() ![]() ![]() ![]() 18 maj 2011
koka linfrö å ha i ![]() ![]() ![]() ![]() 21 februari 2011
Jag hörde en säga att kiärtmjöl är väldigt bra till att hålla ihop vegbiffar. Har tänkt prova det men vet inte var jsg ska köpa kikärtmjölet. Det blev gott och tar ihop bra påstod min vän. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Använd bakpulver och maizena, jag använder det till falafel och dom går inte sönder vid fritering. Har testat med flera olika recept och inget har fungerat förutom bakpulver och maizena tillsammans! :) falafelbollarna blir dessutom ljuvligt knapriga och goda