Veganska landgångar?

Jag ska ha fest, då tänkte jag bjuda på veganska landgångar. Dock kommer jag inte på någonting om hur jag ska göra. Har du några bra förslag?

- Sudabeh

Hej!

Mjölkfritt bröd är förstås en bra början :)

Sedan föreslår jag att du grundar med mjölkfritt margarin. Ovanpå det kan du lägga Tartex, en vegetabilisk smörgåspastej som finns i olika smaker. (Finns i de flesta livsmedelsbutiker) Pastejen är också lätt att använda om du vill göra flera lager på landgången.

Dekorera med sallad, gurka, paprika, tomat - eller välj vindruvor, klementinklyftor och päronskivor.

Vill du ha mera matig fyllning så lägg inlagda kikärtor på landgången, dekorera med skivad rödlök och kanske några skurna äppelskivor.

Vill du använda äggfri majonnäs så passar det fint att lägga under ett lager under salladen.

Lycka till med festen!

/

Magnus



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Agneta
25 april 2012

Vill bara tacka för en jättebra hemsida! Du har visst tänkt på allt som folk kan vilja veta. :)




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Gröt

Dagens viktigaste mål

Starta dagen med en rykande skål gröt! Varför inte en klassisk mannagrynsgröt med bär och mjölk?

gröt.com

Omelett

Säg omelett!

Vad sägs om snabbmat till helgen? Skippa hamburgaren och laga en mättande omelett!

omelettrecept.se


Sylt och chutney av rabarber

Fånga rabarbersmaken i flykten

Spara gärna en bit av försommaren - före den stora syltruschen i slutet av sommaren kan vi koka in rabarbersylt.

Med sin syrliga smak bryts rabarbern fint med sötma. Detta gör rabarberchutney till ett uppskattat tillbehör att plocka fram i vinter. Nu före den stora syltruschen senare i sommar kan vi ta oss tid att koka sylt på rabarbern - och av kryddor som kanel och vanilj lyfter smaken ytterligare! Den klassiska efterrätten kompott går också den att frysa in, men kanske vill vi helst äta genast med lite kall vispgrädde.

 kokasylt.se